9kk vaikeus nukahtaa ja herääminen yöllä

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Ongelma on siis se, että nukahtaminen kestää lähes aina 45minuuttia, on ihan sama onko lapsi valvonut 3 vai 6 tuntia ennen yöunia, tulos on aina sama. Samat iltarutiinit on ollut alusta lähtien, iltamaidon juo pullosta, mutta ei nukahda pullolle. Nukkuu omassa sängyssä.

Lisäksi nyt on muutaman viikon herännyt klo 02-04 välillä ja valvoo sitten yleensä 1,5tuntia ennen kuin nukahtaa uudelleen. Tätä ennen nukkui yöt hyvin, kerran pari saatoin käydä laittamassa tuttia yöllä suuhun, kun uni oli levottomampaa, muttei ollut edes kunnolla hereillä.
 
"Nappi"
Itkeekö lapsi sen 45 minuuttia nukkumaan mennessä, vai onko vain hereillä? Meillä muksu alko nukkua paremmin vasta kolmen vuoden kieppeillä, siihen asti heräiltiin yleensä 4-6 kertaa yössä, parempina kausina pari kertaa yössä, huonompina öinä pari-kolme kertaa tunnissa. Nukkumaan meno vaikeimmillaan oli raivarihuutoa, herätessä raivarihuutoa, yöllä pahimmillaan puolen tunnin kauhukohtauksia mistä kirkuvaa lasta ei saanu hereille. Päiväunille oon lasta vieny uudestaan ja uudestaan pisimmillään 2h45min kun aina pomppi ylös sängystä. Elämänsä ensimmäisen 11 kuukauden jälkeen lapsi on kuitenkin päivisin enimmäkseen hyväntuulinen, kaikki maholliset testit tehty ja lastenpsykiatrisellakin puolella varmistettu, ettei mikään oo hullusti ja kotona kokeiltu vieressä nukuttamiset, omaan huoneeseen nukuttamiset, pehmeät unikoulut yms. Laps ihan normaali, poikeuksellisen huono vaan nukkumaan.
 
ap......
Hetken huutaa n. 5minuuttia, sitten on "rauhassa" sängyssä. Yleensä siis näin. Touhuaa sängyssä ja välillä saattaa hetkeksi alkaa huutamaan, mutta rauhoittuu kyllä. Mitkään tassuttelut ei auta. On ihan sama onko siinä vieressä (istuen tekemättä mitään/silitellen/tms.) vai lähteekö pois huoneesta, ei nukahda ennenkuin se 45minsaa on on pyöritty sängyssä.

Päiväunet nukkuu hyvin ja nukahtaa helposti rattaisiin. Sisälle ei saa nukahtamaan kuin viereen päivällä...
 
"Nappi"
Kyllä minä antaisin lapsen olla ihan rauhassa jos ei itke. Pieni lapsi kyllä ilmasee itkulla hätänsä jos on tottunu saamaan rauhotusta itkuunsa. Mistä syystä se valveilla olo on ongelma? Onko lapsi koko ajan tosi väsyny? Vai nukkuuko sitten aamulla niin pitkään että se häiritsee sua?
 
Päikkäreitä nukkuu kahdet.

Eilen yhdet, ei mitään vaikutusta.

No valveilla olo on sen takia mulle ongelma, että vaikka ei itke niin sen verran kovaa älämölöä pitää ettei muutkaan nuku. Ja sitten nukkuu aamulla normaalia pitempään ja on päivän rytmit ihan sekasin...
 
"Nappi"
Aaaa, se älämölö. Iltasin se on meillekin tuttua. Tosin että meillä kun on vain tämä yksi lapsi niin ei se pöpötys kestä koskaan siihen asti että vanhemmat menee nukkumaan. Ja öisin ei pölise, vaan itkee. Ooksä kokeillu laittaa pikkusen aikasemmin nukkumaan illalla?

Meitä kun se mölötys ei haittaa niin se lähinnä huvittaa. Siellä se sängyssään itekseen juttelee unikavereille joskus jopa tunnin. Yhtäkkiä saattaa kuulua kovaan ääneen tasasen hiljasemman juttelun välissä että "Poppaloola, puhuva auto!" tai muuta vastaavaa =)
 
Yhdet päikkärit on käynny mielessä itelläkin.

On kokeiltulaittaa aiemmin ja myöhemmin sänkyyn, ei mitään vaikutusta. Nyt oon jo niin sekasin näistä kokeiluista etten tiedä mitä kokeilis. Tietty nyt tähän tuli vielä pystyyn nousun oppiminen, joten se ei ainakaan helpota tätä nukahtamista ja yöllä kukkumista.

nappi: :D
 

Yhteistyössä