3v ripuli ja nesteentarve

Meidän 3-vuotiaalla on ollut pari päivää ripuli ja hän on eilisen + tänään juonut todella vähän. Tänään 1,5dl kaakaota ja 1,5 dl mehua. Lisäksi syönyt hieman maitojäätelöä. Eilen joi mytös vähän ja tänään ei ole tullut lainkaan virtsaa eikä ulostetta.

Nyt odotan että terveyskeskuksesta (päivystys) joku vastaisi. Mitä mieltä palsta on? Nyt jo lääkärille vai ollaanko turhan myöhään liikenteessä? Paljonko vähintään pitäisi huoda? Painoa pojalla 14kg.
 
normaali nestetarve 1200ml/vrk. Ripulointi tietenkin lisää tarvetta. Harva lapsi kuitenkaan välttis noin paljon juo ja ylesivointi on se mitä kannattaa tarkkailla, MUTTA
Koska pissaa ei ole tänään tullut niin soittaisin/menisin jo päivystykseen.
 
Koska on jo kuiva, niin käymään päivystyksessä. mutta jos lapsella on ripuli niin sitä nestettä on saatava menemään. Päivystykseesä saatat saada käteesi mukin vettä/osmosalia/pillimehun ja 10ml ruiskun ja käskyn juottaa lasta 5 min välein.
Oikeasti paljon helpompi tehdä kotona.
 
"Vieras"
Päivystykseen toki voi mennä mutta sielläkin ensisijaisesti koitetaan nesteyttää suun kautta. Eli anna juomaa vaikka lusikalla tai ruiskulla suuhun 5ml aina 5min välein. Ripulijuomaa jos on mutta mikä tahansa neste kelpaa. Kovaa hommaa mutta sen arvoista jos sillä välttää nenämahaletkun.
 
kokeiles tarjota kaupasta gatoraden tms urheilujuomia.. niis sokerit ja suolat kohillaan ja kylminä hyviä.. kyl ton ikäseltä pitäs muutama pissa tulla päivässä,, voisit kokeilla et tuntuuko iho kimmoisalta ja jos ei niin sit uhkaa kuivuminen
 
Ei nenämahaletkua tarvi kuitenkaan vierastaa, jos lapsi on kipeä niin NML on hyvä ja helpompi vaihtoehto vanhemmille ja lapselle. Lapsi myös paranee nopeampaa koska saa tarvittavan nesteytyksen. (Saa nukkua, ei tarvi herätellä juomaan..)

[QUOTE="Vieras";28488322]Päivystykseen toki voi mennä mutta sielläkin ensisijaisesti koitetaan nesteyttää suun kautta. Eli anna juomaa vaikka lusikalla tai ruiskulla suuhun 5ml aina 5min välein. Ripulijuomaa jos on mutta mikä tahansa neste kelpaa. Kovaa hommaa mutta sen arvoista jos sillä välttää nenämahaletkun.[/QUOTE]
 
Kiitos kaikille. Soitin eilen päivystykseen ja sieltä sanoivat suunnilleen samaa kuin mitä "riiviöiden äiti" sanoi: annettava Osmosalia 10ml aina 10 minuutin välein tai sitten mennään sinne ja hoitaja tekee sen.

Hain Osmosalia ja pakotin lapsen ottamaan 25ml pienin väliajoin. Pian hänellä alkoi kova mahakipu ja laitoin hänen lämpimään kylpyyn hetkeksi. Sen jälkeen tuli oikein kiinteä iso uloste (+pieni pissa), jonka jälkeen kipu loppui ja hän kuin iskusta parantui ja alkoi syömään.
Kiitos vastaajille!
 
  • Tykkää
Reactions: Kiraki

Yhteistyössä