3-kymppiset ensimmäistä odottavat

Onnea piinamiinalle pienestä tytöstä! On varmasti ollut raskasta nuo ekat viikot herätellä kellon kanssa toista syömään. Meidän ei tarttenut tehdä kuin parina yönä ihan alkuun sitä, ja se oli kyllä väsyttävää.

Ja tsemppiä mustikk4 ja pieni haave loppumetreille! Palkinto on kyllä kiva!
Ja onnea miulle hyvistä ultrakuulumisista!
 
Meidän tyttö syntyi maantaina aamupäivällä. :love::love::love: 3925g ja 54cm olivat mitat. Päästiin kotiin keskiviikkona ja tässä sitä ollaan nyt vaan ihmetelty ja ihasteltu tuota pientä ihanuutta. :love: Kotiin tulo jännitti paljon, mutta kaikki on mennyt ihan hyvin. Voisin myöhemmin kirjoitella synnytyksestä. Siitä jäi kaikenkaikkiaan hyvä mieli, vaikka synnytys olikin pitkä. :)

Mustikk4 ja tyttö 4 päivää
 
Paljon onnea @Mustikk4 tytöstä! (y):love:

Tule ihmeessä kertomaan fiiliksiä, kunhan kotiudutte rauhassa!

Huomenna on otettu oikeen vapaa, kun on paikallinen MML:n lasten suurkirppis :D
Otan serkun ja miehen(jos jaksaa lähteä) mukaan vahtimaan, etten ihan liikaa innostu...

Aiemmin oli muuten juttua äippäpakkauksesta. Niin vannoin että jätän väliin.

Nyt kun näki sen uuden, enhän mä voi jättää sitä väliin! Aivan ihana pakkaus, paras vuosiin! Ja kerrankin sopii myös tytölle hyvin sisältö :geek:
Nyt pitää odotella että ovat varmana jakaneet kaikki viimevuotiset ja pistää vasta sitten oma hakemus sisään :p

Mitäs muut oli siitä mieltä?
 
Miu, musta tuo 2017 äp on aivan ihana! Tosi onnistunut pakkaus väritykseltään ja sisällöltään mun mielestä. Sopii kummalle vain, ja collegehaalarin olisin halunnut meillekin! Meillä on 2016 äp ja hyvinhän tuo menee kun poika tuli :)
 
  • Tykkää
Reactions: miu84
Paljon onnea Mustikk4!

Joo äitiyspakkaus 2017 on tosi kiva :) Ostin sen makuupussin meille, kun on niin ihana <3 Tykkäsin myös v. 2016 pakkauksesta, mikä meillä on, ja tosiaan sopii hyvin pojalle (miksei sitten kuitenkin tytöllekin) se pakkaus.
 
  • Tykkää
Reactions: miu84
Onnea Mustikk4 :love:
Pitkä tyttö teillä :)

Mä tykkäsin tosi paljon vuoden 2016 äitiyspakkauksesta ja toivoin et tää uusi olis ees jotain sinnepäin, mutta uusi pakkaus on vielä ihanampi :love: Vielä ois reippaat 50 päivää et sen pääsee tilaamaan... En malta odottaa!

Eilen oli neuvola ja siellä se pieni sydän sykki hurjan kovaa:love: Oon tosi tyytyväinen että meille sattui mukava neuvolantäti, joka on aika jalat maassa tyyppi eikä ihan kaikesta hötkyile :)

Tänään on 14+3
 
  • Tykkää
Reactions: miu84
@BlackCat onnea hyvistä ultra kuulumisista! Ajattelitko hankkia dopplerin? Itselleni se toi turvaa ja rauhoitti mieltä, mutta toki on taas monia joilla ollut päinvastaisiakin kokemuksia, jos ei helpolla löydä sykettä ja panikoituu...
Ei kannata muuten hosua äippäpakkausta, että ehtivät jakamaan ne viime vuoden paketit ensin :whistle:

Ensviikolla täälläkin neuvola. Varmaan saa jo ajan siihen sokerirasitukseen. Yhtään ei se kiinnostas. Varsinkin hoikkana ihmisenä jolla suvussa ei kellään oo ollu ikinä mitään diapetesta, niin tuntuu turhalta. Tyhmä ikä... Pakko mennä...:sick:
 
On kyllä kiva toi 2017 äitiyspakkaus, hiukan harmittaa, ettei saatu "oman vuoden" pakkausta, vaikka tykkään kovasti myös 2016 versiosta. :) Erityisesti se collegehaalari olis kiva, täytyykin katsoa jos niitä (tai jotain vastaavia) löytyisi jostain.

