ei vieläkään hampaita..

Heips! Älä vielä huolestu, kyllä ne hampaat sieltä tulevat. Meidän perheen kuopuksella ei ollut 1v. synttäreillä vielä yhtään hammasta ja hiuksiakin vain muutama karva päälaella. Olisikohan mennyt noin reilu kuukausi ja sinä aikana tuli jo useampi hammas. Nyt tyttö on 2,5v ja suussa niin nätit rivit pieniä hampaita ja tukkaakin sen verran, että oikein hienot saparot saa laitettua. Jouluna piti ensimmäisen kerran jopa leikata otsatukkaa lyhyemmäksi =)

Hammaslääkäriltäkin kysyin noista hampaista ja vastaus oli, että harvinaisempaa se on ettei niitä vielä 1-vuotiaalla ole, mutta mitään toimenpiteitä se ei vaadi. Neuvottiin vain odottelemaan ja niinhän niitä hampaita sinne sitten tulikin oikeastaan sitten kun alkoivat suuhun puhkeamaan, niitä tuli nopeasti.
 
Älä huolestu, sen parempi mitä myöhemmin puhkeavat! :) Tulevat todennäköisesti olemaan vahvat hampaat! Meidän esikoisella puhkesivat ekat hampaat vasta juuri ennen 1-vuotissynttäreitä ja miehellenikin puhkesivat ensimmäiset hampaat aikoinaan vasta 1-vuotiaana eikä hänellä ole koskaan ollut yhtään reikää hampaissaan. Joillekin voi puhjeta jopa vasta reilusti 1-vuoden jälkeen... Meilläkin toiselle lapselle tuli "jo" 8 kk iässä ekat hampaat, olin ihmeissäni, en odottanut niitä vielä noin "aikaisin". :D
 
Tere. Kävin raskaana ollessani hammaslääkärissä ja lääkäri piti minulle luentoa lasten hampaista. Hän kertoi samalla, että heidän omalle esikoiselleen tuli eka hammas 1,5-vuotiaana, eikä siinä ollut mitään vikana, kunhan oli vaan vähän matti myöhäinen :) Mutta niinhän se oli heidän tapauksessaan, että "suutarin lapsella ei ole kenkiä".

Meidän tyttö täyttää nyt 11 kk ja hänellä on tasan kaksi alahammasta, ne tulivat reilu kk sitten. Hyvä vaan, siellähän pysyvät ikenissä terveinä :heart: Tietty ruokavalio helpottuisi, jos olisi pari nököä enemmän...
 

Yhteistyössä