4-v neuvola

Onko ihan yleinen tapa, vai vaan täällä meilläpäin (oli sijainen) että kun on 4-v lapsen tarkastus, niin äiti/isä jätetään siksi aikaa oven ulkopuolelle kun he siellä huoneessa tekevät näitä erilaisia testejä..leikkaamista,piirtämistä ym. ym. Vajaa puoli tuntia eilen istuin ja odotin että koska mut kutsutaan sisälle. Kyllä se täti sit tietenkin kertoi mitä olivat tehneet, mutta olis voinut kyllä ekaks kertoa että miksi näin että menee poikani kanssa kaksin..ei tullut sillon mullakaan mieleen kysyä! Kai se vaa katsoi että miten poika pärjää ja toimii ilman vanhemman läsnäoloa...
 
Puuma
Nurmijärvellä 4-v.neuvolassa otetaan lapsi yksin, paitsi että lapsi ei suostunut menemään yksin ja olin siksi mukana. Muistaakseni sanoi syyksi, että yleensä lapset pystyvät paremmin keskittymään, kun vanhempi ei ole tilanteessa mukana (ja sössi väliin ;) ).
 
Meillä oli tänään 4 v. neuvola. Yksin oli reippaasti tekemässä tehtävät ja varmaan teki paljon paremmin kun en ollut mukana. Mutta ilmeisesti on enemmän 5 v. neuvolan asia. Mutta hyvä näin, hienosti meni ja yllätyin pojastani positiivisesti!! =)
 

Yhteistyössä