Asumisoikeusasunnot. Onko tietäviä???

1) Mitä hyötyä sellaisesta on?
2) Saako pankista sen summan (20-30 000e) lainaksi ilman pesämunia ym :D?
3) Te jotka olette sellaisessa, onko kalliimpaa kuin jos olisi ostanut oman ja maksaisi lainoja pois?
4) Muuta infoa sellaisesta???

Kiitos :flower:
 
dah
Se kynnysraha pitää epäsosiaalisen aineksen poissa. Lainaa saa sopimusta vastaan, toki vakuudet vaaditaan. Onhan se helvetin paljon kalliimpi pidemmän päälle kuin oma asunto. Maksat isoa vastiketta niin kauan kauan kuin siinä asut.
 
ASO
Sain lainan ilman säästöjä ja vakuuksia, ASOsopimus on takuutena.
Ei ole halpaa, mutta en ikuna saisi tarpeeksi lainaa ( eikä olisi varaa sellaista maksaakaan) omistusauntoon ja ASO on halvempi, kun vastaavan kokoinen vuokra-asunto. Talo on kaikin puolin ok.
 
"vieras"
Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto väliaikaiseen asumiseen kun asomaksun verran pääomaa on olemassa. Velan ottaminen asomaksuun on tosi kallista. En ole ihan varma, saako sen 100 % lainana mutta pitäisi saada, saahan pois muuttaessa tuon alkuperäisen summan indeksikorotuksella tarkistettuna takaisin.

On tosiaankin kalliimpaa maksaa vuokraa asossa + lainaa kuin maksaa omaa! Kun muutimme edelliseen aso-asuntoomme, oli vastike 660 e / kk (rivitaloneliö). Poismuuttaessamme vastike oli jo 880 e per kk (+ sähkö)!!! Jos tuon lisäksi pitäisi vielä lyhentää lainaa, on asuminen jo tosi kallista.

Olemme asuneet kahteen otteeseen asumisoikeusasunnossa myytyämme edellisen asunnon pois ja elämäntilanteen ollessa sellainen, ettei lainaa ole kannattanut ottaa (työsuhteet väliaikaisia, ei kannata ostaa silloiselta paikkakunnalta). Nyt taas omassa talossa, jossa asumiskustannukset (laina + sähkö + vesi + vakuutukset) saman hintaiset kuin tuossa asumisoikeusasunnossa.

Periaatteessa aso-asunnoissa naapurusto on suht 'siistiä' (johtuen tuosta asomaksusta) mutta mutta... Ainakin meilläpäin asoasunnot ei nyt käy kaupaksi, joten niitä vuokrataan. Asoasunnon voi vuokrata korkeintaan 2 vuodeksi. Yleensä asukkaat vaihtuvat asoissa (ainakin täällä) melko tiheään, monet muuttavat asoon esimerkiksi rakentamisen ajaksi kun edellinen on myyty.
 
Löysin esim yhden toivotulta aluleelta. Kaksi kerrosta itselle luhdissa, 4h jne, vain 17 000e ja rakennettu 2004! Vastike (vuokra siis?) on 812e kun meillä nykyisessä vuokrakämpässä vuokra 850e ;( KOLMIOSSA!!!
Jos noin pientä lainaa lyhentää niin ei luulis olevan ihan hirveen iso summa/kk.
 
Aso on helppo ja turvallinen tapa asua. Sopimus on vakuutena. Ja jos vessassa joku putki tippasee, niin ei muuta kuin vikailmoitus huoltoyhtiöön ja joku ukko tulee hoitamaan homman.

Asuimme aso-asunnossa monta vuotta. Asuisin koko loppuelämän, jos tarjolla olisi aso-omakotitaloja täällä, missä nykyään asumme.
 
eevee
mulle ero tulossa ja erossa saaduilla rahoilla ajattelin hommata aso kämpän. tällä hetkellä kuitenkin olen työtön ja jos en ehdi töitä löytämään niin joudun siis elämään toimeentulotukien tmv varassa. avustaako sossu aso kämppien kuluissa? vai kattooko ne sen sillain et pitää olla vuokralla?
 
