Albena Bulgaria

Onko kokemuksia bulgarian albenasta? Esitteen mukaan viihtyisä ja rauhallinen paikka lapsiperheille. Menemme elokuussa ja lapset silloin 1.5v. Siellä kuulema hintataso huomattavasti alhaisempi kuin suomessa mutta miten hotellien läheisyydessä olevat minimarketit? Kokemukseni mukaan niissä vaipat huippukalliita. Säästäkin luvataan aurinkoista ja lämpöä, no,sitähän ei voi tilata etukäteen mutta onko säät suosineet tuohon vuodenaikaan? Muuta huomion arvoista, kertokaa!!??
 
Albena kannattaa mennä juuri lasten kanssa, on suljettu alue. ja rauhallinen Leikkipuistoja yms tekemistä. Muuten halvat rantahotellit on aika bailupaikkoja, viina on niin halpaa...

Vaipoista en osaa sanoa. Muuten kaupat on vähän halvempia Albenan ulkopuolella.
 
Hei !

Kävin mieheni kanssa Albenassa kesäkuussa -05 ja oli aivan upea paikka!

Lapsemme ei ollut mukana, vaan vietimme viikon lomalla ihan kahdestaan. Teimme kyllä havaintoja, että siellä viihtyisi erinomaisesti lapsetkin, sillä siellä oli sopiva ranta; matala ja puhdas, leikkipuistoja ja tivoli löytyi sekä mukavia uima-altaita eri hotelleilta. Ravintoloista löytyi lapsillekin omia ruokia ja paikalliset kyllä näyttivät kovasti tykkäävän lapsista !

Albenassa oli kauppoja esim. LIDL ! Se oli yllätys että siellä oli ihan Lidlkin, mutta valitettavasti ei tullut katsottua siellä vaippojen hintoja, kun ei tosiaan ollut 3-v lapsi mukana, vain masuasukki oli mukana =)

Lastenruokapurkkeja näin kyllä myytävän.

Bulgaria oli kaunis maa ja ensi kerralla kun menemme otamme varmasti lapsetkin mukaan, sillä siellä on mielestäni helppo lomailla lasten kanssa.

Hintataso oli todella halpa. Jos haluat tietää jotain Albenasta niin saa kysyä ! Oikein ihanaa matkaa sinne ! Kertokaa terkkuja ;)
 
Hei !

Tuli mieleen vielä laittaa tähän yhteyteen linkkiä suoraan Albenan sivuille, josta näkyy esim. webbikameran "suoralähetys" rannalta.

Tutun näköisiä maisemia =) Kaiholla muistelen täällä :wave:

http://www.albena.bg/index.php?language=en&
 
Kiitokset tuosta linkistä!
Oli mukava päästä kurkkaamaan paikanpäälle! Meillä on hotelli aivan rannasta, pääsee pikkustenkin kans helposti altailta mereen. Hotelleista muuten sanotaan esitteessä että luokitus ei vastaa esim kanarian saarten luokitusta. Meillä on 4++ hotellista yksiö. Oliko siistiä,vastasiko odotuksia esim varustelun suhteen?
 
Hei !

Me lähdettiin silloin äkkilähdöllä, joten hotelli oli melko vanha ja vaatimaton, mutta kuitenkin perustarpeet oli kunnossa eli terassi, aamupala, suihku+ wc. Mutta toisaalta se vaatimaton majoitus ei haitannut, kun loppujen lopuksi oltiin todella vähän hotellilla, kun keksittiin niin paljon tekemistä ja paikkojen tutkimista. Ja tietty oltiin rannalla !

Siisteystaso oli kyllä silti vaatimattomassakin hotellissa hyvä.

Ja Albenan ympäristökin pidettiin kyllä siistinä. Ja mainittakoon, että myös Varnan kaupunki oli myös todella kaunis ja siisti. Ja mukavia kauppoja ja putiikkeja, merkkivaateliikkeitäkin löytyi.
Basaarillakin myytiin toki "merkkivaatteita" mutta nehän eivät olleet aitoja ja kuitenkin maksoivat basaarilla saman verran kuin oikeat merkkivaatteet liikkeessä .

