~~ Elokuun 2013 Ihmeet heinäkuussa ~~

PikkuNeloselle isot onnittelut pienestä tytöstä! :heart:

Jaaninolle jaksamisia osastolle, toivottavasti maanantaina saatte pätevän lääkärin paikalle ja tilanne alkais helpottaa.

Eilen olin ilmeisesti vähän liianki ahkera... perkasin vielä illalla marjapuskien alustat ja kukkapenkkejä... Oli sit selkä kivasti kipee ja lonkatki tavallista enemmän, jalkojaki särki niinku ois maratoonilla ollu, eikä muistanu venytellä jälkeenpäin. :) No tänään jos ottais rauhallisemmin, kun on ne synttäritki illalla.

Muksuki meni jo päiväunille, annoin välipalanki tavallista aikasemmin, niin jos vaikka sais sen syömään ennen juhliin lähtöä...

Nyt paketoimaan äkkiä lahja, niin saa rauhassa laittaa eikä toinen "auta"... =)
 
PikkuNeloselle paljon paljon onnea!

Jaaninolle paljon tsemppiä sairaalaan!

Me käytiin loppuviikosta pienellä kotimaan reissulla. Hyvin meni, eivätkä supistelutkaan lisääntyneet, vaikka oltiin paljon liikkeellä ja jopa ajoin autoa sellaiset 140 kilometriä yhteen putkeen.

Miina jaan sun tuskan tuosta vauvan asennosta. Jännittää kovasti huominen Taysin keikka. Tuntuu siltä, että vauva mylläsi eilen itsensä eri asentoon kuin missä oli majaillut sitä ennen parisen viikkoa. Mutta yhtään en osaa sanoa, missä pää nyt sitten on. Positiivista kuitenkin, että mahtui vielä kiepahtamaan, joten vaikka olisikin edelleen perätilassa niin saattaa ihan hyvin pyöräyttää itsensä vielä oikeaan asentoon. :)
 
  • Tykkää
Reactions: Miina-
Jaaninolle voimia!!

PikkuNelonen Oi, onnea tytöstä!

Täällä ei tapahdu mitään erikoista ja radikaalia. Supistelee kivuttomasti, randomilla. Pientä vihlontaa siellä sun täällä tulee välillä. Voimakasta heikotusta on tosin ollut nyt pari päivää putkeen. Suolikin on näemmä herännyt horroksesta, meinaan et ravaan "kakalla" tiheään. :LOL:

Eilisestä alkaen olen tuntenut enemmän vauvan painavan ihan alas asti. Tuntuu välillä inhalta, mut samalla sitä toivoo et pääsisi jo tositoimiin. :D

En jaksa odottaa torstain sairaalatutkimusta. Miksi päivät matelevat?

Sairaalakassin sain vihdoin ja viimein pakattua. Tosin puuttuu vielä villasukat, lehti, ponnari, sukat ja pikkarit. Hain kaukalonkin pinniksen viereen ja siihenkin tungin kotiutumisvaatteet omaan pussiinsa.

Ei ole kyllä enää pitkä aika kun pääsee synnärille. Vielä muutama viikko. <3


Soose ja poju 35+5
 
Blaeksoose: Mulla on ollut nyt kans tuota on-off huonovointisuutta, vatsa toimii hyvin arvaamattomasti, heikottaa ja supistaa, välillä jopa kipeästi. Mutta ei säännöllisesti kuitenkaan. Kaipa tää on vaan lopun alkua. Jaksaa jaksaa...

Täällä siis kivuttomat supparit lisääntyneet ja voimistuneet, tuntuu inhottavana paineen tunteena koko keskikropassa ja päässä (?!). Eilen kun niitä tuli koko iltapäivän ja illan niin veti ihan voimat pois. Ruoka ei supistelujen takia oikein maistu, mutta sitten kun tulee rauhallisempi jakso niin huomaa kauhean nälän :) Mukana menkkamaista kipua ajoittain alavatsalla ja alaselässä, mutta ei mitään säännöllistä. Täytyy toivoa, ettei kauaa kestäisi, kun vetävät niin veteläksi tämän tyypin.

Vauva liikkuu supistelemattomana aikana ahkerasti, ja suppareiden aikanakin jotain muksintaan tuntuu, mutta vähenemään päin ovat liikkeet.

