Avaimet käteen!!

Me ei päädytty avaimet käteen ratkaisuun (otettiin Kannustalo) -mutta saatiin kyllä tarjous Sivolta. Se olisi ollut pystytettynä n 200.000 ? - mutta yläkerta tekemättä. Tämä oli 1.5 kerrosta ja neliöistä muistaakseni jotain 190?

Sisustuksen valinnanvara oli sitten niin kuitenkin suppea meidän makuun, että ei haluttu siihen "sitoutua". Tällöin laskujemme mukaan se ei edes olisi tullut mitenkään huomattavasti halvemmaksi kuin Kannustalo, joka oli meidän 1. vaihtoehto...

Muistaakseni ainakin Design-talolla on ihan hinnasto julkisesti...? Googlaappa vähän, niin varmaan löydät sen.
 
Meillä Muurametalo. Ja budjetti oli 160 000 sisältäen kaiken. Hyvin riitti rahat, ja lopuilla (n. 10 000) laitettiin sitten pihaa. Mutta asumme pohjoisessa, saatiin puhuttua hyvä tarjous, ja hintaa vielä pudotti, kun muurametalojen toimesta talotoimitusta siirrettiin eteenpäin, tontti saatiin lahjoituksena (kulut maksettiin itse), itseltä ja lähipiiristä löytyy koneita maatöihin, me ei rakennettu tallia jne jne. Joten noin pieni budjetti ei varmasti monella toteudu.

muoks, meillä T121-3, 1,5kerros, yk valmiudella, alakerta muuttovalmiina, alakerrassa asuinneliöitä 121, kokonaisala 136m2, yläkerrassa lisää tilaa sitten joskus kun rakennamme sen.
 
Meille ei tule valmistaloa, mutta kommentoin vain sen verran, että kaikki tähänastiset hinnat kuulostavat todella edullisilta. Onnittelut, jos noin edullisiin hintoihin pääsette kaikkineen. Tosin meille tulossa keskimäärin isompi talo kuin tämän ketjun tähänastiset (n. 160m2 ja iso autotalli/katos + varasto). Mies tekee apupoikana niin paljon kuin osaa ja meidän budjetti on huomattavasti yllä olevia kalliimpi. Moni asia tietysti vaikuttaa, millaisia materiaaleja yms. yms.
 
esikoinen, mitä tarkoitat takauksella? Pankkilainaako? Eihän talon valmistaja firmaa kiinnosta asiakkaan takaajat, se on sun ja pankin välinen juttu jos sulla on tarpeeksi pääomaa, säästöjä ja sekä tarvittaessa valtion takaus niin et tarvii takaajia. Jos persaukisena tarkoitan ettei ole sitä pääomaa tai säästöjä tarpeeksi tarvitset takaajat lainaa varten. Vai mistä takaajista kirjoitit?
 
snowflake, kyllä puhuin lainantakaajista. Tunnen eräät joilla on älvsbytalo ja eivät ole tarvinneet lainaantakaajia, koska talo takaa itsensä...Että näin ainakin kyseisellä firmalla. Ja en ole erehtynyt, tarkistinkin vielä asian... :ashamed:
 
Ei kastellin myyjä kyselly mitään takaajista tai muutenkaan maksukyvystä. En ymmärrä mitä takaajilla on tekemistä älvsbyn kanssa koska pankkihan sen lainan myöntää. Olisi mielenkiintoista tietää millä lailla ne takaajat takaa lainaa älvsbyllä :eek:
Toki uskon sinua ,esikoinen , et niin on kun niin kirjoitit.
Vaikka älvsby ei takaajia tarviikkaan niin luulis pankilla olevan asiaan jotain sanottavaa jos takuut ei ilman takaajia riitä.
Mitä se käytännössä tarkoittaa? Et älvsbyy sanoo ettei takaajia ei tarvita ja pankki antaa lainan vaikka normaalisti takaajat tarvittas ja jos lainat jää maksamatta mistä pankki niitä rahoja karhuaa? älvbyyltäkö =) ?
Selvittikö ne älvsbyyllä asian miten se käytännössä tarkoittaa ettei tarvii takaajia? Ihan mielenkiinnosta kysyn =)
Vastaus tohon rossipohja kyssäriin, meille olisi tullut ihan tavallinen pohja mutta jouduttiin paaluttamaan niin sillon se pakostakin tulee rossipohja, mutta jos ei joudu paaluttamaan niin ei kai ole pakko tehdä rossipohjaa, saa tehdä jos haluaa.
 
