Alkoholipolitiikan tulevat muutokset

  • Viestiketjun aloittaja Marjorie G.
  • Ensimmäinen viesti
Marjorie G.
Onko täällä vielä keskusteltu aiheesta? Nyt ilmeisesti edelleenkin tärkeimmät uudistukset jää sitten kuitenkin tekemättä, eli että viinit tulisivat ruokakauppoihin ja myynnin kellonaikarajoitukset poistettaisiin. Itseäni ei hetkauta se että saako baarista ostaa entisen yhden sijasta kaksi annosta kerralla, tai saako lähipitseria myydä kirkasta viinaa. En usko että kovin monellekaan muullekaan nuoruusiän ylittäneelle noilla on merkitystä. Sillä harva aikuinen tilailee long island ice tea -drinkkejä harva se päivä, jota tuo useamman annoksen rajoituksen purkaminen koskee tai en tiedä montaa aikuista joka "ottaisi pohjia" pitseriassa.

Ja perustelut on oikeasti naurettavia. Jos kaupan aukeuduttua saisi ostaa alkoholia, niin kuinka paljon enemmän ihmiset sitä sen takia joisivat? Toki ostaisivat sen oluen varmasti aamulla, jos kaupassa käynti olisi aamulla. Itse vanhemmiten olen huono nukkumaan aamuisin ja kaupassa käyn heti sen avauduttua tuossa 100m päässä. Nyt sitten joutuu saunakaljat käydä erikseen hakemassa jossain välissä. Viinaa en juo, mutta sen harvan kerran kun viiniä viikonloppuillalliselle ostan, niin ostaisin sen mieluusti tuosta samasta lähikaupasta. Nyt joudun lähtemään kilometrien päähän sitä ihan varta vasten hakemaan.

Tämä sääntelypolittiikka ei minun mielestäni estä juoppoja juomasta. En ole tähän ikääni mennessä ikinä tavannut juoppoa, jonka juomista olisi haitannut se ettei kaljaa saa yhdeksän jälkeen illalla tai heti aamulla kaupasta. Kyllä ne oman ongelmansa tietää ja tasan tarkkaan osaavat kyllä sen ostaa niinä kellonaikoina kun sitä myydään.

Mitä mietteitä palstalaisilla?
 
vierailija
Useimmissa EU-maissa alkoholi on halpaa (esim. viinistä menee tyypillisesti vain arvonlisävero, ei alkoholiveroa ollenkaan) ja sitä saa ostaa kaikista kaupoista. Poikkeuksina tähän ovat Suomi, Ruotsi ja Norja.

Voi ihmetellä, että mistä syystä. Sitä en usko, että juuri täkäläiset kaikista maailman ihmisistä ovat poikkeuksellisen alttiita juopottelemaan, ja vastuu alkoholinkäytöstä siksi pitää siirtää yksilöltä valtiolle.
 
vierailija
Jep. Samalla ihmetellään miksi juodaan kirkasta viinaa kotona. No viiniä tai A-olutta kun ei kaupasta saa, pitää mennä Alkoon. Kun sinne sitten jaksaa raahautua, niin samalla vaivalla sitä moni nappaa pullon tai pari kirkasta. Väitän että väkevien kulutus laskisi, jos A-olut, lonkerot ja viinit tulisivat kauppoihin. Sillä sen jälkeen Alkoon mentäisiin vain ja ainoastaan sen kirkkaan viinan takia. Moni jättäisi menemättä, kun ei olisi tarvetta. Nyt sitä ostetaan ns. samalla kertaa ja samalla vaivalla.

Ja tämä kellonaikojen kanssa pelleily... no hoh hoijaa. Sääntö on kuin jostain Pohjois-Koreasta. Sääntö säännön takia, joka aiheuttaa pientä kivaa kiusaa tavallisille ihmisille, muttei auta lainkaan siinä mihin se on säädetty. Jos Kelan tuet maksettaisiin perjantaisin klo 21.01 ihmisten tileille, se jopa voisi vaikeuttaa jonkun alkoholistin juomista juuri tuen maksupäivänä. Mutta muutenhan se ei vaikuta yhtään mitään, mutta hankaloittaa elämää ihan huvin vuoksi.
 
kauan sitten jenkeissä oli kuulema joissain saluunoissa kylttejä jossa kerrottiin että viinaa ei myydä intiaaneille, irlantilaisille eikä suomalaisille.
kait siihen joku syy on ollut. :D
 
vierailija
Valtio tarvitsee tuloja. Juopot eivät juo Alkon juomia vaan he juovat kotonaan jonne trokarit tuovat pulloja Virosta tai Venäjältä.
Kyllähän valtio saa alkoholiveronsa riippumatta siitä kuka sen oluen tai viinin myy. En silti usko että noita verotuloja tulee enemmän vaikka viiniä saisikin myydä klo 22 Alepassa. Ainakin itse varaan juomia sen vertan ettei ne koskaan kesken kinkereiden ole loppuneet. Ehkä jos viiniä tosiaan saisi illalla lähikaupasta, ei olisi tarvetta ostaa sitä varalle joka tulee usein myös kulutuettua kun sitä kans on.
 

Yhteistyössä