Katsotaan mimmoinen päivä tänään tulee :) En usko lähdön kuitenkaan vielä ihan lähipäivien asian olevan. Kävin eilen jalkahoidossa ja nyt kelpaa tassutella synnärilläkin. Ihan karmeassa kunnossa jalat olivat, kun niihin en enää ole itse ylttänyt aikoihin.

Jaaninolle voimia perheen kanssa vielä erityisesti!

Pippurihäntä 37+5
 
PikkuNeloselle isot onnet !

Ja Jaaninolle jaksamisia, tietysti :/

Täälläkin ollaan yhä ja odotellaan. Kamala väsymys vaivaa ja kivuttomia supistuksia tulee joka päivä enemmän.. Silti oon kyllä jaksanut viikonloppuna kökkiä vattupusikoissa, että sais vähän ees marjoja pakkaseen talveks :)

Tänään olis ohjelmassa siivousta ja järjestyksenkin haluisin vaihtaa. Onneks mulla pahin stressi ohi, kun sain äidin keittiönpöydänkin viimein maalattua. Meillä aika ihanteellinen tilanne (ainakin näin ensisynnyttäjäksi) että isosisko asuu meidän yläkerrassa ja äiti tuossa seuraavassa rapussa, niin ei oo avun luokse pitkä matka :)
Ja onneks voin kaikkia siskoja vähän komennella vauvanhoitopuuhiin, kun ovat myös raskaana. Tällästä täällä meillä :D
 
  • Tykkää
Reactions: hallittu kaaos
Täällä päästiin kotilomalle :) ollaan sairaalan kirjoilla mutta aaron hoitava lääkäri totesi että kyllä tää äitinosaa lapsensa hoitaa kotonakin ja tänäännollaan vaan päiväkäynnillä ja nyt on tuttuaiin tutumpi lääkäri paikalla! Ihanaa <3 asiat selviää!

Itsellä ala selkää kivistää ja jalkoja särkee + supistelee, mut vauva on taatusti poikittain edelleen !
 
Tänään oli neuvola ja voi vitsi että jännitti vauvan asento!
Kaikki oli kunnossa, täti moneen kertaan vielä kokeili pään paikkaa ja niin vaan oli rt:ssä pysynyt :) kävin hakemassa TENS-laitteen vuokralle, jospa sitä oikeesti pääsis kokeilee.
Täti jäi lomille ja tuntu aika huikeelta kun hän sanoi että ens kerralla kun nähdään niin ihastellaan meidän jälkikasvua :)

Miina&Pörri-Eemeli 38+0 Poks <3
 
Kiva Jaanino kun pääsitte kotiin. :)

Kävin tänään äitipolilla, jossa tarkasteltiin vauvan asentoa. Vauva ei ollut perätilassa vaan viistotilassa. Ei hyvä tuokaan, mutta lähempänä kuitenkin oikeaa asentoa. Vauvan pää on siis ikään kuin mun oikeaa lonkkaa tai nivusta vasten. Ensi viikkoon asti annettiin aikaa kääntyä. Ensi keskiviikkona on kontrolliaika, jolloin yritetään kääntöä, mikäli vauva ei ole siihen mennessä kääntynyt itse oikeaan asentoon. Viistotilasta ei siis voi synnyttää.

Kovasti vauva liikkui kun otettiin käyrää ja ultrattiin, joten hyvin pääsee edelleen liikuskelemaan. Olen nyt jotenkin luottavaisempi siihen, että vauva hakeutuisi itsekseen pää alaspäin. Sairaalassa väläyteltiin myös mahdollisuutta siihen, että jos ensi vkolla käännetään ja saadaan vauva oikein päin, niin synnytys saatetaan käynnistää sitten saman tien. Näin toimitaan etenkin siinä tapauksessa, että vauva vielä pääsee paljon liikkumaan. Tuosta viistotilasta annankin luultavasti yrittää kääntöä.

Lapsivettä on runsaasti, mutta kuitenkin normaalirajoissa, joskin ihan siellä ylärajoilla. Sain kovat ukaasit, että jos lapsivesi menee, täytyy mennä heti makuuasentoon ja soittaa ambulanssikyyti synnärille. Nyt siis liikun joka paikkaan kännykkä mukana, jos sattuisikin vedet menemään.

Liiisu rv 37+1 (jee, eilen saavutettiin täysiaikaisuus!)
 