Korjaus tuohon kohtaankirjoituksessani eli "olisi mielenkiintoista tietää millä lailla ne takaajat takaa lainaa älvsbyllä" tarkoitin siis et miten he voi päättä tuollaisen asian jos pankki haluaa takaajat ei kai älvsbyy sitä voi kumota....ei tajua. mutta ei se mitään :saint:
 
jotenkin kaitekkin se talo menee takuuna, näin minä ymmärsin...mutta nähtävästi sitten näin ei muilla firmoilla ole..no, asiasta en enempää osaa sanoa. Mutta henkilöt ovat sellaisia jotka muuten olisivat takauksen tarvinneet. Tietääköhän kukaan mitä hintaluokkaa kastellilla on avaimet käteen toimituksella n.120 neliöinen talo?
 
Ilmeisesti esikoinen tarkoittaa sitä, että talon arvo on riittävä takaamaan rakentamisessa käytetyn rahan.

Eli, jos kiinteistövälittäjät arvioivat talon myyntiarvioksi 100 000,00 euroa niin se riittää takaamaan 70 000,00 euroa (yleensä pankit katsovat vakuudeksi talon arvosta vain 70% asti). Tuohon jos lisätään valtion takaus, joka on aina max. 85 prosenttiin asti on mahdollista saada lainaa 85 000,00 euroa.

Omakotitalon rakentaminen voi tulla halvemmaksi kuin mitä sen hinta-arvioksi määritellään. Jos hinta-arvio on tarpeeksi suuri riittä se kattamaan rakentamiseen käytetyn lainan määrän. Eli esimerkissäni talon hinta-arvioksi on määritelty 100 000,00 euroa ja lainaa rakentamiseen on otettu 70 000,00 euroa. Talonarvo riittää lainan vakuudeksi.
 
Juu, on teillä nyt hiukan puurot ja vellit sekaisin lainantakauksen suhteen. KIMBLEN selitys oli ihan oikein. Lainan myöntää pankki ja pankki määrää ehdot. Jos tarvittava lainan määrä on vähemmän kuin mitä kiinteistön laskennallinen "takuuarvo" (yleensä 70% arvosta), ei lainalle tarvita muita takaajia, vaan kiinteistö riittää yksinään lainan vakuudeksi. Sillä ei ole MITÄÄN väliä, millaisen talon rakentaa, jos tuo yllä oleva vaatimus täyttyy. Ja lisätiedoksi vielä... Kiinteistö kiinnitetään pankille lainan vakuudeksi tietystä arvosta. Siitä sitten saa sellaisen kiinnitystodistuksen. Tämä kiinnitys täytyisi muistaa purkaa siinä vaiheessa, kun talo on kokonaan maksettu. Valtio takaa esim. asp-lainasta vain korkeintaa 25250?, lopulle lainalle takaus tulee asunnon arvosta.
 
kyseinen henkilö A meni keskustelemaan älvsbytalon ostosta ja kun kaikki oli sovittuna taloyhtiön kanssa ja pankin kanssa ei ollut vielä olleet minkäänlaisissa puheissa oli taloyhtiön edustaja sanonut että talotakaa itsensä, ei tarvitse lainalle takaajia! ja silloin eivät olleet pankin kanssa vielä keskustelleet. talon ja lainan saivat, ilman takausta vaikka muussa tapauksessa varmaan takauksen olisivat tarvinneet. Näin siis oli ainakin heidän kohdallaan käynyt. Asiasta en enempää sitten tiedä...olisi mielenkiintoinen tietää miten muiden älvsby talojen ostajian kohdalla on ollut..
 
