G Ken lämmittää torppaa puilla?

Myö lämmitetään pelkästään puilla, eli takassa ja puuhellassa tulet.
Paljonko teillä mahtaa motteina mennä puita vuodessa? Ollaan tässä vasta puolivuotta asuttu ja on tuo määrä vähän hukassa, jotta ei ens talvena tule kylmä.
Omaa puuta kaadetaan tosta mettästä kuhan keretään. Kui kauan puiden pitää kuivua jotta ovat hyviä hellaan?
 
Christina
Meillä lämmitetään pääasiassa puulla. Tulikivi uuni on olkkarissa ja siinä on tulet kyllä lähes päivittäin, sääst riippuen. Kaksi öljylämmitteistä patteria ainoastaan on päällä koko talossa, joten sähkölaskussa kyllä näkyy :)
En kyllä tuosta puiden määrästä osaa sanoa että paljonko menee....No paljon :D
 
mussu harmaana
no, jos ne nyt kaataa, pilkkoo ja laittaa vajaan tms, niin ens syksystä voi käytellä. Meillä menee 10 mottia (onks se sitten sama ku kuutio?), mut lisäks öljyä, joten 20 vois olla hyvä määrä, ja vähän päälle kovan talven lisää. Riippuu tietty, kuin iso talo on.

Kannattaa lämmittää pari pesää joka toinen päivä, eikä joka päivä, kun lämpö karkaa, kun pellit avaa. Ja kaikki väliovet kiinni, siis eteiset yms. tilta joita ei tarvi lämmittää.
 
puupää
meillä meni viime talvena sellanen reilu motti puuta per kuukausi, kun pelkästään puulla lämmitettiin, vain wc:ssä ja kylppärissä lattialämmitykset päällä... ja lämmitysalaa 85 neliötä.
 
mussu harmaana
Alkuperäinen kirjoittaja hondatyttö:
meil tilattiin 8 heittokuutiota viimeks puita..tosin meil veti ikkunoista tosi paljon et ens vuon na menee varmasti vähemmän..mä oon suoraan tilannu kuivaa sekaklapia ja omasta metästä on tullu kerättyä jokune puu =)
Kuulostaa tosi vähälle toi 8...
 
Tönö on 120 neliöinen, kylmät tilat eli eteinen ja rappukäytävä on ovien takana :) Puulämmitys itsessään on tuttua kun vanhemmilla sellanen oli ku kotona asuin, ikinä vaan tullu katelleeks, että paljonko niitä puita kulu :D

Täytyy viikonloppuna kaadella si puitani saa ne kuivaa :) kuinkas monta kuutioo yms.saa yhdestä puustatai montako puuta on kuutiossa? Siis jos on ihan tommosia metsässä olevia isoja puita
 
meil on puu- ja öljylämmitteinen, mut suurin osa talvesta pärjättiin ihan puulämmityksellä ja nyt sitä riittää pihamaalla :D tietää kesähommia oikein urakalla
 
mussu harmaana
me on haadettu toimmoisia reiden paksuisia nyt nelisenkymmentä, mutta ei siis mielessä polttopuut vaan maisemointi, mutta jos nyt villin arvauksen heittäisin, niin reidenpaksuisesta tulis motti tai kaks pilkottuna. Isosta voi sit tietty tulla vaikka viiskin, mutta mitä isompi, sen vaikeempi karkoa ja käsitellä tietty. Nopeemmin saatten noista "reisikkäistä"
 
vieras
Meillä kanssa lämmitetään puilla tulikivitakka ja leivinuuni ja puita menee sellanen telttatallillinen talvessa. Nyt kun on ollu lämpimämpää niin leivinuuni puita jäi mutta takkapuut alkaa olla loppu. Kyllä ne nyt keväällä kannattaa tehdä jos ei ole jo tehty. Joku suositushan se oli että pitäisi olla tehty jo vuotta aikasemmin mut meillä tehdään keväällä ja kun ei jätä sateeseen niin on ne suht kuivia syksyllä.
 
me lämmitetään pelkästään puilla! Yksi ainoa patteri kellarissa päällä, kun siellä on vesipumppu. Niin ja alimmaisessa kerroksessa on lattialämmitys, mutta näissä muissa kerroksissa poltetaan pelkkää puuta (tulipesiä 5 ) ja tänä talvena on menny kyllä paljon puita! Tosi vaikea sanoa paljon motteina...
Tänä keväänä, kun kaadatte puut ja teette niistä klapuja niin syksyllä ne on jo kuivia poltettavaks. :)
Niin ja neliöitä meillä on jotain 130-140.
 
Alkuperäinen kirjoittaja sähläri:
me lämmitellään puilla
tai harjoitellaan :D siihenkin oppii ne parhaat niksit ajan kanssa

Paljonko puuta poltatte kerralla? tai muutenkin?
Mä oltan paripesällistä noissa tulikivitakoissa ja hellassa polttelen noin parin tunnin verran aamupäivällä ja illalla uusiks. Teen ruuat puuhellalla. Meillä on tosi pieni pesä tuossa hellassa, joten sinne ei hirveästi kerralla puita mahdu, mut palaisko siellä päivän aikaan sellainen sylillinen... :whistle: :D

 
Leivinuuni, puuhella, pönttöuuni ja yläkerrassa pieni uuni. Näillä talo lämpiää, patterit on päällä pelkästään kovimmilla pakkasilla. En kyllä yhtään osaa sanoa montako mottia menee, itse puut tehdään ja niiden pitää muuten kuivua yli talven -eli tänä keväänä kaadetaan ja pilkotaan -varastoidaan kuivumaan ja annetaan kuivua kesä, syksy, talvi ja vasta seuraavana syksynä ovat kuivia poltettavaksi. Kun puu on kuivaa niin kuuluu kilahdus kun kaksi halkoa iskee vastakkain.
 

Yhteistyössä