Ahdas virtsaputki/munuaisten gammakuvaus

:wave:
Meille tuli uusi aika tyksiin munuaiskuvaukseen marraskuussa. En kyllä ole kovin ajatellut tuota sädetysasiaa, mutta nyt kun mainitsit siitä niin pitää kyllä ottaa se seuraavaksi puheeksi kun ollaan menossa. Renografia on meillä tehty jo useaan kertaan enkä kyllä muista että haitoista olisi kertaakaan ollut puhetta. Estolääkitys on ollut käytössä 2viikon iästä alkaen ja nyt poika täyttää kolme vuotta,relat on ollut käytössä alusta alkaen eikä ole kyllä mitään haittaa niistä ollut eikä poika ole vatsaansa valitellut, taitaa ne sitten auttaa. Jostain olen kyllä lukenut ettei relatipat sovi kaikille, kannattaa apteekista kysyä toista vaihtoehtoa. Meillä poika ollut aika terveenä, välillä kyllä tulee joitain ihme kuumeilua ja menee parissa päivässä ohi mutta testit aina otettava kun ei miuta oireita ilmaannu.

Tsemppiä ja paranemisia :wave:
 
kiitos!

meillä on huomenna isotooppikuvaus,hiukan kyllä jännittää,saattaa olla leikkauspäätös tosta kuvauksesta kiinni :(

yh-äiti,onks teille tehty isotooppikuvauksia?mitenköhän mahtaa onnistua 1v muksun paikoillaan pysyminen ton puol tuntia ja vielä selällään...

jaksamista myös sinne!
 
Alkuperäinen kirjoittaja pilgrim75:
kiitos!

meillä on huomenna isotooppikuvaus,hiukan kyllä jännittää,saattaa olla leikkauspäätös tosta kuvauksesta kiinni :(

yh-äiti,onks teille tehty isotooppikuvauksia?mitenköhän mahtaa onnistua 1v muksun paikoillaan pysyminen ton puol tuntia ja vielä selällään...

jaksamista myös sinne!
Hei!

Meillä tehty neljä kertaa isotooppikuvaus ja välillä ultrataan ja taas isotooppikuvaus. Meillä yksivuotiaana kuvaus meni hyvin, lapset osaavat kummasti yllättää. Tyksissä tehtiin ja siellä oli videot viihdykkeenä ja todella kivat hoitajat jotka viihdyttivät käsinukeillakin.
Minä olen varmaan itse ollut jännittenein ja tosiaan lapset osaavat kummasti olla paikoillaan tarvittaessa. Tosin kaksi vuotiaana meillä poika ei ollut ollenkaan yhteistyöhaluinen ja teki kaikkensa ettei kuvausta saataisi tehtyä mutta lopulta kaikki meni hyvin.
Miten teillä kuvaus onnistui ja tehtiinkö teille leikkauspäätös?
Meillä päätöstä leikkauksesta puhuttu jo kohta kolme vuotta ja vielä ei ole leikattu ja haluavat seurata kun vasen munuainen osittain toimii, viimeksi toimivuus oli 12% ja seuraava kuvaus parin viikon päästä ehkä sitten tekevät päätöksen suuntaan tai toiseen.

Toivottavasti kaikki meni hyvin :hug:

 
oho teillä onkin kuvattu!ja kiitos tsempeistä!

kuvaus meni ihan ok,muksukka huus ku syötävä ekat 10 min ja sit nukahti onneks.ei ollu niin mukavia hoitajia,poistuivat kuvauksen ajaksi koko huoneesta...tänään soittoaika urologille.

tota mä ihmettelen aikas paljonki et teilläki kuvataan vaan vaikka ymmärsin että teillä huonompi tilanne kun meillä niin miks meillä sit todennäkösesti leikataan?!?meillähän siis ei ole"muuta"vikaa kuin toinen munuaisallas laajentunut.toimivuus oli ainakin viime kuvauksissa normaali molemmissa yms.

voi sentään,jaksamista teillekin :hug: ei oo mukavaa kun ei tie mitä tulee tapahtumaan ja millon...
 