Voihan se periaatteessa noin ollakin. Tosin tossa on tehty aikas moinen riski, kun on menty tilaamaan talo neuvottelematta lainasta pankin kanssa. Voi tosiaan olla, että juuri se talo juuri siinä paikassa oli taloedustajankin tiedon mukaan arvokkaampi kuin talopaketin hinta. Mutta oli miten oli, ei talomyyjä voi oikeasti luvata mitään pankin puolesta. Talo on paljon muutakin kuin pelkkä paketti- myös Älvsbyllä. Mm. tontti, piha, pohjatyöt, ulkopuoliset salaojitukset tulevat paketin päälle myös avaimet käteen paketeissa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja esikoinen:
niin siis korjaan ettei taloa ole tilattu mutta asiat lyöty sillai lukkoon että jos lainan saavat niin ottavat. Mutta kumminkin, idea että taloyhtiön edustaja sanoi että ei tarvitse takaajia.
Talotoimittaja ei ole sama kuin pankki. Esimerkiksi lainan myöntämiseen, ehtoihin ja takauksiin (henkilö tai esim kiinteistö) vaikuttaa lainanottajan kokonaistalous (tulot, muut velat, säästöt, tms). Pankki ei myönnä yleensä lainaa ilman henkilötakaajia, mikäli säästöjä ei löydy. Rakennettava talo toimii takauksena, mutta yleensä vain tuon 70%. Pankit voivat myöntää 100% lainan, mutta se näkyy varmasti henkilötakauksen tarpeena ja isompina korkoina. Jotenkinhan sen pankin on huomioitava suurempi riski.
 
Pakko vielä vääntää rautalangasta... Taloyhtiön edustaja ei voi tosiaan luvata yhtikäs mitään pankin puolesta. Ihan sama olisi, jos automyyjä sanoisi autoa myydessään: "Tällä autolla saa ajaa moottoritellä 200km/h".

Noh, keskustelu taisi kääntyä lainoista vääntämiseksi. Olisi kiva kuulla esim. Design-talo kokemuksia.
 
juu, minä kyllä itsekin tiedän ja kyllä YMMÄRRÄN tuon pankkiasian itsekin talolainan omaavana, varsinkin hyvin! Mutta kyseisilla henkilöillä on näin ollut ja se asia ei siitä muuksi muutu vaikka kuinka rautalangasta vääntäisi! ;) Heille oli taloyhtiön edustaja sanonut että eivät tarvitse takaajia ja näin on asia mennyt. Miksi näin? siihen en osaa vastata. Olen kyseisiltä henkilöiltä asian varmistanut jo sen miljoona kertaa ja ovat 100% varmoja että se oli taloyhtiön edustaja joka asian sanoi eivätkä varmasti valehtele. Itsekin tätä ihmettelin ja olisin ollut halukas tietämään onko muilla älvsbytalon ostajilla tai muilla valmistalojen myyjillä ollut näin. Asia ei varmaan tsätää muuksi muutu vaikka kuinka vielä kerrataan lainan ottamista... :ashamed: :whistle: =)
 
Meille tulee valmiskastelli 500 hoviherra110s.
kokonaispinta-ala 155m2. asuinpa 110m2.
4h+k+khh+at+varasto.
meillä jouduttiin paaluttamaan niin hinta pomppasi reilusti ylöspäin. hinnaksi kaikkinensa reilu 210 000e.
eikä siinä ole vielä pihatöitä laskettuna.
ei ole halpaa ei.

Osaatko sanoa paljonko kastellilla tuon kokoinen talo on ihan perusjuttujen kanssa? Mainitsit kirjoituksessasi että teillä oli paalutus nostanut hintaa hurjasti..? Oliko tuossa hinnassa jo laskettuna kaikki sähköt, vedet, tontit?
 
Meillä mies tekee työkseen rakennushommia ja ollaan jokunen talo myyty 215 000 eurolla (vuokratontti) mutta siihen hintaan on kuulunut kaikki mahdolliset eli ostaja on vaan muuttanut taloon. Nelöitä on ollut n.140 +autotalli, ihan perustaloja. Riippuu tietysti ihan talosta, kuinka vaikean pohjaratkaisun esim tekee ja tietysti tontista, maanvaihdosta tai ampumisesta tulee helposti paljonkin lisähintaa.
 
