G: Käytättekö vauvalla Yöasua?

Kyllä käytetään, heti vastasyntyneestä asti.
Haluttiin alkaa jo alusta asti asti "opettamaan", että yöllä nukutaan (yökkäri päällä ) ja päivällä valvotaan ja seurustellaan (päivävaatteet päällä ).
 
Meillä myös käytössä "unipuvut". Mielestäni mukavia, lämpöisiä, kun meillä täällä olkkarissa (jossa pinnis on) vetää tuulisina päivinä/öinä niin pitää lämpimänä. Ei myöskään kiristä mistään kohtaa ja mukava pikkuisen möyriä yöllä kun on liikkuvaa sorttia. Ihan alusta asti on pidetty, nyt tyttö 2kk.
 
Juu kyl. Haalari on yleensä, mut välillä ihan body + potkarit yhdistelmäkin. Illalla vaipan vaihdon yhteydessä vaihdetaan päälle ja aamulla pois päivävaatteiden tieltä. Auttaa hahmottamaan vuorokauden aikojen eroja.

Ihan pienenä nukku samassa lyhythihasessa bodyssa tai pelkässä vaipassa, kun oli kesäkuuma. Ilmojen hiukan viilennyttyä siirryttiin yöpukukäytäntöön.
 
Meillä käytettiin ihan alkuun samoja vaatteita sekä yöllä että päivällä, syystä että vauva oli niin pieni. Kaikki hankkimamme 50cm kokoisetkin vaatteet olivat ekat viikot tosi isoja, puhumattakaan yöpuvuista.
Toinen syy oli se, että vauva pulautteli niin paljon että saattoi joutua vaihtamaan jopa lähes 10 kertaa vaatteet päivässä (3-4 kertaa yöllä) :D
Joten arvata saattaa, ettei unipukuja olisi edes ollut niin paljon.

Yöpukuja alettiin käyttää vajaan kuukauden iässä. Syinä juuri tuo yön ja päivän eron opettaminen, "yö- ja päivävaatteet".
Lisäksi se, että vaipan vaihtaminen yöllä sujui helpommin sellaisessa vaatteessa, josta pystyi avaamaan vain nepparit alhaalta eikä tarvinnut potkareita tms. alkaa riisua. Vauvamme kakki n. 2,5kk ikäiseksi n. 1-3h välein ;) :whistle:

 
Mekin käytetään yöpukua vauvalla (kohta 3 kk), mutta en ollut tullut ajatelleeksi että siinä on joku rytmiinopettaminen taustalla - järkevää! Olen pukenut vauvaa yöpukuun lähinnä siksi että se on minusta niin söpö siinä haalarissa...
 
Käytetään toki yöpukua, eihän aikuisetkaan mene päivävaatteissa nukkumaan sänkyyn... Ihan ensiviikkoina oli kuuma kesä ja pelkkä body päällä usein ja vauvalla ei rytmiä vaan nukahteli vähän milloin sattui niin silloin en alkanu yöksi eri bodya vaihtamaan mutta tätä aikaa kesti vaan muutaman viikon. Iltarutiineihin kuuluu olennaisena osana yökkärin pukeminen syönnin ja pesujen ja sadun yms rutiinien joukossa.
 
Päivällä päivävaatteet, yöllä yövaatteet eli käytetään yöpukua vauvalla.. Eipä sitä itekään tule päivävaatteet päällä nukuttua ,niin siks myös vauvalla eri vaatteet päivällä ja yöllä..
 
:wave: täällä myös päivä ja yöasut erikseen. Sama käytäntö oli ekalla. Saa kanssa alkaa heti tottumaan että päivällä päivävaatteet ja yöllä yökkärit. Ja on jotenkin mukavampikin kun yöski laittaa haalarin niin on helpompi vaihdella vaivihkaa noita vaippoja.
 

Yhteistyössä