Frostauksessa syödään vain jäätyneitä ruokia, jopa 95% ruuan energiasta kuluu (sen) sulatukseen

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija

Herneitä, salaattia ja pihvi (palastettuna) pakastettuna esimerkkinä frostausannoksesta jossa 90% ruuan energiamäärästä kuluu annoksen sulattamiseen.
Tärkeimpiä terveyshyötyjä frostauksessa kuitenkin hyödyt suolistolle- liha ja kasvikset kulkevat pitkälle suoleen pakasteina jolloin mikrobeille ja pienelijöille riittää syötävää.
New York Timesin artikkelissa suosituimmaksi katukeittiöiden frostiruuaksi mainitaan aasialaiset kasvikset ja katkaravut, ensin wokataan sitten erillisinä jäädytetään -55 asteeseen (suomennos AP)
Kotipakastimissa päästään vain parinkymmenen pakkasasteen hujakoille mutta senkin sulattamiseen helposti Kuluu, ainakin kasviksilla lähes 90 prosenttia ruuan sisältämästä energiamäärästä (ja siis ei nyt mitään e=mc^2 juttuja vaan se energia jonka elimistö pystyy hyödyntämään😅)

Jutussa lisäksi kerrotaan että usein frostaus- ravintoloissa hyvin viileää että kehonlämmön ylläpitoon menee loput tuosta frosti- aterian sisällöstä (maksumuurin takana juttu, siksi pitkä referointi, en epäile palstalaisten englanninkielen taitoja🤭)
Onkohan suosittuja treffipaikkoja nuo ravintolat (vai onko liian jäätävä tunnelma?)?

N38, frostaus- utelias
 
Jos pitää noin nurinkurin (energia kuluu sulamiseen) kääntää koko ravinnon merkitys ihmisellä, niin, pitäisikö sitä vähän miettiä?😁

Ihmistenhän pitäisi juuri syödä siksi että saisivat sitä energiaa ja ravintoa.
 
Ja tuo suolistomikrobiahömppä. Voi jestas.
Se on ihan sama vaikka söisit pelkkää taskulämmintä punaista lihaa koko elämäs niin suolistomikrobit saavat kyllä ruokaa. Suolistomikrobia on mukautuva.
 
vierailija
Pakasteranskalaiset hyviä frostaukseen. Hyvä suola pintaan ja suoraan pakkasesta lautaselle. Ketsupinkin voi jäädyttää valmiiksi ranujen pinnalle.
Varmasti tulee frostauksesta melkoinen kesähitti Suomeenkin!
 

Yhteistyössä