+4kg syntyessään, milloin 80cm vaatetta käytössä?

  • Viestiketjun aloittaja 3kk:n äiti
  • Ensimmäinen viesti
3kk:n äiti
Minkä ikäisenä teidän reilu 4 kiloisina syntyneillä lapsilla on ollut käytössä 80cm (ulko)vaatetta?

Terv. "hermoilen" tässä kun ostin 3kuiselle kunnon ulkohaalarin ;)
 
"Kahden äiti"
Meidän vauva oli syntyessään alle tuon, 3,5 kg, mutta vastaan jos auttaisi edes vähän. 80 senttisiin vaatteisiin siirryttiin muistaakseni 7-8kk:n iässä. Ja ulkovaatehan saa olla reilu, ensi talvena lapsesi ei kuitenkaan vielä kummoisesti ulkona peuhaa :) Keväällä saattaa kyllä olla jo pieni, riippuen vaatteen mitoituksesta. Meillä tuo lapsi siirty 86-92 kokoisiin vaatteisiin noin yhden vuoden iässä, on +2 käyrällä pituuden puolesta kasvava tyttö.
 
"Veera"
Siinä 10kk-12kk iässä noilla isommilla lapsilla. Tosin nyt 8kk ikäiselle on 74cm haalari melko nafti, eli 80cm olis sopiva. Ei se syntymäpaino niin paljon vaikuta vaan lapsen pituus. Toki jos laps on nyt 3kk ehtii vielä moneen kertaan vaihtaa kasvunopeuttaan ennen talvea.
 
3kk:n äiti
Ehkäpä se sitten ensi keväänä menee, vaikka tokihan kaikki omaa tahtiaan kasvaa :) Vk-puku siis kyseessä. Esikoisella muistaakseni 1v3kk (74/80cm) iässä eka tuollanen kunnon haalari vaikka enimmäkseen silloinki vielä rattaissa istui kun oltiin kävelyllä tai keinui puistossa.

Nyt tuntuu tosi erilaiselta tilanne kun asumme ok-talossa eikä puistoja tms. ole kävelyetäisyydellä joten omassa pihassa ulkoilemme. Eikä 4v:n isoveljen kanssa tule lähdettyä kävelylle ku ei oo kauheen innokas, joten ehkä tämä pienikin haluaa aiemmin pois vaunuista tutkimaan kun maisemat ei vaihdu ;)
 
Ken guru
Jaa, olisko ollut n. vuoden iässä.

Tai no, +1 käyrällä kasvaa pituudessa, joten vuoden iässä taisi olla jo 86 käytössä. Nyt on 1v8kk ja vaatteet 92 kokoa.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
"Nuuh"
Meidän pojalla otettiin ekat 80cm käyttöön puolivuotiaana. Pitkäselkä tarvii pitkän bodyn. 80 senttiset meni kyllä sitten vuoden ikään asti, sitten siirryttiin 92 kokoon. Jostain syystä meille ei juuri tullut hankittua 86 vaatetta.
 
"NNN"
Syntyessään 54cm ja 4200g, vaatekoko 56. 80 kokoon siirryttiin asteittain (merkkien välillä eroa) n. 5kk alkaen ja 6kk (8,6kg ja 68cm) kaikki vaatteet kokoa 80. Ensin tulee vaatteissa leveys vastaan, eli pituudesta vielä riittäisi mutta kainalo-kainalo jää naftiksi ja vyötäröt puristaa.
 
njoo
Neuvola kortista lunttasin niin tyttö ollut 8kk vanhana 75.5cm joten silloin on käyttänyt 80cmvaatteita 4.6kg painoa ja 53.5cm pituutta oli syntyessään. nyt 1v 10kk vanha ja pituutta 92cm
 

Yhteistyössä