3-v yksin pihalla

  • Viestiketjun aloittaja Khimaira
  • Ensimmäinen viesti
Khimaira
Jättäisittekö te?
meidän naapurilla on kaksi alle kouluikäistä lasta ( 3-v ja 5-v ) ja tuolla ne pitkin pihoja viilettävät -parkkipaikoilla, yms. :snotty: Välillä ovat erikseen ja välillä yhdessä, mutta koskaan ei ole aikuinen mukana..

Eikä se meno tosiaan ole kovin fiksun näköistä :snotty:
 
rew
En todellakaan jättäisi keskenään ulos. Korkeintaan siksi aikaa kun puen omat ulkovaatteet päälleni. Tai silloin jos leikkivät omalla pihalla ikkunan alla, ja näen heidät koko ajan.
 
wiiru
meillä on 4 7 ja 8 vuotiaat keskenään pihalla niin että ovat tuossa talon päässä johon näkee sekä olohuoneesta että keittiöstä...4 vuotias ei yksin pääse ulos...
 
riippuu pihasta
meillä on vajaa 3 v leikkimässä yksin pihalla koiran kanssa sillai että ite vilkuilen ikkunasta kun teen kotihommia. ossaa ite tulla soittamaan ovikelloa kun haluaa sisälle. asutaan maalla.
 
tulppa
Alkuperäinen kirjoittaja riippuu pihasta:
meillä on vajaa 3 v leikkimässä yksin pihalla koiran kanssa sillai että ite vilkuilen ikkunasta kun teen kotihommia. ossaa ite tulla soittamaan ovikelloa kun haluaa sisälle. asutaan maalla.
Riippuu niin pihasta tosiaankin. Täällä asutaan järven rannalla ja iso oja menee vieressä, joten pihalle ei ole yksinään mitään asiaa.
 
Khimaira
Ai se on noinkin tavallista :/

Eikö teitä pelota että lapsi jää auton alle, loukkaa itsensä pahasti tai joku nappaa mukaansa?

Äskenkin tuo naapurin 3-v viiletti kolmipyöräisellä pitkin jyrkkää asfalttimäkeä alas - ja kaatui. Itkien sitten kiipesi takaisin :/

Olen miettinyt tätä paljon - kannattaako lapsen antaa tehdä vaan asioita ( valvomatta ) ja vaikka satuttaakin itseään - siinäpähän oppii ?
 
vielä sama
Alkuperäinen kirjoittaja tulppa:
Alkuperäinen kirjoittaja riippuu pihasta:
meillä on vajaa 3 v leikkimässä yksin pihalla koiran kanssa sillai että ite vilkuilen ikkunasta kun teen kotihommia. ossaa ite tulla soittamaan ovikelloa kun haluaa sisälle. asutaan maalla.
Riippuu niin pihasta tosiaankin. Täällä asutaan järven rannalla ja iso oja menee vieressä, joten pihalle ei ole yksinään mitään asiaa.
Juu täällä ei oo vettä kuin parin kilometrin päässä yks puro. Lumileikkejä ja hiekankaivelua tuossa harrastavat yhessä koiran kanssa.
 
Asutaan paritaloyhtiössä ja kyllä mun 3v (ens viikolla 4, mut sai ulkoilla yksin jo puoli vuotta sitten) juoksee yksin pihalla. Säännöt on selvät ja niitä poika tottelee, asutaan päättyvän kadun viimeisessä talossa joten ohikulkuliikennettä ei ole, näen ikkunasta missä menee.. Lisäksi lapset on erilaisia, mikä sopii meille, ei välttämättä sovi sinun lapsillesi.
 
Me asutaan kerrostalossa, viimesessä kadun päässä. Isosiskonsa kanssa päästäsin tuon kohta 4v:n pihalle, mutta en yksin... Ja ihan siitä syystä kun täältä meiltä ei näe tuonne leikkipaikalle. Jos asuttas keskemmällä taloa josta olis näköyhteys leikkipaikkaan niin sit voisin päästää likan yksinkin, toki istusin sitten ite varmaan partsilla koko ajan :)
 
Ja vielä pakko lisätä, usein aamupäivällä ulkoillaan porukalla. Sit näihin aikoihin kun vajaa 2v pikkuveli nukkuu sisällä, saa isompi mennä yksin tai naapurin 4v:n kanssa pihalle jos haluaa. Tottelevat hyvin ja tietävät tarkat rajat missä saa olla. Kuulen ja näen mitä touhaavat kun ovat taloyhtiön pihalla (sen verran uusi talo ettei pihalla puskat tai puut rajaa näköyhteyttä ) ja lisäksi niin turvallinen alue että ovet auki jatkuvasti joten sisällekin pääsee milloin vaan.