Missä te käytte kuvauksissa, ihmettelen vaan noita hoitajia jos poistuivat :/ meillä ainakin ovat olleet vieressä tai melkein ainakin.siis eivät poistuneet ole. Poika täytti juuri kolme ja koko ajan ovat sanoneet että katsotaan vielä seuraava kuvaus ja sitten ehkä päätetään. Lääkettäkin vielä jatkettiin vaikka edellisellä kerralla sanottiin että mahdollisesti saadaan lääke pois jos ei ole enää vaippaa ja nyt kuitenki lääkettä pitää vieläkin antaa vaikka on vaipat olleet jo kesästä asti pois :headwall: Liekö sitten syynä ollut kun poika välillä kuumeilee eikä syytä ole löydetty ja aina on mentävä antamaan pissanäyte ja otettava crp.
Ultrassa sanottiin viimekuussa että laajentumat eivät ole pienentyneet kummallakaan puolella ja ymmärsin sen olevan huono asia. Ja vasen munuainen huomattavasti pienempi kuin oikea. Vuosi sitten toimivuus oli vain 12%. Parin viikon päästä taas munuaiskuvaus ja siitä soittoaika vasta Joulukuun 11pv. Tietysti nähdään siitä ruudusta vähän kyllä itsekin että miltä näyttää kun jo moneen kertaan ollaan se nähty.
Onneksi teillä kuitenkin hyvin meni :hug:

olisi kiva kuulla mitä teille sanottiin, hyvää toivottavasti :flower:
 
voi että tota teidän tilannetta :( TOIVOTTAVASTI saisitte tekin hyviä uutisia seuraavista kuvista.se että pääsisitte edes lääkityksestä eroon olis jo puol voittoa.

tänään soitti urologi ja munuaiset on täysin toimivat!!!eli ei vaadi toimenpiteitä ainakaan nyt.munuaisallas on laajentunu edelleen,mutta muuta vikaa ei ole.puolen vuoden päästä vielä seuranta ultra.toivottavasti sittenki olis kaikki kunnossa.on kyllä hyvä olo :)

me asutaan helsingissä,joten kuvaukset on ollu meilahdessa.muuten hoitajat kyllä on ollu mukavia,ei valittamista.

tuuthan kertomaan miten teillä meni,kovasti toivon että saisitte hyviä uutisia tällä kertaa

:hug:
 
Eilen oltiin taas munuaiskuvauksessa ja ei kovin hyvältä näyttänyt. Kun isotooppiaine laitettiin niin oikea munuainen täyttyi normaalisti ja vasen todella huonosti, vasen puoli todella paljon pienempi verrattuna oikeaan munuaiseen. Tyhjennyslääkkeen jälkeen oikea tyhjeni kokonaan mutta vasen munuainen todella hitaasti. Käytiin välillä pissalla ja vaikka tuli isot pissat niin siltikin uusintakuvauksessa vasen puoli ei ollut kokonaan tyhjentynyt. Tunnin päästä oli vielä uusi kuvaus ja vieläkin ainetta oli vasemmalla puolella, kuitenkin oli vähentynyt että saatiin lähteä kotiin.
Se mitä nyt kuvasta näin niin minusta vasen puoli oli edelleen huonontunut, ennen vasen munuainen näkyi hyvin mutta nyt todella heikosti ja hoitajakin sanoi että aika heikosti toimii. Soittoaika lääkärille vasta 11 joulukuuta ja silloin saan kuulla prosentit toimivuudesta, epäilen kyllä vahvasti että huonompaan suuntaan on mennyt, kuvaus tehty jo monta kertaa ja noin huonosti ei ole kertaakaan näkynyt.
Poika oli todella reipas ja tipan laittokin meni oikein hyvin ja jopa ilman itkua ja antoi todella hyvin laottaa eikä vetänyt kättään pois. Ajattelin kyllä että miten käy kun hoitaja tarrasi kädestä kiinni varmuuden vuoksi, sanoin vaan että täti katsoo miten hieno käsi sinulla on. Samalla saatiin valita kipasta tarroja ja saikin useamman kun oli niin reipas. Kuvauskin sujui hyvin, makasi paikallaan tyytyväisenä kun sai samalla katsella Puuha Peteä. Meillä taitaa poika tottua noihin käynteihin kun tosiaan oli kuin kotonaan :LOL: mutta hyvä niin, en juuri yöllä nukkunut kun niin jännitin että miten mahtaa sujua. Kreatiinista soitan osastolle perjantaina,varmaan siitäkin vähän näkee miten toimii.

