Kunhan vain mittaa terveenä, ei tulehdusten aikaan. Lisää tietoa http://www.terveyskirjasto.fi/terveysportti/tk.koti?p_artikkeli=dlk00011
Sokerihomeostaasin säätelystä opit tästä http://www.biology-online.org/4/3_blood_sugar.htm ... jossa insuliini toimii verensokeria (glukoosia) VÄHENTÄVÄNÄ tekijänä ja glukakonit verensokeria LISÄÄVÄNÄ tekijänä. Näiden lisäksi tarvitaan tietysti em. hormoneja lukevia reseptoreita (kuten rasvasolussa on, eli kun syöt sokeria jota et kuluta, muunnetaan sokeri sopiviksi rasvoiksi taltioitavaksi rasvasoluun MIKÄLI rasvasolulla on vielä reseptoreita jäljellä (ts. ei ole vielä täysi)).
Pitkäaikaissokeri, eli HbA1c kertoo siitä miten sokeri on yhdistynyt proteiinien kanssa, ts. glykaatiosta. Glykaatiota tapahtuu myös silloin, kun sokeri ja proteiini kohtaa toisensa kuumissa olosuhteissa, eli on vähän kuin ruskitumista, maillardin reaktiota. Tästä syntyy AGE-yhdisteitä, jotka ovat hyvin haitallisia. Vaikka sokeri auttaakin ruskistuksessa, kannattaisi ihmisten muistaa AGE-yhdisteiden haitat.