Ei voi yleistää kyllä mitenkään, on niin erilaisia lapsia ja pihoja/ asuinalueita.
 
noh
Meidän tyttö sai aloittaa yksin ulkoilun viime kesänä vajaa 5v. vanhana. Kyllähän täälläkin näkee noita 3v ja nuorempiakin isommalla reviirillä kuin omamme, mutta ovat pääasiassa mamu-lapsia. Nyt täyttää 6v kesällä ja reviiriä vähän laajennettu =) Mutta pääasiassa leikkii rauhaisin rivitaloyhtiön keskellä olevalla leikkipihalla.
 
vieras
No ei tasan kuulu 3veen olla yksinään pihalla, tai isomman sisaruksen kanssa. Sen ikänen tarvii vielä aikuisen läsnäolon! Typerää edes antaa itsensä ajatella toisin. Ja te jotka sanotte, että kyllä se rajat tietää ja säännöt ym, niin siinähän uskottelet itselles tollasia, tuon ikänen on vielä niin pieni verrattuna johkin 6veehen joka jo tajuaa asioita. Ja tuon ikänen on vielä hyvinkin utelias ja kokeilunhaluinen, että ei se tarvi kun sen yhden kerran, kun haluaa tehdä jotain mistä onkin sit kurjat seuraamukset, sitten on turha jossitella ja selitellä kun vahinko on jo käynyt :/ siellä ulkona kun liikkuu paljon muitakin ihmisiä ja autoilijoita ym jotka eivät liiku siellä ulkona juuri sinun perheesi säännöillä.
 
Joo
Alkuperäinen kirjoittaja Ellenin äiti:
Meidän pihalla naapuritalon 3v yksin leikkikentällä useinkin...omaani en sinne vielä päästäis! Yhdessä käydään, kyllä mulla sen verran aikaa on että ehdin lapsen kanssa olla pihalla!
Uskomatonta että 3v. yksin leikkikentällä, täytyy vanhemmilla olla päässä vikaa! Tuon ikäinen on vielä niin luottavainenkin että voi helposti lähteä jonkun vieraan matkaan! Sinuna tekisin lastensuojeluilmoituksen!
 
mä olen kauhuissani
Ja arvatkaas kuinka paljon sitä pientä lasta voi pelottaa olla ilman vanhempaa siellä!

Lapset löytää aina kaikki kolot mihin mönkiä ja se käy tosi nopeasti kun livahtaakin ulos omalta pihalta. Vaikka ois kuinka kiltti ja hyväkäytöksinen lapsi niin sillekin voi tulla kaikenmaailman päähänpistoja. Toisaalta nyt on ojat ääriään myöten täynnä vettä, eikä joku 5 vee paljon osaa tehdä jos pikkuveikka vaikka ojaan plumpsahtaa tai vaikka kaatuu pahasti ja lyö päänsä. voi siinä isompikin lapsi ja aikuinen mennä shokkiin, ei kenenkään 5 vuotiaan vastuulle voi jättää pikkusisarusta! Jos jotain tapahtuukin, niin tuo pieni lapsi syyttää itseään, vaikka todellisuudessa vika on vanhemmissa.

Meillä on naapurin pojat 4 ja 7, vilistävät keskenään pihalla miten tykkää ja meidän tontilla, kiipeilevät puukasojen päälle, menevät trampoliinille yms. En tosiaan halua että kukaan tulee ilman lupaa trampoliinille, en todella halua ottaa siitä vastuuta että joku vielä katkasee itsensä meidän pihassa sillon kun me ei olla kotona. Toiset naapurit on vielä pahempia, niillä on lapsia vaikka kuinka ja kulkevat keskenään pitkin kyliä. Kaikki alle kouluikäisiä. Saattavat viedä leluja meidän pihasta, koluavat kaikkien naapurien pihat. välillä ovatlähteneet esim ilman kenkiä tai takkia ulos, eikä äiti tiedä missä ovat edes. Naapureille on sanottu kyllä ettei meidän pihaan ole asiaa kun ei olla kotona, sittenkin pitäisi kysyä sopiiko meille, eikä niin että vaan lähettävät muksunsa meidän valvottavaksi...mutta eipä mene perille...
 

Yhteistyössä