Jos haluaa käydä Varnan kaupungissa, niin kannattaa mennä sinne bussilla. Edestakainen matka bussilla maksoi muistaakseni aikuiselta vain 2,5 euroa ja matkaa oli kuitenkin Albenasta Varnaan n. 40 km/sivu.

Toki taksillakin voi ajaa Varnaan, mutta matkan hinta kannattaa keskustella/tingata etukäteen muuten matka tulee todella kalliiksi. Voi taksimatkan saada neuvoteltua 5-10 euroonkin.

Itse kävimme Varnassa kerran taksilla ja 2 kertaa bussilla.
Varnassa kantsii varoa taskuvarkaita sekä ihmisiä jotka tulevat tarjoamaan rahanvaihtoapuaan. Kenenkään kanssa missään kadulla ei siis kannata mennä euroja vaihtamaan levoiksi (1 leva = n. 0,50 euroa) vaan rahanvaihto kantsii tehdä hotellin respassa tai sitten tuolla Varnassa ihan pankkikonttorissa. Me vaihdoimme rahaa ensin täällä Suomessa ja sitten vielä vähän lisää Varnan pankissa ja kaikki sujui oikein hyvin.

Tässäpä taas jotain vinkkejä... laitan lisää jos tulee vielä jotain mieleen ja edelleen kysyä saa !


=)
 
meitä lähtee reissuun 2 perhettä ja me "rouvat" ollaan kumpikin kiinnostuneita esim. kengistä, laukuista, vöistä,vaatteista, aikuisten ja lasten. Ollaan jo mietittykin että kannattaako laukkuja pakata kovin täyteen jos tosi edullisia hankintoja saa paikanpäältä. Shoppailitteko siis Varnassa?
Onko rannalla tuulista? Joulukuussa olimme Lanzarotella joka on tunnetusti tuulinen paikka ja rannalla lentävä hiekka oli pikkuriesa. Rantaviivassa märkä hiekka oli kuitenkin niin tiivistä että rattailla pääsi tosi hyvin liikkumaan.
Viikossa ei tietysti hirveän paljon ehdi kolmen lapsen kanssa eri paikkoja koluamaan kun se rantaloma on nyt kuitenkin se pointti miksi mennään.
Kävittekö retkillä? Tuossa esitteessä olis tarjolla Istanbulin 2 päiväinen retki, kiinnostais kyllä, mutta lohkaisee viikosta aika suuren palan. Isommille lapsille (molemmissa perheissä 9-11v) olis kanssa kiva löytää jotain, esim. eläinpuistoja tai jotain "aquaparkkeja". Oliko sellaisia?
 
Hei !

En ole aikaisemmin muistanut lukea tätä palstaa, joten vastailen vasta nyt.

Rannalla ei ollut tuulista ainakaan tuolloin kesäkuussa. Ei lentänyt hiekka ollenkaan. Uskon että ei varmasti tuule sitten elokuussakaan kun menette, ei vaikuttanut tuuliselta maalta. Ja se elokuu on yksi parhaimmista lomakuukausista/sesongista Bulgariassa.

Joo kyllä matkalaukkuun kannattaa jättää runsaasti tilaa ostoksille / tuliaisille ja jos jotain tarvitsee niin sen saa kyllä edullisesti ostettua juuri esim. Varnasta. Tietysti voi ostaa ihan oman matkalaukun tuliaisille/ostoksille, me teimme niin, kun tarvitsimme sen kokoista laukkua ja sieltä löysimme edullisesti .
Me kävimme tosiaan kolmeen otteeseen shoppailemassa Varnassa. Oli tosi edullista.

Emme käyneet missään Aquaparkin tyylisessä, mutta sellainen löytyy esim. Kultahietikolta (muistaakseni) ja Albenasta pääsee helposti käymään myös Kultahietikolla (esim. taksilla) . Kannattaa tarkistaa , sillä en ole ihan varma oliko se tuolla Kultahietikolla, mutta kyllä joitakin vesipuistoja Bulgariasta löytyy.
 
Mukavaa luettavaa Albenasta,olemme lähdössä lasten(4 ja 6v)juhannukseksi
sinne!Onko hygieniataso millainen?Olen raskaana siksi kyselen,ruokien kanssa saa olla vähän tarkempi,valitsimme hotellin jossa luokitus 4+,pitäisi olla siisti ja aamupala kuuluu perushintaan.Kovasti matkaa odotellaan koko perhe B)
 
HEI !

