6kk ei nuku päikkäreitä!!!

Meidän pikkumies on ruvennut pistään ihan ranttaliks. Suostuu päivällä nukkumaan yhdet 10-30min unet aamulla 9-10 välillä ja 30-60min unet puolen päivän jälkeen. Tosin tuo 60min alkaa olemaan jo melko luksusta! Sitten kitistään ja tiristellaan iltapäivällä klo. 18 aikaan ja halutaan YÖUNILLE!!??! Nyt jo kahtena iltana mennyt kuuden jälkeen yöunille. Sitten heräillään taas aamulla 6-7 välillä.
Miten noita päikkäreitä alkaisi unikouluttaan? Illalla saisi valvoa vaikka 19.30 asti ja heräilis sit 6-7 aikaan, mutta noi päiväunet pitää saada kuntoon. Tuntuu että paras olisi, jos nukkuisi yhdet unet puolen päivän jälkeen. Samaan aikaan kuin isosisko, jolloin saa rauhassa nukkua omassa sängyssä.. Mahdotonta?
 
Nukkuuhan tuo pihalla kun lähdetään liikenteeseen, mutta torkut luokkaa 5-10min. Parvekkeella nukkuu huonommin, kuin omassa sängyssä. Siksi näkisin, että isosiskon päikkäreiden aikaan paras aika olisi pojallakin nukkua. On rauhallista, eikä olla lähdössä pihalle ym... On ruvettu antaan 5 ateriaa päivässä. Syö vaihtelevasti, eikä kyllä nälkään herää.
 
Ei meidänkään 6 kk poika nuku 30 minuuttia pitempään. Aamulla herätään 7 aikaan ja sit nukutaan ensimmäiset 30 min unet EHKÄ 9-10 aikaan, jos ei nukahda lähetään ulos ja vaunuihin nukahtaa sit hienon huudon saattelemana. Pojalla on ihme tapa uloslähdön kanssa, et 5 minsaa pihalla ja hirvee huuto ja tuttipullo suuhun. Vaikka söi hyvin ennen kun lähettiin ulos.. Ja tää on joka päivästä. Sit toiset 30 min unet iltapäivällä ja sit yleensä valvotaankin 7-8 asti illalla ja aletaan yöunille. Yölläkin herää vieläkin syömään. Ei suostu nukahtamaan omaan sänkyynsä vaan keinutellaan sitterissä uneen ja tämä koskee myös päikkäreitä. Ei vaan suostu alkaa nukkumaan ja kun nukkuu niin nukkuu max 30 minsaa :/ Unikouluohjeita tännekkin kiitos! :D Kiinteitä syö 3-4 kertaa päivässä. Ja poika ei todellakaan päikkäreiltään nälkään herää..
 
Meillä mennyt nyt paremmin. Jätettiin yösyönnit pois. Pari yötä meni itkeskellessä, mutta nyt on vakiintunut, eikä yöllä herää ollenkaan. Tuntuu olleen vaikutusta myös päiväuniin, jotka nykyään aamulla n. 30min, puolen päivän jälkeen 1-2h ja ehkä iltapäivällä vielä yhdet torkut.
Figaroo: Suosittelisin ensimmäisenä opettelemaan sänkyyn nukahtamisen. Eli sänkyyn vaan ja jos syö tuttia, niin sitä sitten huulen sitä mukaa kun tippuu. Nukahtaa kyllä jossain vaiheessa ja oppii parhaimmassa tapauksessa jo päivässä uuden tyylin. =)
 

Yhteistyössä