Elatusmaksuista tietävät...

... Meillä Kela maksaa osan eli lasten isä vaan tietyn summan joka lapsesta. Pitäskö miun tilillä näkyä lasten isän maksusuoritus vai pelkästään Kelan? Siis miten tää ny menee; maksaako lasten isä Kelalle vai äidille suoraan? Ihan alkutekijöissään nää ni ei oo vielä oikeen selvyyttä. Eka maksu tuli tilille, mut siinä luki vaan Kelan etuudet ja elatusmaksu. Toisaalta olis "kiva" tietää, onko exä maksanu ajallaan elarit, mut jos se ei näy miun tilillä, ni enhän mistään voi sitä seurata.
 
"hmm"
Minimi elatustuki on kelan maksamana 142,86 e/kk. Eli jos kela maksaa tuon niin ne perii elatusvelvolliselta sen takaisin. Jos kela maksaa vähemmän kuin tuin kyseisen summan, niin silloin elatusvelvollisen pitäis maksaa suoraan sinulle puuttuva osuus.
 
"niin"
kestää se saanti ulosotosta jonkin aikaa, heidän pitää laittaa ulosottopäätös ja virallisia teitä. Voi mennä kuukausi. Kannattaisi tehdä hakemus kelalle, kela päättää jos isä on laiminlyönyt elatusvelvollisuuden, maksaa takautuvasti siitä lähtien kun laiminlyöntiä on tapahtunut
 
"Maisku"
Sitä ei kyllä oikein voi sanoa etukäteen, millä viiveellä ne sieltä ulosotosta tulee. Itse sain vasta tuossa puoli vuotta sitten vuosia sitten kertyneet elatusmaksut ulosotosta. Tosin niihin tulee myös korko silloin päälle. Mieshän pystyy asuinpaikasta riippuen venkoilemaan niiden kanssa aika kauankin, jos sellainen luuseri haluaa olla.
 

Yhteistyössä