Hienoa BlackCat että sydänäänet kuuluivat ja että teillä on mukava neuvolatäti! :) Meillä on onneksi myös, varsinkin kun täällä pysyy terkkari samana myös sitten lastenneuvolassa.

Tsemppiä jo etukäteen sokerirasitukseen, Miu! On kyllä tavallaan hassua, että siihen joutuu pelkän iän perusteella, mutta parempi tietty tarkistaa.

Ostin tori.fi:n kautta ison kassillisen pieniä vaatteita vitosella, nyt kun vielä löytyis hyvä hoitopöytä/lipasto, mihin voisin ne laittaa. Yksi Ikean malli on kiikarissa, varmaan sitten ostetaan se uutena, jos ei käytettynä löydy. Muutenkin joudutaan jatkuvasti ravaamassa Ikeassa keittiöremppakamojen takia, niin sen saa sitten kätevästi joku kerta samalla :LOL:

Äippäloma alkaa ihan justiinsa, ja sen ekana päivänä mennään naimisiin :eek::love::giggle: Ensi viikolla on neuvola ja äitipolikäynti, pitäisi varmaan kehitellä myös muuta ohjelmaa, ettei käy aika pitkäksi. Tai tietty jos saataisiin se lipasto siihen mennessä, niin voisin ainakin pestä ja silittää ja järjestellä pikkuisen vaatteita :love:

fabula 34+2 (meinasin kirjottaa yli viikolla alakanttiin ennen kuin tarkistin, nää viikot juoksee hurjaa vauhtia! :ROFLMAO: )
 
Onpa mennyt hiljaiseksi, mitä kaikille mahtaa kuulua?

Täällä alkaa olla viimeiset ajat käsillä, kuulemma ennen pääsiäistä joka tapauksessa käynnistetään synnytys :eek::eek: Ja kaikki on edelleen aika vaiheessa, remontti kesken ja jonkin verran hankintoja tekemättä.. Tosin mitään ihan kriittistä ei enää taida puuttua.

Kokoarvio oli eilen 2800 g, eli toivottavasti pieni olisi alle nelikiloinen syntyessään. Kohdunsuu on edelleen kiinni, mutta kohdunkaula oli lyhentynyt kahteen senttiin. Tutkittiin myös lantio, se oli tosi ikävän tuntuista. Jäin myös miettimään, voiko alatutkimus aiheuttaa supistuksia, kun niitä tuntui illalla/yöllä olevan enemmän ja pahempia kuin ennen. Kivuliaita eivät onneksi olleet, mutta selvästi tuntuvia aiempiin vatsan kovettumisiin verrattuna. (n)

Hiukan siis hirvittää, saadaanko kaikki valmiiksi ajoissa, mutta yritän kovasti olla stressaamatta liikoja. Keksitään sitten tarvittaessa joku väliaikaisratkaisu, jos remppa on todella pahasti kesken, kun pieni tulee. Paras varmaan vaan ottaa mahdollisimman rauhassa ja pitää itsestään huolta, niin pikkuinenkin malttaa pysyä masussa. :)

fabula 35+1
 
@fabula siellähän alkaa oleen jännää! Koittakaa keskittyä niihin tärkeimpiin mitkä pitäs saaha ennen vauvaa valmiiksi, kyllähän niitä vikoja listoja sitten voi kiinnitellä koska vaan paikalleen (meillä meni neljä vuotta :whistle: ) En muista olitko jo maininnut, miksi on jo päätetty tuo käynnistys aika valmiiksi noilla viikoilla?

