Asunnottomat eivät saa konttiasuntoja Helsingissä

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
12.9.2016 - 17.53
PUHEENAIHE
Asunnottomat eivät saa konttiasuntoja Helsingissä


Helsingin Uutiset kertoi aloitteesta ensimmäisen kerran viime maaliskuussa.

Kuvakaappaus



Asunnottomat eivät ole saamassa konttiasuntoja Helsingissä.

Helsingin perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Helena Kantolan tekemässä valtuustoaloiteessa ehdotettiin asunnottomien majoittamista 14 neliömetrin kokoisiin kontteihin.

Maanantaina kokoontuneen kaupunginhallituksen enemmistö ei konteista innostunut, vaan se esittää kaupunginvaltuustolle, että aloite on loppuunkäsitelty.



Kaupunginhallitukselle vastausesityksen laatineen apulaiskaupunginjohtajan Anni Sinnemäen (vihr.) mukaan konttiasuminen ei ole ratkaisu kohtuuhintaisten ja erityisryhmille suunnattujen asuntojen toteuttamiseen.

– Kaupunki pyrkii vastaamaan kohtuuhintaisen asumisen haasteeseen kunnianhimoisella asuntotuotantotavoitteella ja omakustanteisen valtion tukeman vuokra-asuntotuotannon toteuttamisella, Sinnemäki perustelee esityksessään.

Aloitteen mukaan Helsingissä olisi useita tontteja, joissa konttirakentamista voitaisiin toteuttaa.

– Valtaosalle tyhjistä rakentamattomista tonteista käynnistyy hankkeita lähivuosina tai niiden rakentamiseen liittyvät toimenpiteet estävät tonttien käyttämisen väliaikaisesti, Sinnemäki jatkaa.

Helsingin perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Raatikainen ei ole päätökseen tyytyväinen.
– Kontit ovat hyvä, nopea ja huokea ratkaisu pahimpaan asunnottomuushätään ja siksi sen haluamme toteuttaa, sanoo Raatikainen lähettämässään tiedotteessa.

Kantolan aloitteen allekirjoitti alun perin Kantolan lisäksi 28 valtuutettua.

Lue myös: "Asunnottomille kodit kontteihin" – Näinkö helposti iäisyysongelma ratkeaa?


http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/433036-asunnottomat-eivat-saa-konttiasuntoja-helsingissa
 
Jopas on kumma. Siinä olisi helppo ja nopea väliaikainen ratkaisu. Typerää perustella että ehkä sitte viiden vuoden kuluttua ku nää suunnitellut asunnot valmistuu ja meil on taas lisää uusia asunnottomia nii ehkä sitte noi nykyiset asunnottomat saadaan majoitettua. Paljon se niitä nyt auttaa. Ja kun niitä asuntoja pitää rakentaa ihan helvetisti, etenkin pieniä yhden ja kahden hengen. Toi on tommosta jahkailuajattelua.
 
vierailija
Asunnon rakentamisessa konttiin ei ole mitään järkeä, koska talon kantavat osat tekee paljon halvemmalla ja joustavammin esim. puusta.

Kantavat rakenteet eivät myöskään edusta kuin pientä osaa koko talon rakentamiskuluista, paljon enemmän maksavat vesikatto, eristys, vesijohdot, viemärit, sähköt, lämmitys, kiinteät wc- ja keittiökalusteet, maalit, kaakelit, sisustus ym ym.

Edelleen Helsingin asuntopula olisi ensisijaisesti syytä ratkaista kerrostaloja rakentaen (ovat halvempia kuin pientalot) ja mielellään kaupunkikuvallisesti kestävällä tavalla.
 
vierailija
Helsingin asunnottomuus ratkeaisi jos Helsingin kaupunki jakaisi asunnot ensisijaisesti eniten tarvitseville, eli asunnottomille, kuten lain mukaan pitäisi ollakin. Asunnot annetaan kuitenkin ensisijaisesti hyvätuloisille työssäkäyville. Hyvätuloisila olisi kyllä varaa maksaa vuokraa vaikka VVO:lle.
 

Yhteistyössä