Finnmatkojen lomakone

Onko kukaan "ostanut" Finnmatkojen lentokoneessa ns. parempia paikkoja??? Eli esim. eturivin paikkoja lähellä vessaa ja telkkariruutu siinä heti edessä??? Oliko hintansa väärti? Meiltä ,2aik+2bambinoo; moinen "luxus" maksais 60 euroo. Sillä rahalla irtoo siis menopaluut ekariviin. Vai onko ihan turhaa hömppää??? Ja onko muuten siinä eturivissä yhtään enempää jalkatilaa kuin norm. paikoilla???
Kyseessä on 737-kone.
Kesäkuussa olis tarkoitus lähteä Marmarikseen viikoksi. Onko muita lähdössä? Siis varmaan jokunen muukin tietty on tulossa... :LOL:
 
Koneesta en tiedä millä menimme muutama vuosi sitten Rhodokselle ja eturivin paikat oli. Aurinkomatkan järjestämä matka. Ei kyllä mitään lisämaksua peritty. Hiukan enempi jalkatilaa. Ei siis meillä ollut pieniä vauvaikäisiä lapsia joka olisi tarvinnut lisätilaa.

Ei kyllä mikään paras paikka. Vessa haisee:( koko ajan availlaan vessan ovea yök! EN MSKSAISI lisähintaa
 
A-M
Oltii helmi-maaliskuussa Kanarialla ja meillä oli etupaikat. Paljon lisätilaa ei tule ja televisioruudusta, jos se on ihan omien paikkojen kohdalla niin niska on lennon jälkeen mukavas kunnos. Eli näiden takia en maksais luksuksesta.
 
Enpä ole kuullutkaan että eturivin paikoista pitäis maksaa erikseen lisähintaa! Jos teillä on alle 10kg vauva ja varaat hänelle etukäteen kopan nukkumista varten, niin silloin se on eturivin paikka varmasti. Tilaa ei kyllä silloin jää juurikaan enempää. Jalkatilaa on ehkä pikkusen enemmän mutta oman penkin alle tai jalkatilaan ei saa sijoittaa mitään kantamuksia, ei edes pikkulaukkua nousujen ja laskujen ajaksi.
TV-ruutuhan on joka matkustajalla erikseen sopivalla kohdalla, paikasta riippumatta. Näin ainakin finnairilla. Vessajono tosiaan häiritsee kokoajan..ja tuoksahteleekin.
 
HHH
Hei vaan.. me varattiin juuri nämä ekapaikat nyt toukokuun lomalennolle.. ihan sen takia, että ku matkaan lähtee lapsia niin se vessa on ees vähän lähempänä. Nimittäin viimekerralla istuttiin rivillä 7-8 ja se oli melkein tapa ku poikkeus, että ku just pääsee vessan ovelle (jonotettua 10 min ) niin kyltti vilkkuu, että turvavyöt kiinni.. ei auttanu ku istahtaa vähäksiaikaa ja taas uusi yritys. Ja toinen juttu oli kun nuorimmainen lapsista "ujostelee" lentokoneen vessaa niin tuli käytyä useamman kerran kokeilemassa, että joko nyt pissa tulis. Ja joka kerta täyty jonottaa aikalailla.. Joten nyt ajateltiin maksaa se 70 ? siitä, että saadaan olla ihan edessä ja ei se summa niin iso ole matkan loppubudjettiin verrattuna..
Ajattelin että jos en kerkeä saamaan ekarivin paikkoja niin sitte vaihtoehtosesti viimeisetpaikat.. sillä siellä takanahan on 2 vessaa lomalentokoneissa..Ja iso kiitos lomalennoille siitä, että lapsille on omat ruokansa.. ;)
 
En ole kuullutkaan että pitäisi eka paikoista jotain maksaa. Taitaa olla finnmatkojen oma juttu.

Itse olen matkustanut seurueessa jossa on ollut pieni lapsi ei vauva vaan jo kävelevä ja ainakin 3x on ollut ensimäiset paikat joko meillä tai ystävperheellä eikä koskaan ylimääräistä hintaa siitä. Lomamatkat ja aurinkomatkat järjestäjänä ja finnairin kone.

Taitaa finnmatkat muutenkin kerätä joka risauksesta maksua?