Juu hiljaistahan täällä. Kaikki nauttii alkavasta keväästä? :D

Kävästiin eilen neuvolassa. Kaikki oli neidillä ihan hienosti. Kovasti ui doppleria karkuun ja potki sitä, kun täti yritti tunkeilla hänen reviirilleen. Sai se sieltä sitten kuitenkin tasaisen ja vahvan jumputuksen kuulumaan kun aikansa etsi :barefoot:
Pyysin mittaan Hbn kun ollu niin väsynyt olo. Eikä ihme, oli vaan 90... Mulla ei oo ikinä ollut alle 120, nyt rautaa naamaan jos alkais helpottaan (y)

Nyt talvilomaa pari viikkoa, joten saa levätä luvan kanssa!

miu ja muru 24+5
 
Kiitos @miu84, täytyy tosiaan koittaa priorisoida hommia. :) Ja pyytää lisää apuvoimia, kun en itse pahemmin pysty mitään remppahommia enää tekemään paitsi ojentelemaan miehelle työkaluja :LOL: Eipä sillä että ilman mahaakaan paljon tällaisia juttuja osaisin.. :p

En ole ihan varma, olenko sitä maininnut, mutta mulla on ykköstyypin diabetes ja sen takia raskautta ei päästetä kovin pitkälle. Loppuraskaudessa on enemmän riskejä, koska diabeetikoiden vauvat kasvaa normaalia isommiksi, vaikka verensokeri oliskin hyvällä tasolla. Toivottavasti pikkuinen saisi kuitenkin vielä jonkin aikaa olla masussa, niin olisi mahdollisimman "valmis" tulemaan maailmaan. :)

Ohhoh miten alhainen hb, toivottavasti rauta auttaa nopeasti ja väsymys helpottaa! Kuulostaa kovin tutulta toi dopplerin pakeneminen, meidän pieni teki just samaa. Nykyään ei enää tila riitä, niin alkaa sitten vaan potkia mua kylkiluihin. :D
 
@miu84 kiitti! :)

Fiilikset on ihan hyvät. Jännittyneet, epäuskoiset. :) Testejä on kulunut "aika monta", ei vaan meinaa uskoa.

Mulla on tosiaan ollut tiputtelua ennen menkkoja ja nytkin se taas alkoi, mutta vähän myöhemmin kuin yleensä, joten oletin, että ei taaskaan tärpännyt. Eipä sit kuitenkaan menkat alkaneet oletettuna päivänä vaan alkoi alavatsan jomottelu.Seuraavana päivänä eli viime sunnuntaina tein sitten plussatestin. Tänään siis menossa 5+0. Tiputtelua jatkui maanantaille, mutta sitten se onneksi loppui. Alavatsassa on tuntemuksia ollut koko viikon.
 
Onnea plussasta @Titityytyyy ja tervetuloa! :) On kyllä edelleen jotenkin tuoreina muistissa nuo hämmentyneet alkuajan fiilikset, vaikka siitä onkin jo aika kauan. Toivottavasti säästyt pahoinvoinnilta ja muilta vaivoilta!

Täällä alkaa maali häämöttää, ja täytyy sanoa että onneksi. Aika raskasta alkaa olla tämän valtavan mahan kanssa, jalkoja turvottaa, useimpina öinä ei saa kunnolla nukuttua, ruoka ei maistu... (n) Vaikka sittenhän tietty on taas uudet "ongelmat", kun tämän pienen saa täältä ulos. :LOL:

Vauvapyykkiä olen jo jonkin verran pessyt ja alkanut järjestellä pikkuruisia vaatteita lipastoon :love: Pinnasänky on vielä kokoamatta, mutta voi olla, että laitetaan aluksi vauva unipesässä äitiyspakkauslaatikkoon tai meidän väliin nukkumaan. Sairaalakassia olen myös miettinyt, mutta pakkaamista en vielä ole aloittanut.

Taisin täälläkin joskus nt-ultran aikoihin ihmetellä, ettei laskettua aikaa siirretty, vaikka vauva vastasi 5 päivää isompaa ja myös monet nettilaskurit antoivat lyhyemmän kierron perusteella 4 päivää aiemman LA:n. No, nyt äitiyspolilla merkitään tietoja iPana-järjestelmään ja ovat myös alkaneet käyttää sen laskemaa LA:ta, joka on tuon 4 päivää neuvolaa edellä. :ROFLMAO:

fabula 36+0 (tai +4 :p)
 
Mitäs tänne kuuluu?:geek:

Tänään oli sokerirasitus. Ei kyllä ollut kivaa.:confused: Tuli muistikuva jostakin lapsuuden imelästä yskänlääkkeestä. Kyllä se alas meni, mutta tuli huono olo. Olo vaan paheni ja tunnin kuluttua olin jo valmis joko oksentamaan tai pyörtymään. Pääsin onneksi makoilemaan tokan verikokeen jälkeen niin selvisin loppuun asti :sick:
Tuloksia ei vielä ollut iltaan mennessä tullut, toivottavasti kaikki hyvin. Hemoglobiinin ottivat myös ja se oli hieman noussut, nyt 112, on se parempi kun 90, ehkä se tästä!

