4 kg luuton kinkku. Sen paistaminen, auttakee... :) :))))))))))

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
-vierailija
Jos se on pakasteessa niin äkkiä sulamaan. Jos taas jo sula niin ota huoneenlämpöön useampi tunti ennen paistoa. 110-120 astetta ja n.75asteiseksi paista. Tietenki se mittari siihen kinkkuun paksuimpaan kohtaan keskelle.
 
Toivottavasti kinkku on jo sulatettu... Noin 2 tuntia ennen paistamista lämpimään, uuniin kun sisälämpötila kinkussa n. 10 astetta. Paistetaan 125 asteessa. Ensimmäiselle kilolle 1,5 tuntia, seuraaville 1 tunti. Kinkku on valmis kun sisälämpötila on 75-90 astetta - riippuen kuinka murean kinkun haluaa.
Voit paistaa kinkun ritilällä, pelti alla tai paistopussissa pellillä.
Tässä viitettä antavat ohjeet :)
 
-vierailija
niin ja ihan uunipellille,itse laitoin paistopussiin niin ei sotke. Ja huomasin vasta nyt että haluat murean niin sitte saa paistaa 80asteiseksi,mutta älä enempää...
 
ei
Alkuperäinen kirjoittaja SitäSaaMitäTilaa;25282477:
Niin ja paistaessa läski/mahkapuoli ylöspäin. laitat uuniritilän päälle, jonka alla on syvä uunipelti.
Eihän! HyI!! Se pitää tehdä foliossa konjakkisinapin ja korppujauhojen kera oikein ja niin siitä tulee paras, ei se mikään grilliruoka ole :x
 
essip
Kyllä se mittari kannattaa olla. Meillä oli nelikiloinen kinkku ja se oli uunissa yli 6 tuntia. Jos oltais tehty ohjeella "eka kilo 1,5 tuntia, seuraavat kilot tunnin", niin olis kyllä jäänyt raa'aksi.
 

Yhteistyössä