Apua, mitä me syödään tällä viikolla!

  • Viestiketjun aloittaja "Asta"
  • Ensimmäinen viesti
"Asta"
Mitä teen ruuaksi tällä viikolla? Ei tule mitään mieleen. Aina syödään samoja lihamureke, makaronilaatikko, kalapuikot. Kertokaa jotain vinkkejä! Jokin mielellään uunissa tehtävä ja suht helppo, joka maistuu taaperollekin. Ihan ruuan nimi riittää. Voin sitten googlettaa reseptin.
 
"jaa"
viipaleperunalaatikko, en tiedä onko sille joku oikea nimikin, mutta siis viipaeperunoita (pakastealtaasta, jos on laiska niinkuin minä), jauhelihaa, sipulia ja ruokakermaa, (juustoraastetta pinnalle), sama ruoka muuntuu helposti, kun korvaa jauhelihan broilerin fileesuikaleilla, tai lohella.

Keitot, meillä ainakin taaperolle maistuu, helppo ja nopea, vaikka ei uunissa valmistetakaan.

Nyt syksyllä, kun juurekset on hyviä tehdään usein uunijuureksia (perunaa, lanttua, naurista, porkkanaa, sipulia), öljyä ja hunajaa pinnalle, pippuria, suolaa ja valkosipulia mausteeksi, niiden keskelle esim. joku porsaan ulkofile paistumaan.

Makaronilaatikon voi tuunata vaihtamalla jauhelihan tonnikalaan.

uunilohi

Samoja pöperöitä sitä meilläkin pyöritellään viikosta toiseen ja aina yhtä hankalaa keksiä jotain uutta, helppoa ja nopeea. :)
 
Mulla on sellanen "ruokalista", missä on kaikkia ruokia, mitä meillä syödään. Esim. tänään lisäsin sinne lohikiusauksen, kun joku siitä täällä puhui (perusruoka muttei vaan oo koskaan tullut mieleen).. Siitä listasta on aina sitten helppo katsoa mitä vois tehdä jos ei keksi mitään.
 
  • Tykkää
Reactions: Sisar Ponteva
"Xxxx"
Lohikiusaus on tosi hyvä jos laittaa vaikka kolmensipulinkermaa.
Broilerkiusaus kolmenjuustonmkermalla.
Jauhelihaa, perunasipulia, kesäkurpitsaa ja koskenlaskijaa (veteensulatettuna) uuniin, ehdoton namsk.

Broiler/kinkkukastike ja pastaa.
 
jupedi
Jauheliha/kanarisotto!
Jauhelihat tai kanat pannuun, riisit kiehumaan, wokkivihanneksen riisien sekaan sulamaan ja vähän keittymään, kaikki sekasin ja ruokakerma sekaan. Ja vähän currya. Meijän taaperot tykkää, varsinkin parsakaalista ;)DD
 
lllll
Kanapasta, kanakeitto, kasvissosekeitto, tomaattikeitto, sipulikeitto, peruna-purjososekeitto, kanaa vuohenjuustolla, kanaa auralla, jauhelihapihvit, lihapullat, karjalanpaisti, palapaisti, punajuurikeitto, pelmenit, nuudelipannu, lehtipihvi, grillipihvi, porsaanleike, jauhelihakeitto, kalakeitto, ahvenfileet, silakkapihvit, maksapihvit, lohimedaljongit, pitsa, suolainen piirakka, täytetyt letut, pinaatti ym.letut, italianpata, kalapalat, meksikonpata, appelsiinikana, mandariinikana, possupaisti, naudanlihakeitto, naudanlihakastike, läskisoosi, kasviskeitto, kasvisgratiini....
 
"Kokki"
Broilerikiusaus
Porsaansuikalekastike, perunat
Kaalilaatikko
Uunimakkara ja perunat
Kalaleike, kananmunakastike, perunat
Makaroonilaatikko
Jauhelihkeitto
Nakit ja muusi
Mustamakkara ja perunat
Kinkkukiusaus
Kaalipata
Jauhelihamakaroonilaatikko
Kalakeitto
Lihapullat ja perunat
Makkarakastike ja perunat
Kermabroileri ja riisi
 
siiijaa
-lasagne
-spagetti ja lihapulllakastike
-makaroonimössö
-ranskalaiset patongit tonnikala/jauheliha täytteellä: eli kaupan esipaistettuja patonkeja, halki ja voitelu ketsupilla, tonnikala levitetään leivän päälle, tomaattia ja juustoraastetta..HYVÄÄ ON JA HELPPOA:)
-ranskalaiset ja nakit
-uunimakkara ja perunamuussi tai terveellinen bataattimuussi
 
Kalakeitto
Kanakeitto
Perunamuusi ja jauhelihakastike
Perunat, kananmuna kastike ja veriohukaiset
Riisiä ja uunilohta
Pastaa ja tonnikala kastiketta
Pastaa ja tomaatti-jauheliha kastike
Kana lasagne
Italianpata
Kebabkiusaus
Kermapotut ja kotletti pihvit
Perunat ja uunissa seitiä
 
"vieras"
[QUOTE="Asta";27208794]Mitä teen ruuaksi tällä viikolla? Ei tule mitään mieleen. Aina syödään samoja lihamureke, makaronilaatikko, kalapuikot. Kertokaa jotain vinkkejä! Jokin mielellään uunissa tehtävä ja suht helppo, joka maistuu taaperollekin. Ihan ruuan nimi riittää. Voin sitten googlettaa reseptin.[/QUOTE]

näitä koooki ohjelmia...ja arvaa mistä tiedän että sinulla ei ole pakkomielle vaan innostus ruokaan. Joten ota uus suunta ja kokeile niitä reseptejä. tätä taikuri /huijari tekee.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";27210187]näitä koooki ohjelmia...ja arvaa mistä tiedän että sinulla ei ole pakkomielle vaan innostus ruokaan. Joten ota uus suunta ja kokeile niitä reseptejä. tätä taikuri /huijari tekee.[/QUOTE]

Joko huono kokki tai sitten vaan ei minun makuun. En voi sietää katkarapuja. Miten niistä muuten saa hyvän makusia kuin lisäämällä kilon chiliä.
 

Yhteistyössä