Apuja, kokeneemmat! Miten kulkea ulkomailla 1-v ja 3-v kanssa kaupungilla? Rattaat, kantoreppu, kävellen, tuplat??

  • Viestiketjun aloittaja Vinkkejä noviisille?
  • Ensimmäinen viesti
Vinkkejä noviisille?
Edessä siis ensimmäinen ulkomaan matka Kreikkaan kesällä ja lapset 1- ja 3-v. Oletteko ottaneet matkalle mukaan omia rattaita, kantoreppuja tms. vai miten olette hoitaneet siirtymiset? Mietittiin 1-v kantoreppua ja 3-v voisi kävellä ja olla tarv pitemmillä reissuilla tarvittaessa rattaissa. Ehkä. :) onko vinkkejä? Minkä olette kokeneet helpoimmaksi?
 
"Vieras"
Meillä ollut reissuilla mukana kahdet matkarattaat. Eka reissu tehtiin kun lapset hiukan alle 2v ja 5kk, toinen siitä vuoden päästä.
Isommalle rattaita ei tarvitse joka paikkaan mukaan ottaa, vain jos ollaan pidempään liikkeellä/kävellään paljon.

Joku kantojuttu voi myös toima, muttameillä lapset ei yhtään viihtynyt niissä, enkä mä toisaalta kauhean suurella innolla etelän helteissä halua kantaa ketään sellaisessa, tai lapsikaan viihdy.
 
"vieras"
Manducassa tulee varmaan kuuma. Ottaisin rattaat pienemmälle ja isompi kävelis. Pidemmille lenkeille ehkä mukaan myös seisomalauta. Eikä se manduca hirveesti tilaa vie, joten siinä pitäisin pienempää lentokentällä rattaiden luovutuksen jälkeen.
 
meillä
Meillä oli pienemmälle matkarattaat ja kirppikseltä matkaa varten ostetut (5€) ns. sateenvarjorattaat (tai miksikä niitä sanotaankaan), jälimmäiset sitten jätimme kotiin lähtiessä matkakohteeseen. Lapset olivat tulloin 1v ja vajaa 3v.
 
"möks"
Ateenassa vaunujen kanssa liikkuminen pääasiassa ihan mahdotonta, kuten varmaan kaikissa vanhoissa keskustoissa. Rantabulevardit sitten menee kivasti. Kannattaa silti ottaa ne rattaat mukaan, sillä todennäköisemmin alkaa harmittaa niiden puute kuin se pieni vaiva mikä ne on koneeseen ottaa.

Kuumalla säällä Manduka tosiaan on aika lämmin, mutta vielä kurjempaa on kantaa lasta käsissä. Vaatteet kannattaa miettiä tarkkaan kantajalla ja kannettavalla.
 
"matkaaja"
Jos teitä on kaksi aikuista niin ottaisin kahdet erilliset matkarattaat tai sateenvarjorattaat. Saisi lapset nukkua päikkärit rattaissa ja te nauttia kävelystä tai ravintolassa istuskelusta silloin. Kantoreppu pienelle mukaan varalta muita tilanteita varten.
 
Toiselle rattaat ja mukaan seisomalauta. Kun selkänojan laskee alas, saa pienempi istua selkänojan päällä ja isompi normaalissa istuinkohdassa. Rattaita puollan ehdottomasti, koska niissä saa kuomun kanssa varjoa, ja alakoriin mahtuu eväät ja muut painolasti.

Seisomalaudalla voi isompi seistä, tai istua jalkatuen päällä ja pitää jalkoja seisomalaudalla.

Jättäisin kantoliinat ja reput pois laskuista, niissä tulee vain hirmuinen hiki sekä kantajalle että kyydissä olijalle.
 

Yhteistyössä