Oli hyvä hygieniataso. Itsekin olin nimittäin raskaana kun siellä Bulgarian Albenassa olimme =)

En ottanut edes mitään hepatiittirokotusta just raskauden takia eikä se kyllä ollut vaadittavakaan rokotus Bulgariaan. Tarkistin asian terveyskeskuksesta.

Hygieniataso oli tosiaan hyvä ja ruoka oli monipuolista ja hyvää, mutta koska olin raskaana niin itse vältin syötävistä esim. maitotaloustuotteita ja söin kaikkea hyvin kypsennettyä ja tietysti siellä tulee välttää juomasta vettä tavallisesta vesihanasta ja tilata juomatkin ilman jääpalakuutioita. Join sitten tietysti ihan pullovettä ja tuoremehuja ja limppareita ruuan kanssa. Jäätelöä en siellä syönyt myöskään ollenkaan. Kaikkia äyriäisjuttuja kannattaa myös välttää.

Mulla oli mukana pieni matkakokoinen käsien desinfiointiaine niin ei tullut sitten ainakaan käsien mukana mitään pöpöjä ennen ruokailua. Tuollainen käsidesiaine on hyvä ja ehdoton olla mukana muutenkin matkalla oli sitten raskaana tai ei.

Mukavaa matkaa teille ! Kovasti tekisi päästä sinne uudestaan ! Ja olisi kiva sitten kuulla teidän matkakokemuksia jotka olette siellä myös käyneet !
 
Anuliina
Hei!

Meidän perhe, 2+kolme lasta, olimme Albenassa viime vuoden elokuussa!
Nuorin lapsista oli sillojn 1v5kk. Tykkäsimme paikasta tosi paljon, oli oikea paikka lapsiperheille. Me olimme myös rantahotellissa, Kaliopa Gardenissa.

Ranta oli hieno ja lapsille yllinkyllin aktiviteetteja. Hygieniataso oli hyvä. Me otimme vaipat mukaan kotimaasta, oli sitten tilaa tuliaisille. Ostimme paljon vaatteita, etenkin lapsille, ja laatu oli hyvä! Elokuussa oli sopivasti alennusmyynnitkin, joten ennestään edullisista hinnoista sai vielä alennusta. Vaatteet ovat pitäneet hyvin kuosinsa monista pesuista huolimatta.

Bulgarialaiset tuntuivat olevan hyvin lapsirakkaita, tyttömme sai suuren "fanijoukon" siellä kulkiessaan.

Kohde ei ole ehkä mikään kulttuurikohde, turistirysä ennemminkin, mutta hyvässä mielessä. Kaikki pelaa turistin ehdoilla, paikallisasutusta ei Albenassa ole ollenkaan.

Ruoka ei ollut parhaimmasta päästä, mutta ihan kelvollista, pihvit varsinkin aika huonoja. Mutta kyllä siellä ihan hyvin syödäkseen saa ja halvalla!

Mukava oli käydä ja lämmöllä muistellaan. Uudemman kerran tuskin mennään, viikossa paikka tuli kyllä tutuksi.

 
Hei kerro mulle tuosta hotellista, meillä sama Kaliopa Garden, yksiö.
Esitteessä lukee että yksiön ruokailutila parvekkeella! Ajattelin vaan että kiva jos on huone esim jostain yläkerroksista ja sitte meillä 1.5v kaksoset, niin ei taida uskaltautua paljon parvekkeen ovia auki pitämään.
Oliko siistissä kunnossa, siivottiinko usein? Kävin kattomassa tjäreborgin sivuilta ne panoramakuvat mutta ne ei aina kerro koko totuutta, ainakin vaikutti kapealta se huone ja keittonurkkausta ei oltu saatu kuviin mukaan ollenkaan.Oliko ruokasalissa hyvin saatavilla useampia syöttötuoleja? Kiinnostais myös käydä vähän itteään hemmottelemassa esim kauneushoitolassa, tai kampaajalla. Oliko hotellissa saatavilla näitä palveluja?
 

Yhteistyössä