Apua syöttötuolissa pysymiseen kaivataan!

Minäkin ajattelin ehdottaa valjaita. :)
Meillä tyttö 1v 2kk istuu hyvin nätisti tuolissaan, kun muutenkaan ei vielä oo ku kahdesti noussut tulea vasten seisomaan ja istumaan nousee herättyään. Ja vähän laskeutuu mahalleen toisinaan ja nousee istumaan, nämä touhut viikon sisällä vasta!
Ei ole tarttenut ajatella, että pitää kiinnitellä. silti ei jää vahtimatta tuoliin, koska tahansa voi keksiä nousta siitä jollakin konstilla!
Jääkaapista nappaan nopeesti jotain, että ihan hetkosen istuu joskus...
 
Pystyykö teidän syöttötuolista ottamaan jalkatuen pois? Meillä on Emman syöttötuoli ja siitä saa jalkatuen irti, se auttoi meillä, kun poika ei pysty jaloilla ponnistamaan seisoma-asentoon. Myös Stokken Tripp Trapp- tuoleista taitaa saada jalkatuen irti. Ja riittävän paksu pehmuste tuolissa auttaa lasta pysymään paikallaan, kun ei ole tilaa kiemurrella. Olisko näistä apuja? Meillä tosin usein jo pelkkä syöttötuoliin laittaminen saa aikaan kitinän ja huudon, poika kun ei mielellään olis paikallaan hetkeäkään. Ja varuillaan saa olla, ettei potkaise pöydän reunasta tuolia kumoon....
 
Meillä laitettiin syöttötuoliin valjaat sen jälkeen kun poika vajaa 1vuotiaana kerran putos sieltä. Minä ja mies oltiin molemmat metrin päässä, mutta kumpikaan ei ehtinyt nappaamaan kiinni, eli nopeaan voi pudota. Välillä olen vielä harkinnut että pitäiskö syöttötuoli köyttää pöytään kiinni kun välillä työntää tuolia pöydästä kauemmaksi ja pelkään että koko syöttötuoli keikahtaa nurin.
Eli valjaat vaan käyttöön, meillä ei ainakaan protestoitu niitä mitenkään vaikka tulivat käyttöön noinkin myöhään.
 
Tulenpa minäkin suosittelemaan valjaita. Hyvät kapistukset on. Meillä tytöt alkoivt tuolista pois kiipeilyn siinä vuoden iässä. Ostin valjaat. Eikä meillä ainakaan ollut mitään kapinaa, oppivat valjastukseen helposti ja auttavat itse "pukemaan" ne päälle.

Kommentoin vielä stokken tuolia (meillä nimittäin on). Joku kun aikasemmin ehdotti, että tuolista jalkalaudan irroitus auttaisi kiipeilemiseen niin, eipä ainakaan meillä auta. Tytöt nimittäin eivät ollenkaan käytä tuota jalkalautaa kiipeilemiseen, vaan laittavat jalan koukkuun takapuolen alle ja nousevat ylös - eli ei tuo stokken tuoli todellakaan ole mikään idioottivarma. Ja sen nyt ymmärtää kun näkee miten helposti jalat mahtuu liikkumaan noissa raoissa, eikä ainakaan meidän lapsilla koskaan ole ollut tarve nousta seisomaan tuon jalkalaudan varaan, ilmeisesti heille on helpompi konsti laittaa jalat pyllyn alle...

Mutta valjaat kannattaa, saat rauhan mielelle ja rauhassa hiukan puuhastella siinä syömisen lomassa kun tiedät että lapsi istuu turvallisesti kiinni, eikä pääse tippumaan (tai jos kiemurtelee valjaista irti niin pääsen varmasti väliin, tuskin niistä kiemurrellaan pois ihan suitsait)
 
Kiitos hyvistä vinkeistä. Mistä niitä valjaita voi hankkia, ihan lastentarvikeliikkeistäkö? Meillä ei myöskään ole nousemiseen käyttänyt jalkatukea vaan hän saa jalan nostettua vierelle tai pepun alle ja siitä ponnistaa ylös.
 
