annatteko koululaisen tuoda kavereita kotiin, jos ei aikuisia paikalla koulun jälkeen?

  • Viestiketjun aloittaja ei kiitos
  • Ensimmäinen viesti
Rollolainen
ei, koska meillä tehdään heti koulun jälkeen läksyt ja ne läksyt ei tu tehtyä jos kaveri tulee. ensin tehdään ne läksyt ja sit kyläillään puolin ja toisin
 
fffff
Siis miksei saisi? Onhan koti lapsenkin koti! Ei nyt varmaan ihan ekaluokkalaisena, mutta siitä vanhemmat niin tottakai.

Muistan itsekin että lapsena oltiin milloin kenenkin kotona koulun jälkeen. Ainut ehto oli etlä läksyt pitää olla tehtynä. Eli koulun jälkeen kotiin syömään välipalaa ja tekemään läksyt ja hyvin ehti kavereitakin nähdä vielä ennenkuin vanhemmat tuli töistä. Sitten neljän maissa kun vanhemmat tuli, niin oli käsky olla kotona, toki kavereita sai olla. Sitten syötiin ja yleensä takaisin kavereiden pariin, milloin kenenkä luokse ja milloin vaan juostiin pihalla. Tämä siis ala-asteikäisenä.
 
"Vieras"
Ei todellakaan saa tuoda. Kyseessä siis miehen kouluikäset pojat jotka asuu meillä joka toisen viikon. Katsotaan sitten miten näiden yhteisten pikkusisarusten kanssa sujuu, mahdollista on että sääntöä löysätään heidän kohdallaan. Nuo pojat on sen luontoisia että olisi jääkaappi tyhjänä, lattiat mudassa ja kaikki mahdolliset tyhmyydet tehtynä jos keskenään saisivat vielä kavereita kutsua.
 
"sssss"
Meillä saa, koska joutuis olemaan niin kauan yksin kotona. Silloin kun minä tai mieheni ollaan kotona kun tyttö tulee koulusta niin ei tule heti kaverit eikä tyttö ite jää kaverille. Ovat tähän asti tehneet läksyt kaverin kans heti kun ovat meille tulleet/tyttöni on menny kaverille ja sen jälkeen leikkivät. Paikat ovat olleet kunnossa eikä mitään valitettavaa heidän käytöksessään ole ollut.
 
"viima"
tottakai saa tuoda sitten kun aika koittaa

itsekin sain kaverit tuoda kotiin aikoinaan. yksinkö sitä olis pitäny monta tuntia kotona kököttää. silloin ei ollut mitään iltapäiväkerhoja....
 
"vieras"
Aikoinaan sovittiin niin, että yksi kaveri saa olla. Kaverin tuli olla sellainen, jonka tunsimme ennestään eli uusia kavereita ei saanut tuoda, ellei vanhemmat olleet paikalla.
 
Saa toki :), mutta vain tuttuja kavereita (ts. niitä jotka me vanhemmat jo tunnemme). Ekaluokkalainen kyseessä. Ja saa myös mennä kaverille (sellaisen luo, jonka me vanhemmatkin tunnemme) vaikkei siellä olisi vanhempia kotona.
 
"sara"
Meidän 10-vuotias nuori mies saa tuoda kavereita kotiin tai mennä kavereille, vaikka siellä ei ketään aikuista olisikaan paikalla. Luotettava poika on kyseessä ja asumma maalla, missä kaikki tuntee toisensa. Eikä noita kavereitakaan nyt kovin montaa ole samaa ikäluokkaa :)
 

Yhteistyössä