couscous reseptejä

Jänis
http://elisa.net/ruokajaviini/reseptit/?id=V000115

Tässä herrrkullinen couscous-salaattiohje. Teen usein kesäisin tätä piknik-evääksi jne. Sopii mielestäni hyvin esimerkiksi possun sisäfileen lisäkkeeksi.
 
Jänis
Alkuperäinen kirjoittaja Pure Dynamite:
Olettekos kokeilleet ohrasuurimoita lisukkeena? Bravuurini on kehittelemäni lohi-ohrasuurimopaella itämaiseen tapaan. On muuten namia! Reseptiä en kerro :D
Juu, ja nimenomaan lohen kanssa on hyvvee.

Ohra on ihan liian aliarvostettu lisäke.
 
Broilericouscous vihannesten kera

Ainekset:

noin 3 3/4 dl couscousia
suolaa
3 broilerin rintafileetä
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
4 tomaattia
2 pientä kesäkurpitsaa
1 pieni tlk kikherneitä
pippuria myllystä
2 1/2 dl kasvislientä

Valmistus:

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kaada 3 dl vettä kattilaan, mausta suolalla ja kiehauta. Ota kattila pois levyltä, lisää couscous ja anna turvota viisi minuuttia. Taputtele rintafileet kuiviksi ja paloittele. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
2. Kuumenna öljy pannussa, ruskista liha nopeasti ja siirrä lautaselle. Kuullota jäljelle jääneessä paistorasvassa hienonnetut sipulit.
3. Pese tomaatit, leikkaa neljäksi lohkoksi, poista siemenet ja kuutioi. Leikkaa kesäkurpitsa neljään osaan ja viipaloi. Valuta ja huuhdo kikherneet siivilässä.
4. Sekoita couscous haarukalla ja lisää liha sekä kasvikset joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada tavalliseen tai tajinevuokaan ja kaada kasvisliemi päälle. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Meillä maistuu tämä jopa perheen nuorimmille. :p
 
siitä tulee ihan jees ku sekaan keittää vaikka sekavihanneksia tai he-ma-pa-.sekotelman, tai jotai wokkivihanneksia. meillä oli tänään wokkivihanneksilla terästettyä couscousia ja kalkkunan noisetteja. lisuke oli hyvää, noisetit ei..
 
vieras
Tämä on aivan ihanaa: http://www.mtv3.fi/koti/makuja/reseptit_2008.shtml?651558. Tosi hyvä lisäke monenlaisille ruuille, tai paljaaltaan.

Olen vähän soveltanut, tehnyt ilman taateleita ja mausteeksi laittanut kurkumaa, jeeraa ja korianteria.
 
vieras
Haalean couscousin sekaan laitan suolaa, oliiviöljyä, sitruunamehua, tuoretta korianteria, kirsikkatomaatin puolikkaita, tuoretta kurkkua kuutioina, sekä fetajuustoa kuutioina. Oliivit tarjoan erikseen, kun niistä ei kaikki tykkää.
 
Jaa
Alkuperäinen kirjoittaja Koivunkäpy:
siitä tulee ihan jees ku sekaan keittää vaikka sekavihanneksia tai he-ma-pa-.sekotelman, tai jotai wokkivihanneksia. meillä oli tänään wokkivihanneksilla terästettyä couscousia ja kalkkunan noisetteja. lisuke oli hyvää, noisetit ei..
Ruokakerma unohtui ;)
 
vieras
Meillä minun oma herkkuni(muut ei syö) on couscousia johon laitetaan tonnikalaa ja mausteeksi hieman sitruunaa ja hemapa, ja lusikallinen vihreää pestoa! :) Joskus lorautan tipan soijaa... Tämä siis vain minun ruokalistallani, muuten couscousia meidän perheessä syödään risotoissa(siis riisin tilalla) lisukkeena kanalle/lihalle yms :)
 

Yhteistyössä