Auttaisiko tutista vieroitus 6 kk ikäisellä yöuniin?

6,5-kuisemme nukahtaa todella helposti tutin ja rätin kanssa, ja otan tutin pois juuri, kun on nukahtanut. Ongelmana on kuitenkin se, että aamuyöllä herätessään ei osaa nukahtaa ilman että laitetaan tuttia takaisin suuhun monta kertaa. Ei enää syö öisin. Onko kellään kokemusta siitä, että vieroittaisi kokonaan tutista pois tästä syystä? Voisi tietysti hankaloittaa nukahtamista... Mutta voisiko olla pitkällä aikavälillä helpotus noihin yöllä heräämisiin?

Tuttia vauva ei kaipaa milloinkaan muuten kuin nukahtaessa, ja silloinkin annamme sen hänen suuhunsa ihan rutiinisti, siis en ole varma, kuinka tärkeä se hänelle on nukahtamisen kannalta?

Nämä on tietysti vähän hassuja kyselyjä, koska eihän nukkumiseen mitään taikatemppuja ole, mutta nyt yösyöttöjen jäätyä pois harmittaa herätä ihan samalla tavalla öisin, vaikkei imetäkään. Vauva ei itke herättyään, mutta ähisee, pyörii... tai jokeltaa.
 
Sanovat että imemisvietti rupeaa vähenemään vasta 10 kk iässä! Meillä tyttö 11kk alkaa nyt nukkua ilman tuttia jos tutti yöllä tippuu mutta nukkumaan mennessä rauhoittuu paremmin tutin kanssa. Ja sitähän se on välillä että heräämään joutuu ja tuttia laittamaan mutta hyvä että sillä rauhoittuu... =)
 
rauhoitti ainakin meillä öitä huimasti. Tyttömme (8kk) ei ole oikein koskaan syönyt tuttia muutoin kuin juuri nukkumaan mentäessä. Pahimmillaan yömme olivat sitä, että noin tunnin välein kävin laittamassa tytölle tuttia suuhun :headwall: Rauhoittui heti, kun sai tutin suuhunsa! En itsekään miettinyt asiaa sen enempää vaan annoin aina tutin päivä- ja yöunille mentäessä. Ja sitten, kun uni keveni ja tyttö hieman havahtui uneestaan, alkoi tutin perään itkeminen.
Lopulta olin niin väsynyt, että ajattelin olevani "päästäni vialla" eli väsymys vei voiton iloisuudesta ja lapsesta nauttimisesta. Kävin lääkärillä puhumassa tilanteestani ja lääkäri kehoitti aloittamaan unikoulun ja luopumaan tutista.
Viikon kuluttua siitä, kun olimme lopettaneet tutin antamisen, tyttö nukkui ensimmäisen kerran elämässään klo20-06!! Ei tietenkään ollut mitään mukavaa puuhaa kuunnella tytön itkua tutin perään mutta jo neljäs yö antoi toivoa tilanteeseen. Ja onneksi mieheni hoiti ensimmäiset yövalvomiset!
Nyt käy "tassuttelemassa" tyttöä max. 1-2 kertaa yössä ja hän rahoittuu nopeasti kosketukseen. Emme ole vielä päässeet siihen vaiheeseen, että osaisi täysin rauhoittua itse mutta mielelläni käyn sen kerran kaksi yössä rauhoittamassa tyttöä, kun kerran hän rauhoittuu nopeasti (n. 5min) ja jatkaa sitten taas unia.
Tutista luopuminen ja hyvin nukutut yöt paransivat myös päiväunia eli nyt tyttö nukkuu 1.5-2 päiväunet kaksi kertaa päivässä, entisten noin 30 min. unien sijasta.
Niin ja tutin virkaa meillä hoitaa nyt sängyssä oleva t-paitani ja pehmeä lehmärätti =)
Lääkäri muuten mainitsi, että tutista kannattaisi luopua kun ensimmäiset hampaat tulee ja mainitsi myös siitä, että noin 7-8kk ikäinen lapsi on kovin oppivaisessa elämän vaiheessa eli unikoulu on hyvä tarvittaessa pitää tässä vaiheessa...
Seuraavan kerran kun menen neuvolaan pyydän terveydenhoitajaa laittamaan kiitokset lääkärille (hän oli sijainen), koska hänen neuvonsa pelastivat meidän yöt =)
Niin ja meillä lppui yösyöminen siinä 6 kk iässä myös.
 

Yhteistyössä