4v nukkumaan omaan huoneeseen

Meidän tyttö täytti kuukausi sitten 4v ja ajattelin sitten että nyt viimeinkin lapsi siirtyy nukkuun omaan huoneeseen. Olemme kokeilleet sitä useamman kerran aikaisemminkin, huonolla menestyksellä..Ongelma tässä on se, että lapsi pelkää nukkua yksin omassa huoneessa, varsinkin jos sattuu keskellä yötä heräämään ja huomaakin olevansa yksin. Saattaa kyllä suht helposti illalla asettua nukkuun omaan sänkyyn. Iltarutiinit on aina samat eli iltapala, pesu, iltasatu ja peitteleminen. Yövalo jätetään palamaan aina.
Neuvot tulisivat tarpeeseen! Tuntuu niin pahalta ajatellakin että yöllä pakottaa itkevän ja pelkäävän lapsen takaisin yksin omaan huoneeseen..Ja enkä usko että tässä on kyse lapsen testaamisesta, vaan oikeasti on hädissään.

Kiitti kaikista vinkeistä!
 
Jos lapsi yöllä herää ja itkee,ni eikö sen voi loppuyöksi ottaa viereen? Sanon joka ilta tytölle et jos näet pahaa unta tms. ni tule äitin viereen. Ei kovin monesti ole yöllä tullut. Jospa lasta ei pelottais niin paljon,kun tietäis että saa tulla yöllä viereen jos paha uni yllättää?
 
Minut laitettiin jo vauvana omaan huoneeseen nukkumaan ja muistan vieläkin miten pelkäsin nukkua (leikki-ikäisenä) yksin omassa huoneessa, melkein joka ikinen aamuyö kipitin vauhdilla äidin ja isän väliin nukkumaan.

Nyt kun itsellä on oma lapsi, en ole häntä laittanut omaan huoneeseen nukkumaan, vaan hän nukkuu omassa sängyssä meidän vanhempien makkarissa. Lapsella tulee ikää loppu syksystä jo 5v. Hyvin on uni meidän makkarissa lapselle maistunut, kun äiti ja isä ovat lähellä.
 
Meidän poika on 1 vuotiaasta asti nukkunut omassa huoneessa. Tällä hetkellä hän on 3.5 vuotias ja edelleen aamuyöstä kipittää meidän väliin nukkumaan, enkä ole viittinyt tätä tapaa häneltä kieltääkään ja jokaöinen tapa tämä ei kuitenkaan ole...
 
Meillä nyt 3,5v.poika nukkunut melkein pienestä asti omassa huoneessaan,välillä on tullut kausia kun pelottaa mutta menneet ohitse.Tosin kun pikkuvelikin(nyt 1v4kk) nukkuu samassa huoneessa niin on kummallekkin turvaa toisistaan.Eivät juurikaan heräile öisin ja jos heräilevät niin pahoihin uniin.Ja viereen olen ottanut vain pari kertaa aamuyöstä ja silloinkin mies oli työmatkoilla.Vanhempi poika kun osaa käyttää hyväkseen sen jos kerran ottaa niin taatusti tulee toisenakin yönä vinkumaan viereen..:)
 
Lapselle voi myös yrittää kertoa, ettei ole mitään pelättävää. Ei lapsi ole mikään tyhmä. Lapsi ymmärtää usein asioita, mitkä aikuisille jää hämärän peittoon :)
Lapselta kun kyselee mikä pelottaa niin pystyy aikuinen järkevästi kertomaan, ettei tarvitse pelätä.

Meillä molemmat lapset ovat nukkuneet omassa/omissa huoneissaa 2kk iästä saakka. Kumpikaan ei ole kömpinyt äidin ja isän väliin. Isommalla tulee välillä iltaisin näitä "äiti mua pelottaa..." , mutta kun asiasta puhutaan ja lapsi kertoo mikä häntä pelottaa, kerron ettei pelättävää ole. Jonka jälkeen poika palaa omaan sänkyynsä. Eikä koskaan itkun kanssa ole nukkumaan menty.
 
Mekin yritimme saada tytön nukkumaan omassa huoneessaan ja sängyssään, mutta ei se ole onnistunut.. Välillä nukkuu minun, välillä isin vieressä, koska meillä on molemmilla omat huoneet ja sängyt nykyään. Isin kanssa on kuulemma turvallisempi nukkua kuin minun ! Ehkäpä hän vielä joskus haluaa enemmän olla tuolla omassa huoneessaankin.. Ikää on nyt siis 5 vuotta, 3 kk.
 
Meillä ei ole ollut tälläistä ongelmaa, melkein ikinä.
Laitoimme tyttären nukkumaan 3.vuotiaana omaan huoneeseen ja aluksi tuli viereen 2 krt mutta on uskaltanut sen jälkeen todella hyvin nukkua.
Mieti mikä sinusta tuntuu parhaimmalta
 
Meillä poika nukkunut omassa huoneessa reilun vuoden iästä alkaen. Nyt 3v11kk ja tulee melkein joka aamuyö isin ja äitin viereen nukkumaan. ja saa kyllä tullakkin. Mutta käy omaan huoneeseen nätisti nukkumaan.
 
Tyttö nukkunut omassa huoneessa 9kk alkaen. Pikkukakkonen 2kk alkaen.

Iltasatu, jutustelu ja unimusiikki soimaan. Unessa tovin kuluttua. Molemmat! Yöllä heräävät tasaseen tahtiin, joskus tulevat viereen, joskus vanhemmat menevät viereen. Jokainen yö on omalainen.
 

Yhteistyössä