Broilericouscous vihannesten kera
Ainekset:
noin 3 3/4 dl couscousia
suolaa
3 broilerin rintafileetä
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
4 tomaattia
2 pientä kesäkurpitsaa
1 pieni tlk kikherneitä
pippuria myllystä
2 1/2 dl kasvislientä
Valmistus:
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kaada 3 dl vettä kattilaan, mausta suolalla ja kiehauta. Ota kattila pois levyltä, lisää couscous ja anna turvota viisi minuuttia. Taputtele rintafileet kuiviksi ja paloittele. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
2. Kuumenna öljy pannussa, ruskista liha nopeasti ja siirrä lautaselle. Kuullota jäljelle jääneessä paistorasvassa hienonnetut sipulit.
3. Pese tomaatit, leikkaa neljäksi lohkoksi, poista siemenet ja kuutioi. Leikkaa kesäkurpitsa neljään osaan ja viipaloi. Valuta ja huuhdo kikherneet siivilässä.
4. Sekoita couscous haarukalla ja lisää liha sekä kasvikset joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada tavalliseen tai tajinevuokaan ja kaada kasvisliemi päälle. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Meillä maistuu tämä jopa perheen nuorimmille.