Snowflake:
"Tietysti se on positiivista jos tontti ei ole mikään öky hintainen. Meidän tontti maksoi vain hiukan alle 5000e. Asumme salon seudulla pienessä pitäjässä, tällä "vanhalla" alueella tontit ovat edullisia, mutta puolen kilsan päässä meidän talosta tontit uudella asuntoalueella maksavat 18 000 e ylöspäin."

Jos siellä olis mulle töitä niin voisin ostaa tontin vaikka uudelta asuntoalueelta. Pk-seudulta ei tonttia saa mistään 18 000 eurolla. Meidän kunnan tontit ovat 75 euroa neliö ja matkaa helsinkiin 30 km. Kunta mainostaa itseään lapsiperheystävällisenä kuntana. Postimerkin kokoisessa tontissa ei ole mielestäni järkeä. Isot tontit maksavat sitten jo ihan mielettömästi ja talo päälle niin puhutaan kolmesta-neljästä sadastatuhannesta eurosta. Haluan omakotitalon niin naapurit eivät ole ihan seinän vieressä. Sama asia asua sitten rivarissa tai paritalossa. Millä ihmeellä ihmiset maksavat tuommosia lainoja. Kovin kauas Helsingistä ei voi muuttaa, koska työpaikat siellä. Voi kun molemmat löytäisimme yhtä mukavat ja hyvät oman alan työpaikat, jostain muualta. Pääsisi eroon myös ruuhkasta. En edes pidä Helsingistä.

Mieletön tuo hintaero. Ei se maa sen kummoisempaa täällä ole. Sama juttu kaikissa vanhoissa taloissa. Muualle vanhat mörskät lähes ilmaisia ja täällä pitäisi pulittaa yli sata tonnia joko tönöstä ja kymmenien tuhansien remontit päälle.
 
Kimble83
Niin sehän on niin mistä kulmasta asioita katsoo. Kyllä täälläkin moni pitää 20 000e maksavaa tonttia edullisena ja kyllä mekin se summa oltaisi maksettu jos ei olisi saatu tota tonttia. Meillä kävi vain tuuri ton edullisen tontin suhteen. Muutettiin tolle alueelle asumaan n 5 v sitten paritaloon. Vastapäätä meidän paritaloa oli tyhjä tontti nätti vielä hyvällä paikkaa. Monasti sitä ihmeteltiin et kuin se on jätetty tyhjäksi ja rakentamatta. Kun rakentamisen aika tuli ajankohtaseksi otettiin tontista selvää ja myynnissä oli. Ostettiin pois. Sitä syyksi porukka naapurit epäilee että jotenkin ihmisistä on vaikea alkaa rakentamaan valmiille alueelle. Toiset olivat asuneet siellä jo vuosia. ja kun uusia alueita tuli ja tontteja myyntiin jotenkin se vain unohtui niiden uusien ja hienojen asumisalueiden varjoon. hyvä meille ja kun me ostettiin tontti sen jälkeen olisi 2 muutakin paritalo asujaa samalta alueelta halunnut ostaa sen. Ihana paikka asua, naapurit ovat tulleet jo tutuksi ja lapset leikkii keskenään ja ennenkaikkia turvallinen.
Siskoni asuu Vantaalla ja heiltä olen kuullut noista huikeista hinnoista mitä pääkaupunki seudulla tonteista saa maksaa niin ei käy kateeksi ei. Ajattelu tapa on niin erillainen kun asuu täällä muualla, en ikinä voisi kuvitella maksavani semmosia hintoja tontista mitä ne siellä päin maksavat kun täälläkin nämä hinnat tuntuvat korkeilta.
Jos ois alkanut rakentaa sinne niin laina- aikakin on helposti 10v pidempi jos ei enemmän.
Mutta minkäs sitä tekee kun koti on siellä missä ne työtkin kuten teillä ja monella muulla ja jos haluaa rakentaa niin kaikesta joutuu maksamaan.
 
Älsbyssä on mahdollisuus käyttää tuota hypoteekkiyhdistyksen lainaa, joten oisko se tehnyt tuon "ilman takaajia", luulen niin.

Ja sitten itse kysymykseen; Muurametalot valittiin ja hinnaksi pelkälle talolle tuli 148000? plus tontti plus maatyöt.
 

Yhteistyössä