Tosin se vessa haisee siinä vieressä :$
 
HHH
Joo.. se on Finnmatkojen omajuttu. Ovat ottaneet käyttöönsä ns. lomalentokoneet, jotka lentää Britannia Airways.. Lisämaksusta saa myös tervetuliasispaketin koneeseen mm. shampanjatervehdyksen yms.
Myös lapset otetaan näillä lennoilla paremmin huomioon esim. ruoat jaetaan ensin lapsille, jotta aikuiset voivat auttaa syömisessä eikä heidän oma ruokansa jäähdy. Myös jos lentää lomalennolla ei tarvitse maksaa ylimääräräistä bensaveroa, jotka joutuu maksamaan yleensä lennettäessä tavallisilla reitti/valmismatka lennoilla..
Kuulostaa kieltämättä rahastukselta, mutta minä ainakin olen valmis maksamaan siitä (kun harvoin matkaan pääsee), että saan istua siinä missä haluan.
 
Me oltiin just egyptin reissulla britannia airwaysin koneella ja vaikka e imitään maksettukaan ekstraa niin mennessä meillä oli etupenkit ja takaisin tullessa sit tavan penkit ja päätettiin että jatkossa kyllä maksetaan niistä etupenkeistä... Oli tilaa lapsilla leikkiä (alle 2v ei ollu omaa paikkaa) siinä lattialla ja muutenkin tilaa kaikelle ruokailusta lähtien. Ainoa mikä hieman rassasi oli jatkuva ihmisvilinä veskiin,mutta muuten ok! Telkusta näki hyvin ja kaikki viihdyttiin. Myös mieheni on aika iso kokoinen joten hälläkin oli reiluummin tilaa, varsinkin kun nousut ja laskut oli tuo pienin sylissä vöissä,peruspenkeissä silloin oli todella ahdasta!!
Myös itse sain masun kanssa paremmin syötyä siinä tilavammalla penkillä kuin siellä siiven kohdilla paluulennolla... =)
 
turvallisuus
Meillä mies katsellut sen verran noita lentokatastrofidokumentteja että pyrkii aina siivenpäällyspaikoille, sillä jos kone "hajoaa" siellä on enemmän turvassa kuin esim etupenkissä
 
HHH
Olen kans tutkinut ja katsonut elokuvista yms. että siipipaikat sekä ihan lentokoneen perä ois turvallisin paikka istua ja niinpä esim. siipien kohdalla näissä lomalennoissa saaki pulittaa puolet enemmän ku eturivinpaikoista.. ainoa vain, että niissä ei saa istua raskaana olevat tai alle 12-vuotiaat lapset.. joten lasten kanssa ainoa parempi istumapaikka on kai sitten ne etupenkit. Mutta jos miehen kans kahestaan lähettäisiin niin ehdottomasti ottaisin ne siipien kohdalla olevat paikat ja ainakin kuvien mukaan niissä on huomattavasti isompi jalkatilakin kuin muualla.
 
Yksi kysymys teille, jotka ootte Finnmatkojen koneilla lentäneet. Luin, että he sijoittavat samassa ryhmässä matkustavat mihin sattuu koneessa. Kaikki eivät pääsisi lähekkäin istumaan. Mietinkin, että hajottavatko perheetkin miten sattuu koneeseen? Esim. mies osan lasten kanssa eri paikkaan kuin minut taas loppujen kanssa. Jos haluaa päästä koko perheenä istumaan lähekkäin, pitääkö maksaa, että saa haluamansa?
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 22.04.2006 klo 19:50 Mammax3 kirjoitti:
Yksi kysymys teille, jotka ootte Finnmatkojen koneilla lentäneet. Luin, että he sijoittavat samassa ryhmässä matkustavat mihin sattuu koneessa. Kaikki eivät pääsisi lähekkäin istumaan. Mietinkin, että hajottavatko perheetkin miten sattuu koneeseen? Esim. mies osan lasten kanssa eri paikkaan kuin minut taas loppujen kanssa. Jos haluaa päästä koko perheenä istumaan lähekkäin, pitääkö maksaa, että saa haluamansa?
Kysyin tätä ennen reissuunlähtöä matkatoimistosta varsinkin kun meillä oli äkkilähtönä reissu niin sanoivat että aina sama porukka pyritään sijoittamaan vierekkäin! Toki jos seurueeseen kuuluu useampi kuin 3 tai 6 ihmistä niin joku joutuu eri riville tai ainakin käytävän toiselle puolelle istumaan koska penkkejä on kolmen kappaleen riveissä. Meillä siis alle 2v ei ollu omaa paikkaa mutta yli 2v oli joten meillä oli yksi kolmenpaikan 'nippu' käytössä. =)
 
HHH
Yleensä lentoyhtiöt laittavat vierekkäin istumaan jos on sama lentovaraus.. Eli jos olet varannut matkan yhtäaikaa koko perheelle niin pääsette automaattisesti vierekkäin.
 

Yhteistyössä