apua kaivataan...

Onko kukaan pesittänyt neitokakaduja? Hankin pojalle tyttöystävän keväällä ja nyt pariskuntaa näyttää kiinnostavan nuo lisääntymispuuhat... :heart: Joten vinkkejä kaivataan....

P.S jälkikasvua saa tulla.... =)
 
Meillä riitti kun herrasväelle tarjosi pesäpöntön. Pesimisen lopettaminen olikin sitten luku sinänsä... No, mutta pöntön lisäksi tarvitaan hyvä ja monipuolinen ravinto, kalkkilisä, lämpöä, rauhaa ja sopiva ilmankosteus. Meillä ei pesiminen onnistunut, munia tuli vaikka muille jakaa mutta niistä ei tullut koskaan poikasia. Mun äiti lähinnä hoiti tätä projektia joten en ole tosiaankaan mikään asiantuntija. Mutta katsos täältä:

http://www.neitokakadut.com/?pg=pesittaminen

Sivustolta löytyy myös kasvattajien yhteystietoja joten voit kysellä heiltä lisää. Tuo sivuston ylläpitäjä, Ida Kaukonen, vastailee ainakin sähköposteihin varsin nopeasti ja tietää tosi paljon. :) Sivuilla on myös keskustelufoorumi mutta se on väliaikaisesti pois käytöstä kun sitä muokataan jotenkin. Sieltä saat varmasti kokemuksia ja vertaistukea kunhan se saadaan taas toimimaan.

Ja minulta saat pesäpöntön jos sellaista tarvitset. Voin lähettää kuvia sähkäriisi jos kiinnostaa. Pöntön arvo on noin 40-50 euroa (muistaakseni) mutta mulle riittävät toimituskulut koska se on meille tarpeeton. Omat neitsikkani ovat jo 14-vuotiaita enkä aio niitä enää pesittää. Eikä ole tarkoitus ottaa uusia lintuja näiden jälkeen, ei ainakaan ihan heti. :)
 

Yhteistyössä