edullisia ja hyviä arkiruokia

  • Viestiketjun aloittaja "untamo"
  • Ensimmäinen viesti
"untamo"
Nyt ollaan siinä tilanteessa, että pitänee alkaa miettimään ruokaostoksia tarkemmin. Joten nyt tarvitsisin vinkkiä edullisista ja hyvistä arkiruuista. :) Kun oma pää lyö tyhjää.
 
"xXx"
Laatikkoruoat (kiusaukset), oikein edullisesti itse tehtynä alusta asti, pikkasen kalliimpana perunasipulisekoituksesta tehtynä. Itse laitan laiskana laatikoihin toisiaan sen perunasipulisekotuksen, sitten pakastealtaasta jotain suikalekasviksia, ruokakerma ja mikä nyt sattuu maistumaan - jauheliha/kala/kinkku tms.

Keitot, näistäkin voi tehdä vaikka mitä makuja. Just ostin kasvissosekeittoaineet, maksoi 4,50€ ja annoksia tullee jotakuinkin 8-10.

Jauhelihamureke - siitä sitten pihviä tai pulliakin maun mukaan..

Yms..
 
"Anne"
Porkkanaraaste, kaaliraaste(ja ananas?), coleslaw.
Nakki/makkarakastike.
Keitot.
Jauhelihan jatkaminen tai korvaaminen soijarouheella.
Kasvisruokapäivät.
(Lähikauppojen "alepäivien" selvittäminen, lihat -50% -30% yms)
 
"vieras"
[QUOTE="mää";25412403]Peppi pitkätossun voimavuoka (googleta ohje)
nakki-/makkarasoppa
makaronilaatikko[/QUOTE]

mun mielestä tuo voimavuoka ei todellakaan ole mikään erityisen halpa! Siihenhän tulee koskenlaskijaakin yms...lisäksi (mun mielestäni) ihan älyttömän pahaa!
 
Rollolainen
uuniruuat, keitot, jauhelihakastike+potut.
Jos haluaa joka ruualla salattia voi tehdä myös porkkanaraastetta, vaihoehtosiesti lantturaastetta. kaalista sa halpaa ruokaa.
 
pihi
Ylinpäänsä kannattaa katsoa tarjoukset ja sesongit.

Esim. milloin on lohi alle 5e/kilo missäkin, kun se kuitenkin on väh. joka toinen viikko jossakin (opettele fileoimaan, niin saat yhdestä kokonaisesta kalasta kaksi ruokaa: esim. uunilohen ja keiton)

Nyt saa kinkkuja alle 2e/kilo. Osta ja paista. Jos ei sellaisenaan maistu, pakasta vaikka kuutioina ja tee vaikka niitä kiusauksia, pistä keittoon jne.
 
"satu"
Keitot on aina helppoja ja halpoja, 5-6 perunaa, pussillinen keittojuureksi ja paketti jauhelihaa/nakkeja/makkara/kalaa/tms..

Yksi meiän lemppari (helppouden vuoksi) on että otetaan pussillinen peruna-sipulisekoitusta (muistaakseni 0,79e pirkan) ja pussillinen suikalejuureksia, paistetaan paketillinen jauhelihaa tai kanasuikaleita ja nämä kaikki siis kulhossa vaan sekaisin lusikalla, hieman mausteita ja koko komeus vuokaan, päällä joko kevyttä ruokakermaa tai muna-maitoa. Eli tässä jo neljä erimakuista vuokaruokaa, suht edullista ja tosi helppoa ja mukana siis jo reilusti kasviksia. Meillä lähes aina torstaisin jotain tällaista variaatiota..

Ja pakastin on meillä tosi tärkee, jos sattuu olemnaan joku liha tai kala tarjouksessa niin sitä voi ostaa enemmän ja pakastaa ja samoin ostan aina ison kasan sipuleita kerralla. Itken yhden iltapäivän ja pilkon ne valmiiksi pussiin pakkaseen, niin on aina saatavilla sipulikuutioita ja irtosipulit huomattavasti pakesteessa myytäviä pilkottuja halvempia, ja kun kerran pilkkomisen aloittaa niin lähes samalla vaivalla tulee tehtyä parin kuukauden tarpeet pussiin pakkaseen ja ruoanlaitto jatkossa taas helpottuu.
 
"annika"
hernekeitto. papumuhennos. chili con carne. jauhelihaa voi jatkaa soijarouheen lisäksi esim laittamalla porkkanaraastetta kastikkeen sekaan. tai sitten tekee pelkästä soijarouheesta soossin.
pakastekalaa(seitiä) esim kalakeittoon.
 