Valjaita myös minä suosittelen. Meillä kaksosille ei oo ikinä tarvinnut olla valjaita, eivät oo kumpikaan koskaan olleet niin kovia kiipeilijöitä, mut tää kuopus on niin mahdoton että pakko oli hankkia kun poika oli 10-11kk. Helpointahan se olis kun ne valjaat olis heti ekalla kerralla käytössä kun syöttötuoliin istutaan, eli ne siis tavallaan "kuuluu" siihen tuoliin, kun meillä ainakin taisteltiin ties montako viikkoa ennen kun poika tottui että ne valjaat siinä on.. Muutaman kerran on niistä kiemurrellut poiskin kun mies oli istuttanut valjaisiin eikä se ikinä laita niitä kunnolla päälle.. (tai no nykyään laittaa kyllä mutta ennen ei..)
Mä ostin valjaat lastentarvikeliikkeestä, 10e maksoi siellä.
 
Meillä on ainakin kolmen ensimmäisen lapsen kanssa riittänyt esteeksi syöttötuolin reunapehmusteet. Niitä kun pitää vielä isommallakin vauvalla, niin ei mahdu kääntyilemään saatikka nousemaan seisomaan.
 
norppa75 meillä poika sitten kun oli valjailla kiinni yritti potkaista pöydästä vauhtia niin että syöttötuoli meinas kaatua niin meillä pöydässä semmoinen poikkittaispuu pöydässä jalastenvälissä niin pappa poras porakoneella kaksi reikää mistä sai pujottaa nauhaa millä sidoin syöttötuolin kiinni (pujottelin nauhan vielä pinnojen välistä että kiristyi kunnolla) nyt poika 1.10 vuotta ja istuu nätisti ilman valjaita ja ilman tuolin kiinnitystä nauhalla kun haluaa pois niin nousee ylös ja odottaa että joku nostaa pois tuolista
 
Meillä alkoi kans olla ongelmana tuo syöttiksessä seisomaan nouseminen joskus tuossa keväällä. Aluksi laskettiin Tripptrapin jalkalauta alas, ettei poika saanu saanu siitä tukea ja se auttoikin pariksi kuukaudeksi. Juhannuksen jälkeen noustiin taas seisomaan ilman sitä jalkalautaa tällä kertaa. Jonkin aikaa pähkäilin, että mikä nyt neuvoksi ja otin sitten tuolista turvakaaren pois kokonaan (poika oli tuolloin 1v 6kk). Pari viikkoa vahdin silmä kovana ja vannotin muksua olemaan huolellinen kun kiipeili tuoliin ja siitä pois, mutta hyvin meni ja nyt poika pysyy tuolissa huomattavasti aiempaa paremmin, koska voi itse päättää milloin siihen kiipeää ja milloin tulee pois. =)
 
Meillä on poika siirretty istumaan ihan normi tuoliin missä on käsinojat jotka estää tippumisen. Ei jaksa sitä ylös alas rumbaa syttötuolissa. Ihan mukaasti nyt syö ja pysyy suht koht paikoillaan (niin hyvin kun just 1 v täyttänt pysyy :D
 
Meillä vongerrellaan kans nykyään syöttötuolissa, ei kyllä nouse siinä ylös. Roikkuu eteenpäin tai sit kiemurtelee. Joskin nyt on ollut viime ajan aika kränäämistä muutenkin ja viime yö aivan KAUHEE...
 
Meillä ei niinkään ole tuolissa pysyminen ongelma vaan jatkuva heiluminen ja keinuminen. Jos ei ole ihan hirveän nälkäinen niin yleensä alkaa muutaman lusikallisen jälkeen keinua eteen-taakse melkoisella vauhdilla. Välillä tuoli heiluu mukana. Onneksi meidän syöttötuolissa on niin leveällä joka suuntaan jalat, ettei helpolla keikahda. Meillä on semmoinen "halpiskopio- tripptrappin" tapainen. Välillä taas tyttö taivuttelee itseään taakse päin (katselee kattoa) eikä tahdo millään uskoa kun käskee istumaan suorassa. Syötä nyt siinä sitten... Tytöllä ikää 1v2kk.
 

Yhteistyössä