Ehkäisyvaahto

Osaako kukaan sanoa mikä on ehkäisyteho(tiedän ettei ole kovin suuri, ei tarvitsekaan)? Ja saako vaahtoa apteekista? Entäpä, jos tulee raskaaksi vaahtoa käyttäessä, niin onko mahdollista että siittiölle on käynyt jotenkin huonosti matkan varrella ja saattaisi aiheuttaa sitten tulevalle lapselle jotain omituista?

Mä oon vähän hönö, ja mietin kyllä ihan ihme asioita.. Olisi kuitenkin kiva kuulla jos joku tietää..
 
Jos käyttää pelkästään ehkäisyvaahtoa, tulee vuoden kuluessa raskaaksi 21%. Apteekista saa ehkäisyvaahtoa nimeltä Patentex Oval ilman reseptiä. Sen vaikuttava aine ei aiheuta muutoksia siittiön dna:ssa.

Herää vain kysymys, että jos ehkäisytehon ei tarvitse olla suuri, miksi vaivautua edes käyttämään mitään? Eikö siinä mene vähän kuin rahat hukkaan...
 
Mistäs olet saanut nuo prosenttiluvut? Patentex oval lupaa omassa tuotepakkauksessaan, että jos noudattaa käyttöohjeita, on tuote ehkäisyteholtaan hyvä. Mitään prosentuaalisia lukemia en näe ko. paketin mukana olevissa käyttöohjeissa!!
 
Hei kiitti =) Ja joo, tosiaan.. Se onkin sellanen kimurantti juttu että miksi ostaa.. Mutta mä ajattelen asiaa niin että pääasia jos nyt ehkäisee sen muutaman kerran edes. Lapset on tervetulleita meidän perheeseen mutta koska eka on vasta kohta 3 kk. niin ei pakolla ihan heti haluttais tulla raskaaksi, haluaisin antaa kropan vähän palautua edellisestä ennen kuin seuraavaa laitetaan putkeen.. Samallalaillahan voi kortsut pettää.

Meille ei minkäänlaista hormonaalista ehkäsyä haluta, eikä myöskään pitkäkestoista ehkäsyä, koska seuraavan lapsen haaveillaan saavan alkunsa viimeistään vuoden päästä edellisen syntymästä..
 
Alkuperäinen kirjoittaja suloinen:
Mistäs olet saanut nuo prosenttiluvut? Patentex oval lupaa omassa tuotepakkauksessaan, että jos noudattaa käyttöohjeita, on tuote ehkäisyteholtaan hyvä. Mitään prosentuaalisia lukemia en näe ko. paketin mukana olevissa käyttöohjeissa!!
Tuotepakkauksessa saatetaan lupailla parempaa tehoa, mutta tutkimukset ovat osoittaneet, että käytännössä mitään ehkäisykeinoa ei käytetä 100% juuri niin kuin valmistaja on tarkoittanut. Niinpä Pearlin indeksi (eli montako naista sadasta käyttäjästä tulee raskaaksi ensimmäisen vuoden aikana) on oikeasti isompi "tavanomaisessa" käytössä kuin mitä tutkimuksissa on saatu tuloksiksi. Esimerkiksi valmistajat ilmoittavat e-pillereille, että 0.1% käyttäjistä tulee raskaaksi, mutta tyypillisessä käytössä raskaaksi tulee 3%. Tuon "tyypillisen" käytön takia pelkkään ehkäisyvaahtoon ei ikinä kannata luottaa ehkäisykeinona. Näitä Pearlin indeksejä löytyy monestakin paikkaa, mutta helpoimmin näistä lähteistä ehkä saat käsiisi kirjastosta Duodecimin Naistentaudit ja synnytykset -oppikirjan.
 

Yhteistyössä