talviterveiset :wave:
 
Meillä pojalla huomattiin jo raskausaikana molemmin puolin laajentuneet munuaisaltaat ja tässä kuukausien aikana tehty juuri edellä mainittuja kuvauksia. Keväällä selvivi ettei vasen munuainen toimi ollenkaan ja oikealla puolella ahtaumia. Siis korjausleikkaus edessä. Nyt poika on kohta 11 kuukautta ja juuri tällä hetkellä ollaan sairaalassa. Viime perjantaina oli leikkaus jossa vas.munuainen poistettiin ja oikealta ahtauma korjattiin. Leikkaus meni hyvin mutta seuraavana päivänä selvisi että niin sanottu sisäinen katetri pilkisti ulos ja se jouduttiin poistamaan. no alkuun näytti hyvältä, mutta sitten alko kuumeilu, vatsa turpos paineet nousi jne. Eiku ultraan epäilivät sisäistä verenvuotoa jota ei onneksi ollut. Oireilut eivät lievittyneet niin kuvattiin varjoaineen kanssa josta selvisi että pissaa tihkuu väärään paikkaan. Laitettiin tämä katetri sisälle uudestaan ja pidettiin peukkuja että auttaa. Niin Ennen varjoainekuvausta lääkäri epäili veritulppaa että siihen nähden löydös oli posiitivinen. Katetrin laittokaan ei auttanut vaan pissa tihkui edelleen väärään paikkaan edessä oli uusi leikkaus joka nyt takana ja vihdoinkin näyttää vihreätä valoa toipumiselle. En halua mitenkään pelotella tällä mutta meille lääkäri etukäteen puhui aina vain että iso leikkaus on muttei vaarallinen. Mutta kun koskaan ei tiedä mitä seuraava päivä tuo tullessaan pitää vain uskoa huomiseen ja toivoa parasta. Nyt toivotaan että viikonloppuna mahdollisesti päästäisiin normaali osastolle teholta.
 
Jo on Riksulla ollut aika rankka kokemus. Toivottavasta teillä nyt kaikki hyvin :hug:
Me oltiin siellä munuaiskuvauksessa marraskuussa ja yllättäen toimivuus olikin 18%, näytti silloin että tosi heikolta näyttää, tietysti tosiasia on että todella heikosti toimii, mutta luulin olevan huonompi. Estolääkitystä jatkettiin vieläkin ja seuraavaksi mennään syksyllä taas ultraan josta selviää laajentumíen tila ja nähdään ovatko poltetut reiät vielä auki virtsarakossa. Sen jälkeen varmaan mennään taas munuaiskuvaukseen jotta saadaan selvyys vasemman munuaisen toimintaan.
Vieläkään eivät tehneet leikkauspäätöstä,ehkä ensi kerralla. Poika todella reipas eikä nuo nyt näytä menoa haittaavan.

Olisi kiva kuulla miten teillä muilla menee

Kesäterveiset :wave:
 
Hei aikaa on kulunut ja meijän poikaki jo kohta kolme vuotias! Leikkauksesta toivuttu hyvin ja poitsu elää aivan normaali elämää yhdellä munuaisella. Kasvu norm. eikä mitään ruoka kieltoja estolääkityskin jätetty aikapäiviä pois!!! Että loppujenlopuksi kaikki meni hyvin rankan kokemuksen jälkeen.
 

Yhteistyössä