Paljon Onnea PikkuNelonen:heart::flower:

Omat neuvolalääkäri kuulumiset 36+2

Paikat oli pehmentyneet, mutta kiinni
Kohdunkaula lyhentynyt centin, eli oli nyt 2 cm

SF 30
Paino 56,7kg (-117g/viikko)
RR 97/72
Pissa puhdas
Sykkeet 150+
Liikkeet ++
Turvotus -
RT ja hyvin alhaalla ihan häpyluun kohdalla vauveli oli :)

Jäi hyvä mieli, kun lääkärikin oli niin ihana ja positiivinen =)
 
Eiköhän liiisun vauvakin siitä siirrä vielä päätään :) reilu muutos parempaan kuitenkin jo!

Nyt täytys saada vauvaa vähän vielä laskeutumaan niin josko sitä etenemistäkin tapahtuisi. Sf-mitan mukaan (ja terkkarin) olisi jo vähän laskeutumista tapahtunut mutta tänäänkin se pää vielä irrallaan heilui. Aamusta oli menkkajomotuksia ja sai ottaa 1g para-tabsia, harvemmin tarvinnut turvautua siihen. Järkky väsymys kokoajan vaivaa eikä unikaan tunnu siihen auttavan |O
 
liiisu mullakin vauva tuollain viistottain.. on sen verran mennyt että pää on tuolla vasemmassa lonkassa! Mulla on viikon päästä lääkäri ja siellä ultrataan ja jos on noin edelleen niin sitten kääntöön :)
Toivotaan että vauvat kääntyvät itsestään !

Kiitos kaikille mukana olosta :) kaikki vähän auki vielä, mutta parempaan päin menossa .. pojalla vielä 3kg turvotusta, mutta eiköhän tuo lähde pois kun paino on kuitenkin tippunut 500g eilisestä ! Tänään oli lääkäri joka on hoitanut meitä monta vuotta ja osaa asiansa :) tilanne vaan tuli todella yllättäen ja meillä ei ollut mitään hoitolinjausta tälläistä varten ja taysin nefrologi joka aaroa hoitanut on vielä 3 viikkoa lomalla oli hieman vaikeata löytää nefrologi joka on töissä! Mutta löytyi ja nyt seurataan ja odotellaa!
Mutta pal parempi fiilis kun on taas ihmiset takana jotka luottaa ja joille voi soittaa vaikka yöllä !

Jaanino 35+4
 
Pikaista neuvolakuulumista
Sijainen paikalla, oma täti lomalla. Kauvan vauvaa tunnisteli, löysi viimein pään alhaalta ja vauva reilusti häpyluun päällä ja pää liikkuu, eli ylhäällä huitelee. Närästys ollut sen mukaista.|O Sf mittaa mittas varmaan yli 5minsaa.. Sai kauan aikaa pienemmän mitan mitä viimeksi mitattuna, tokaisi tuskaisena että pakkohan sf-mitan on kasvaa, jos vauvakin kasvaa ja on näin ylhäällä.. Jotenkin tuonne vinoon kylkeen mittas ja sai 1cm isomman mitan mitä viimekerralla. Itellä ei kovin vakuuttunut olo ollut..:D Eli 29cm nyt.
Turvottaa++ sormet oli kuin nakit aamulla, viikonlopun ollaan istuttu autossa ikean reissulla ja sunnuntai syöty sipsiä ja pekonipiirakkaa ja pizzaa...:whistle: Serkkutyttöjen synttäreitä vieteltiin. Ja painoa oli tullu +800g/vko!! ei koko aikana nuin isoa nousua oo tullu,noh turvotusta kyllä tuossa reilusti.
Pissat puhtaat ja RR 104/67 eli ok. 2vkon päähän uusi aika, ed.tämä sijainen paikalla.
Viikon päästä vielä kesälomille lähtään perheen kesken, ehkä 250km sivu autossa istumista, mutta ei mua haittaa, kun ei supistele tai muutakaan. Ootetaan lasten kanssa innolla reissua..:cool:
Inkkukinkku 34+3
 
No mehän jännäillään sitten Jaanino yhdessä, kääntyvätkö vauvat itsekseen vai tarviiko käännellä. :)

Inkkukinkkku: Kesä on kyllä mielenkiintoista aikaa käydä neuvolassa, kun sijaisia on paljon liikkeellä. On tietysti ymmärrettävää, että joukkoon mahtuu kokemattomampiakin sijaisia, mutta jotenkin näin loppuraskauden aikana arvostaisi sitä, että neuvolassa olisi paikalla terkka, joka tietää tasan tarkkaan, mitä tekee. Munkin neuvolassa on ollut koko kesän sijainen, jonka toiminta ei ole mua varsinaisesti vakuuttanut. Onkin ehkä onni, että olen joutunut käymään äitipolilla, niin on saanut vauvan voinnista varmasti luotettavaa tietoa.

