allergisten vauvojen vanhemmat! ja muut jotka tietää...

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
meidän vauvalla on ilmiselvästi maitoallergia, ollaan kaikki kaupan maidot kokeiltu ja apteekin almironia ja nyt saa neocatea ja vauva (3kk) on kuin toinen tapaus :) ei enään huuda kuin nälkäänsä ja vatsaa ei väännä ja koko talo ei haise mädälle kananmunalle. Meillä on kiirreellinen lähete lastenklinikalle lastenlääkärille ja kun äsken perään soittelin niin sanoivat että on siirretty allergia ja iho sairaalaan tuo lähete. kauan tässä menee että saadaan se b-lausunto että kela maksaa maidot? ihan suoraan sanottuna (tässä muutenki eletään kädestä suuhun) rahat ei tahdo riittää kun on tuo neacate niin kovan hintaista... mietinkin että jos soitan yksityiselle ja varaan ajan niin saako tuon lausunnon nopeammin? Miten te muut ootte toimineet ja kauan meni lausunnon saamiseen?
 
Mä kyllästyin aikoinaan odottamaan sairaalan kutsua ja marssin yksityiselle. Teettivät parin päivän kotialtistuksen ja ottivat prick-testit ja sitten samantien sain lausunnon ja kiikutin kelaan. Muistaakseni sen lausunnon kanssa kun mentiin apteekiin, niin sai maidot korvattavina ja uusi kelakortti allergiamaininalla saapui sitten aikanaan.
 
Viimeksi muokattu:
aloittaja:::::::
kiitos vastauksesta :) taidankin soittaa yksityiselle, saattaapi jopa tulla halvemmaksi kuin noiden maitojen ostaminen omakustantaisena kun ei noista kunnallisista tiedä, meneekö ensi viikolle vai -kuulle :S asiaa sivuten, täytyy todeta et on kyllä tämä Suomen kansaneläkelaitoksen touhu hieman kummallista, meinaan en usko että olemme tänä päivänä ainoat jotka pohtii mistä rahat erikoisruokiin tai lääkkeisiin ynm. ja takautuvasti ei voi korvausta hakea ennenkuin on kiikuttanut kelaan sen lausunnon... onneksi meidän tilanne joustaa sen verran että saadaan noita maitoja ostettua lausuntoon asti ja jos ei jousta niin lainattua saa jostakin, mutta entäs ne muut "köyhät" joilla ei tätä mahdolisuutta ole? ne joutuu sitten kuuntelemaan vauvan huutoa turhan pitkään, koska kunnallisella on tosi vaikea hoitaa näitä allergiajuttuja. Jos en itse olisi ruvennut kokeilemaan eri maitoja niin olisimme varmaan joutuneet odottaam 7kk asti että tutkitaan (epäiltiin aluksi koliikkia ja sehän voi kestää jopa sen 7kk).
 

Yhteistyössä