Sheddom
Mä muutin vanhempien luota asoon ja siinä kohtaa se oli järkevä vaihtoehto. Lainaa about 15 000 ja vastike n. 550. Hyvän kokoinen saunallinen kaksio sporamatkan päässä keskustasta. Halvemmaksi tuli kuin vuokra-asunto ja siinä kohtaa en opiskelijana uskaltanu omaa asuntoa vielä ostaa.
Mun vanhemmat asui joskus 4h+k asossa ja se oli kyllä älyttömän kallista suhteessa siihen mitä maksoivat isommasta omasta asunnosta myöhemmin.
 
ASO
Nordeasta. Korko euribor + 0,55. Ei muita vakuuksia, kun ett' asokirja on pankissa vakuutena. Lainaa 22 000e alunperin. Tuo summa siis asomaksu + vakuus + 1000e rahaa hankintoihin.
 
"eee"
no onhan se kallis teille jos ei vedetkään kuulu hintaan.. 4 henkee, ni vedet lisää hintaa jo miltei 100e/kk ja sit päälle vielä lainanlyhennys eli yli tonnin menee kuukausikulut.
ja asomaksu ei tule alenemaan koskaan,se on hyvä muistaa..
 
ASO
[QUOTE="eee";27757313]omassa on se etu vaan, että se halpenee ajan myötä kun lainanmaksu summa pienenee / loppuu. asossa niin ei käy ikinä - päinvastoin..[/QUOTE]

Joo mutta jos sitä lainaa ei saakaan tarpeeksi, niin halvempaa tämä on kun ison asunnon vuokraaminen.
Minä en yksin saisi lainaa, jolla ostaisin 4-5h +k Helsingin läheltä. Ja tuon kokinen vuokrakämppä olisi äkkiä 1500e / kk joten halvempi vaihtoehto tämä on.
 
"mimmi"
1) Mitä hyötyä sellaisesta on?

rauhallinen naapurusto, huoltoyhtiö toimii - ei tartte itte korjailla, saa remontoida melko vapaasti,
vuokraan verrattuna jää jotain omaan taskuunkin; me säästetään tällä muodolla pesämunaa omaa
ensiasuntoa varten, asosta pääsee aina eroon 3kk:n irtisanomisajalla.

2) Saako pankista sen summan (20-30 000e) lainaksi ilman pesämunia ym :D?

Saa, asunto toimii vakuutena.

3) Te jotka olette sellaisessa, onko kalliimpaa kuin jos olisi ostanut oman ja maksaisi lainoja pois?

Riippuu ihan millaisen oman ostaisti. Täälläpäin meidän aso-asuntoa vastaava omistusasonto
maksaisi yli 200 000€, eli ei olisi meillä varaa. Meillä siis upouusi kerrostalokolmio, sauna ja lasi-
tettu parveke.

4) Muuta infoa sellaisesta???

Esim. Meillä laina 20 000€ (alk.per.), lyhennetään vaan 150€ kk, vastike 600€, sis. Vedet kolmelle
ja kaksi autopaikkaa. Olen asunut elämäni aikana 3:ssa eri asoasunnossa, kaikissa on viihdytty,
parempi kuin vuokra.
 
"Vieras"
Kalliimpaa kuin oman maksaminen? No joo, mutta jos oltais ostettu oma niin ei olisi mahdollisuuksia tälläiseen. Samanlaisia taas ei juuri vuokralla ole ja huonommissa samankokoisissa vuokra korkeampi.
Jos jotain hajoaa, kuten terassin katto lumen painosta, eipä ole omasta pussista pois, tai uusi kiuas, uudet kylmäkalusteet jne.
Pääset aina eroon ja saat omasi takaisin.
 

Yhteistyössä