Liiisu rv 37+2
 
Paljon onnea Pikkuneloselle

Itse käväisin aamusella neuvola lääkärissä ja tulokset tässä;

Sf 33,5 cm (33) ja lääkärin mielstä tarkistetaan heti ensi viikolla
RR 114/70 (122/70)
Pissa; protskut yhdellä plussalla, muuten puhdas
Kohdunsuu; puolipehmeä ja kiinni, kanavaa jäljellä sentti
Lapsiveden määrä normaali
Syke; 160++
Liikkeet; ++

Yöt menee ihan persiilleen, herään ainakin kaksi kerta vessaan ja juomaan, valvottua tulee 2-3 tuntia yössä : ( Pinna on enää sentin mittainen ja lapsille tulee ärähdettyä tämän tästä ja jos joku sanoo minulle jotakin, pillahdan itkuun.
Seuraava neuvola 1.8

Kerttu ja sintti 35+4
 
  • Tykkää
Reactions: Epa_88
Neuvolalääkärikuulumisia

(viimeksi neuvolassa th käynti 24.6)
rv 35+3 (31+2)
Paino +821/vk (yht +13,3kg)
turvotus + (ajoittain on kyllä ollut aika runsastakin..)
rr 115/71 (106/62)
pissa puhdas
sf 33,5cm (28,5cm)
lapsiveden määrä normaali
tarjonta rt
syke 130-150
liikkeet ++

Vauva on hyvin alhaalla, ei kuitenkaan ihan kiinnittynyt vielä. Ulkosuu reilulle sormelle auki ja kaulaa 1,5cm, ei ole kuulemma tänään tulossa. Käsikopelolla vauva lähentelee nyt jo 3kg (suhtaudun varauksella kyllä käsikopelomittoihin, mutta..) ja sf-mittaa kun katsoo (on keskikäyrän yläpuolella) niin epäili, että yli 3,5kg jötkälettä lähden punnaamaan jos täysiaikaisena ulos tulee... Sanoi tunnusteluidensa perusteella, että lantiossa pitäisi olla tilaa tulla kuitenkin joten alateitse lähden synnyttämään ja niitä liitoskipuja mietitään sitten kipulääkearsenaalin kanssa synnytyksen jälkeen -.-

Painonnousukin on aika hurja verrattuna esikoisen aikaiseen. Silloin tuli koko raskauden aikana +5,5kg. Kuitenkin yleisesti ottaen tuo reilu 13kg on vielä suht normaalin rajoissa niin näillä mennään. Ja osittainhan tuo on turvotustakin, mitä ei esikoisen raskaudessa tullut oikeastaan ollenkaan.. Muutenkin ollut niin erilainen tämä raskaus, osittain ihan positiivisestikin, mutta tuo vauvan koko ei vakuuta meikäläistä kyllä vaikka yleisesti ottaen ihan normikokoinen onkin.. Mitenköhän vaikuttaa esim synnytyksen (erit. ponnistusvaiheen) kestoon tuo kun vauva reilusti isompi kuin edellinen.. jännä nähdä.

Nyt alkaa tuntua siltä, että olisin valmis sinne synnyttämään.
 
  • Tykkää
Reactions: Epa_88
kiitos kaikille onnitteluista :) päästiin eilen jo kotiin ja tässä sitä nyt vauva arkea on aloiteltu.Vähän väsynyt/heikko olo on edelleen,eikä nuo yöherätykset tietenkään ainakaan piristä yhtään,mut kiva olla kotona taas.
katsoin tuosta neuvolakortista et ponnistusvaihe oli kyllä superlyhyt,vain 3 min :O koko synnytyksen kesto 12 tuntia.Mitään puudutuksia en halunnut,ja hyvinhän tuo taas sujui ilmankin.Ei tullu repeemiä,pari pientä nirhaumaa vain.
Mut olen kyllä nyt tosi onnellinen et tää odotusaika on nyt ohi.Oli jotenkin tosi rankkaa loppupäästä.Huh.
Tsemppiä teille muille vielä mahakkaille,kyllä se odotus palkitaan kohta puoliin! :)

Pikkunelonen ja tyllerö jolla kohta 3vrk ikää :heart:
 

Yhteistyössä