apuja yhteen matikan laskuun kiitos..

  • Viestiketjun aloittaja mh
  • Ensimmäinen viesti
mh
Miten tällainen lasku ratkaistaan ilman mitään x-yhtälöitä tms.
Annen liittymän perusmaksu on 4,50 e kk ja puhelujen hinta 0.07 e /min. Uudessa liittymässä perusmaksu olisi ilmainen mutta puhelujen hinta 0,085 e/min. Kuinka monta minuuttia Annen pitäisi puhua kuukaudessa, että vanha liittymä tulisi halvemmaksi?
Kiitos jos joku osaa neuvoa!
 
voin olla väärässä
Nyt ei aivot oikein toimi, mutta lähtisin ihan kokeilemaan eli ensin huomataan, että jos puhuu 100 minuuttia, maksaa vanhalla liittymällä puhelut 7 euroa ja uudella 8,5 euroa. Huomataan siis helposti, että eroa 1,5 euroa. Näin ollen voidaan nopeasti päätellä, että 300 minuutin puhumisella eroa tulee se 4,5 euroa, joka menee vanhassa kännykässä kuukausimaksuihin. Näin ollen pitäisi puhua yli 300 minuuttia.
 
pitää ne tietää
Ihan helppo lasku kun laksee, entiseen puhelimeen jos soittaa vanyhalla hinnalla tekee se sata minuuttia 15e. ja uuteen puhelimeen tekee vähän enemmän olettaen että on kytyky puhelin vai olisiko sillä puhelin entuudestaan ja paljonko maksaa sitten palvelunumeroihin soittaminen kun niihinkin soitetaa?
 
guess-harmaana
Jos kuukausimaksi on 4,5 eur ja puhelut 0,07e/min

toisessa liittymässä puhelut on 0,085

Tällöin toisen liittymän puhelut ovat (0,085-0,07)eur kalliimpia = 0,015eur

Jaetaan kuukausi maksu tällä erotuksella, niin nähdään montako minuutta tulisi toisella liittymällä puhua, jotta ylimenevä hinta olisi 4,5eur..

4,5/o,o15 = 300

:D
 

Yhteistyössä