"juu"
Hernekeitto itse tehtynä, kiusaukset (kinkku-, kala-, jauheliha ym.), keitot, laatikot (kaali, peruna, makaroni), lihamureke. Ja ehdottomasti kannattaa hyödyntää kauppojen aletuotteet
 
ööh
[QUOTE="satu";25412863]Keitot on aina helppoja ja halpoja, 5-6 perunaa, pussillinen keittojuureksi ja paketti jauhelihaa/nakkeja/makkara/kalaa/tms..

Yksi meiän lemppari (helppouden vuoksi) on että otetaan pussillinen peruna-sipulisekoitusta (muistaakseni 0,79e pirkan) ja pussillinen suikalejuureksia, paistetaan paketillinen jauhelihaa tai kanasuikaleita ja nämä kaikki siis kulhossa vaan sekaisin lusikalla, hieman mausteita ja koko komeus vuokaan, päällä joko kevyttä ruokakermaa tai muna-maitoa. Eli tässä jo neljä erimakuista vuokaruokaa, suht edullista ja tosi helppoa ja mukana siis jo reilusti kasviksia. Meillä lähes aina torstaisin jotain tällaista variaatiota..

Ja pakastin on meillä tosi tärkee, jos sattuu olemnaan joku liha tai kala tarjouksessa niin sitä voi ostaa enemmän ja pakastaa ja samoin ostan aina ison kasan sipuleita kerralla. Itken yhden iltapäivän ja pilkon ne valmiiksi pussiin pakkaseen, niin on aina saatavilla sipulikuutioita ja irtosipulit huomattavasti pakesteessa myytäviä pilkottuja halvempia, ja kun kerran pilkkomisen aloittaa niin lähes samalla vaivalla tulee tehtyä parin kuukauden tarpeet pussiin pakkaseen ja ruoanlaitto jatkossa taas helpottuu.[/QUOTE]

Tosi pieni soppa jos on vain noin olematon määrä perunoita...
 
vinkkiä
Soijarouhetta suosittelen minäkin. Ei se ehkä ole edullista, verrattuna jauhelihaan, MUTTA kun soijarouhepaketti säilyy kaapissa ikuisuuden, ja siitä pusissta otetaan vain vähän ja se määrä turpoaa sitten hillittömäksi nesteessä, niin että pitkällä tähtäimellä paaaljon edullisemmaksi tulee soijarouhe kuin se että ostaisi vaan jauhelihapaketteja.
Erilaiset kasvisruoat ja keitot myös hyviä. Makaronilaatikko, yms. Ja kiusaukset
 
"tinki"
Kananmunasta saa edullisesti proteiinia, esim. munakas on hyvä ruoka.
Samoin Carbonara-pasta (kananmunaa ja pekonia).
Myös herneet, pavut ym. on hyvä valkuaisaineiden saantilähde. Kikherneistä saa esim. vaikka mitä maistuvaa (pastaa, keittoa, tahnaa, pihvejä).
Jos haluaa välttämättä syödä lihaa, suosi pataruokia. Esim. lihapata, jota on jatkettu kasviksilla ja kasvisliemellä, on riittoisaa ja sitä voi tehdä karjalanpaistilihoista. Yli jääneestä lihapadasta saa hyvän kastikkeen pastalle, kun lisää joukkoon paseerattua tomaattia.
Yleensäkin kannattaa suosia pastaa, perunaa ja riisiä aterioiden perustana. Esim. risotto on aivan mahtava ja herkullinen ruoka (sipulia, kasvislientä, risottoriisiä + jotain vihannesta, esim. kesäkurpitsaa).
 
"Mummeli"
Jos halvalla aikoo päästä, en suosittele valmiiksi pilkottuja peruna- sipuleita. Sipulit kokonaisina, perunat pusseittain ja sitä rataa. Koska leipä on melko tyyristä, itse leipomalla säästää pitkän pennin ja saa lisäaineetonta leipää.
 
"möhömaha"
Hernekeitto on ihan sika halpaa. 7 litraa maksaa reilusti alle 2€. Terveellistäkin ryökäle. Ottaa vain aikansa liotella ja poreilla mokoma. Sekkaan sipulia ja vaikka selleriä vähän mauksi niin hyvä tullee. Muutenkin kaikki papu linssi yms ruuat on tosi halpoja kun ite liottelee ja laittaa.
 
"vieras"
Tomaattinen-linssikeitto, Boulapaisse (tomaattimurskaa 2 tlk, 1 pkt seitiä, 1-2 sipulia, sokeria 2 rkl, chiliä, suolaa, yrttimausteita esim. timjami, basilika, oregano, sahramia? katkarapuja vähän?) , Kevät-nyytit (1-2 perunaa, 2 porkkanaa, n. 1 sipuli, valkosipulia, suolaa, rypsiöljyä, mustapippuria + selleriä, lanttua ym.) Kuutioi juurekset ja sipuli, lado sekaisin folioon ja lorauta päälle öljyä ja mausteet, paista 200 C noin 40 min. Ohje yhdelle nyytille/1 henki.
 

Yhteistyössä