apua yövalvomiseen

eli meidän vuoden iikäinen poika valvoo usein monta tuntia yössä. viime yönäkin valvoi 3 tuntia 2-5 aikaan yöllä. näitä valvomisia on noin 2 kertaa viikossa, välillä nukkuu kyllä myös koko yön. onko tämä ollenkaan normaalia vai pitäisikö ottaa yhteyttä neuvolaan?
poika oppi kävelemään 2 kuukautta sitten eli siitä en usko asian johtuvan. poika ei varsinaisesti itke öisin vaan inisee ja pyörii ja hyppii..
nukkuu omassa sängyssä mutta jos ei sinne asetu niin otan viereen..
olisi ees lohdullista kuulla että tämä on normaalia ja että iän kanssa unet paranee mutta alan olla todella väsynyt kun viime yönäkin omat unet jäi neljään tuntiin..
 
Heissan!

Kaipa tuo normaalia on, kun meillä melkein sama homma. Tyttö täyttää pian vuoden ja alkanu öisin valvoskelee. Tapittaa silmät loistaen sängystään, että nyt mamma noustaan ylös. Saattaa pitkät tovit jolista ja inistä. Jossain vaiheessa alkaa itkeä. Ei auta, vaikka nousis saman tien rauhottelee, kun ääntä alkaa kuulua. Meillä ei vielä kävellä, joten ei voi johtua uuden taidon oppimisestakaan. Hampaitakaan ei ole tällä hetkellä tulossa, että niitä itkisi.

Kaiken lisäksi neiti vaatii vielä yömaitoakin, kun ei muuten rauhotu. Ollaan kokeiltu vettäkin ja tassuttelua, mutta eivät auta. Herää puolen tunnin sisään uudelleen. Välillä ollaan huudatettu, et nyt maitoa ei tule. Tietysti on aina ollut jompikumpi vieressä silittelemässä ja rauhottelemassa (tuloksetta). Et jos jollain vinkkiä kuinka päästä yömaidosta eroon, niin otetaan vastaan. =)
 
Voihan se olla että vuoden ikäisellä on oikeasti nälkä ja heräävät siihen. Meidän puolitoistavuotias juo pullon velliä 3-6 välillä aamulla ja sitten jatkaa uniaan. Joskus posottaa iltakasista aamuseiskaan ilman inahdustakaan, mutta usein tuossa viiden-kuuden aikaan kitisee ja kierii ja rauhoittuu unille maidon/vellin jälkeen.

Ei kai se niin paha se yömaito ole.. vuoden vanha on kuitenkin aika pieni vielä :)
 
Meillä jäi yömaito pois ihan itsestään joskus reilu vuoden ikäisenä (arvioisin1v2kk aika lähellä). Siihen saakka joka yö kerran sain sen maidon lämmittää, joten jos teilläkin vaikka sattuisi lämmin maito auttamaan unen saantiin, niin en näe siinä mitään ongelmaa! Parempi jos muutaman minuutin syöttö auttas uneen, kuin monen tunnin hereillä olo sessio :)
 
Mäkin toivon, että jäisi itsestään pois tuo yömaito. Tähän mennessä kuitenkin itse jättänyt nuo muut yösyötöt pois...joten toivoa on. =) Meillä onneks uppoaa hyvin tuo ihan huonelämpöinen maito. Eiköhän tuo maito jossain vaiheessa jää pois....tuskin montaa vuotta kestää. :LOL:
 

Yhteistyössä