Amsterdamissa / Hollannissa asuvia?

Löytyykö täältä Amsterdamissa / Hollannissa asuvia? Meidän perheelle näyttäisi tulevan lähtö Amsterdamiin miehen työn takia vuoden alussa, 3-6kk ollaan siellä. Itselle Hollanti aivan vieras maa, mies kyllä asunut siellä joskus. Olisi mukava kuulla kokemuksia ja ehkäpä saada joku suomalainen kontaktikin sieltä päin. :) Perheessämme siis 31 v isä, 33 v äiti, 3 v poika ja 1 v tyttö.
 
Mina asun viela jonkin aikaa :). Onko sulla mitaan kysymyksia?
Arvaa vaan montako... :)

Mietin jo kovasti pukeutumista. Eli mitä vaatetta ottaisin lapsille (ja aikuisillekin) mukaan kun tammikuussa sinne tullaan? Villahaalari ja vkpuku? Toppaa? Pakkastahan siellä harvoin on, mutta käsittääkseni kosteaa, tuulista ja kylmää?

Tällä hetkellä pohditaan myös majoitusta. Osaatko suositella Amsterdamista jotakin aluetta lapsiperheelle? Kalustettuja vuokra-asuntoja näytti olevan pitkin kaupunkia, lähinnä ei tiedä mistä aloittaa...

Onko kaupungissa muuten jotain perhekerhotyyppistä toimintaa expateille? Suomi-koulun bongasin, mutta se ei harmi vaan ole Amsterdamissa.

Kiitos kaikista vinkeistä jo etukäteen! :)
 
ulkonainen
Kysy mita vaan, olen jo kuusi vuotta taalla asunut, joten kokemusta riittaa jonkin verran :).

Mukavia alueita on Oud-Zuid, Oud-West, Oost, riippuu minkalaista aluetta haette ja kuinka kaukana keskustasta se saa olla. Meilla saattaisi olla kahden makuuhuoneen kaunis ja moderni asunto vuokralle tammikuussa ;). Asuntoja on parhaiten tarjolla funda.nl sivuilla, parasta olisi loytaa yksityinen vuokranantaja koska agentit ottavat aina yhden kuukauden vuokran palkkioksi (ollaan jouduttu maksamaan se pari kertaa).

En ole ikina nahnyt hollantilaislapsella mitaan haalaria paalla. Omallani on joskus ollut vk-puku :), yleisesti lapset ovat toppatakissa ja farkuissa leikkikentilla, ihan vauvasta alkaen. Tuulista taalla kylla on, mutta paljon aurinkoisiakin paivia on, varsinkin kevat on ihana.

Kaupungissa on paaaljoon suomalaisia. Ilmeisesti suomikerho on alkanut juuri nyt marraskuussa, voin antaa tarvittaessa yhteystiedot.

Varmasti viihdytte taalla!
 
Voi apua... No erotutaanpahan porukasta, kun meidän lapsilla ei olekaan muuta kun ne haalarit. Ja oli sen verran kalliit Ticketit, että niitä pidetään. :) Toisaalta, pääsisipähän vähän shoppailemaan, jos vaikka hankkisi ulkoilutakit erikseen...

Suomi-kerhon yhteystiedot haluan ehdottomasti! Kiitos, kiitos! Mukavaa kuulla, että toiminta on alkanut.

Olisiko se teiltä vapautuva asunto mahdollista vuokrata niinkin lyhyelle jaksolle kuin 3-6 kk? Ja missä päin asutte? Ja milloin varmistuu, että vapautuuko se? :) Kuten sanoin, täältä käsin on hankala asuntoa valita.
 

Yhteistyössä