Nyt on alkanut hieman harkkasupistukset ilmiintymään. Pitää koittaa mennä vähän rauhallisemmin töissäkin... :rolleyes: On kyllä niin paljon virkeämpi mieli kun tuo kevät tuolla tekee tuloaan!

miu ja muru 26+0
 
Toivottavasti sokerirasituksen tulokset ovat hyvät, @miu84 :)

Ensi viikolla saattaa olla vauvauutisia, @Nipsunen86 ;) Onko teillä ollut vilkasta keskustelua jo vauvan saaneiden ketjussa? Mun piti joku aika sitten tulla kysymään sieltä jotakin juttua, mutta nyt en enää edes muista, mihin se liittyi :LOL:

Täällä siis mahdollisesti käynnistetään synnytys ensi viikolla, mikä tavallaan hirvittää ja tavallaan on helpotus. Alkaa olla sen verran hankalaa nukkuminen ja ylipäätään kaikki, että on ihana ajatus saada pikkuinen pian maailmaan. :love: (ja yritän kovasti keskittyä näihin ajatuksiin, kun synnyttäminen ja/tai vauvan kanssa elämiseen liittyvät jutut alkaa huolestuttaa liikaa :oops:)

Oikeita supistuksia ei kai vielä ole ollut, kovettumista ja tukalaa oloa sitäkin enemmän. Remontti on onneksi loppusuoralla, enää on tekemättä pieniä hommia, jotka saa tarvittaessa hoidettua pikkuhiljaa vauvan synnyttyäkin :) Sitä kylpyammetta ei vieläkään olla saatu hankittua, muuten ei pitäisi puuttua mitään tarvikkeita.

Jotenkin on vaan edelleen hämmentävää, että meillä on pian vauva. :LOL::love: Täytyy tässä yrittää henkisesti valmistautua siihen ja tietty myös synnytykseen, seuraavaksi taidan pakata sairaalakassin. Huh! :X3:

fabula 37+5
 
Oi fabula miten jännää! :X3: Vaikka siihen vauvan tuloon yritti kuinka valmistautua ni olihan se niin kaikinpuolin ennalta arvaamatonta. Tuu sitten ihmessä tonne syntyneiden puolelle kirjotteleen. Meitä on vaan muutama mut kyl siellä jonkinlainen keskustelu pysyy yllä (y)
 
  • Tykkää
Reactions: fabula
Jännittävää Fabula :) Vieläkö odotat vai oletkohan jo käynnistyksessä? Nuo on hirmu jänskiä aikoja; kaikkea hyvää loppuraskauteen ja/tai synnytykseen! Tulehan kertomaan kuulumiset, kun ehdit :)
Aika menee niin nopeasti, meidän poika on jo yli 4kk.
 
  • Tykkää
Reactions: fabula
Mun piti kanssa tulla tänne kurkistamaan kuulumisia. :) Joko on fabulalla nyytti sylissä? Ja tsemppiä teille, keillä vielä on raskautta enemmän jäljellä!
Oma 3kk poju tuntuu välillä jo niin isolta, kun on nähnyt kavereiden muutaman viikon ikäisiä vauvoja :cry: mun pikkuvauva kasvaa niin nopeesti. Aika haikeaa!
 
  • Tykkää
Reactions: fabula
Mäkin tulin tänne ketjuun kurkkimaan, onko jo Fabulalta tullut vauvakuulumisia. :) Näköjään muillakin ollut sama mielessä. ;) Tulkaahan sitten aikanaan tuonne toiseen ketjuun juttelemaan vauva-arjesta Fabula ja muut.

Vauvakuume taas nousi ainakin asteen verran, kun tätä ketjua kävin lukemassa. :D Hassua sinänsä, kun esikoinen on vielä pieni hänkin. <3
 
  • Tykkää
Reactions: fabula

Yhteistyössä