G: Miten usein itket? Keskivertonainen itkee tutkimsten mukaan 6 kertaa kuukaudessa!

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
Varmaan tähän lasketaan ihan kaikenlainen kyynelten tekeminen, koska aika vaikea kuvitella naisten keskimäärin ihan itkemällä itkevän kuusi kertaa kuukaudessa. :O Siis surusta/pettymyksestä jne. Voihan sitä tippa tulla linssiin elokuvasta tai hermostuksissaan silmätkin kostuu, mutta en pidä sitä varsinaisesti itkemisenä.... Miten vain.
 
  • Tykkää
Reactions: Vaimo-Rakas
Jatkuvasti tirautan kyllä liikutuskyyneleitä tv-sarjoille, leffoille, peleille, kirjoille... Enemmän kuin kerran viikossa. Kunnon itkut on sitten sellaisia kausiluontoisia, mutta itken kyllä joskus sellaisesta sopivasta sekoituksesta kipua, harmitusta ja väsymystä. En yhtään osaa arvella että kuinka usein, varmaan aika harva nainen oikeasti itkee sen 6 kertaa kuukaudessa, vaan kriisin aikaan voi itkeä päivittäin ja sitten olla pitkän aikaa itkemättä.
 
En edes muista, koska olisin viimeksi itkemällä itkenyt. Joskus kyllä on silmiin kihonnut sellaiset kiukun kyyneleet, mutta minäkään en miellä sitä varsinaisesti itkemiseksi, pikemminkin kiukku kanavoituu kyynelkanavienkin kautta.

Telkkaria katsoessa joskus samoin silmäkulmat kostuvat... ehkä se sitten on itkemistä.
Sellaisia häivähtäviä herkistymisiä kyllä tulee varmasti useamminkin kuin kuudesti kuussa, sellaisia, joissa pieni kaipaus läikähtää sydänalassa, kun miettii kuinka ohikiitävä onkaan lapsuusaika. Ehkäpä keväällä koulun kevätjuhlissa saattaa useampikin kostea tippa hiipiä silmäkulmaan. Etenkin, kun se kevätjuhla ja minut aina herkistävä suvivirsi on esikoiselle viimeinen tuossa koulussa. Ja sitten jää ala-aste taakse.
 
nooabout
Ilosta en oo itkenyt varmaan ikinä, surusta kyllä, mutta siitäkin on aikaa. Helpoiten itken kun olen tosi vihainen, ei varsinaisesti itketä, mutta kyyneleet vaan tulee silmiin väkisin. Se on taas tosi ärsyttävää, tulen siitä entistä enemmän vihaiseksi ja sitä enemmän sit itken.
Keskimäärin siis varmaan kerran 3 kuukaudessa saan kiukkuraivarit mistä syystä milloinkin.
 
"poikia3"
Minä itken kyllä tosi usein. Liikutun kyyneliin jo siitä, kun joku laulaa tosi hyvin. Esim. voice of Finland on takuuvarma itkettäjä. Itken kun joku ylittää itsensä. Välillä itken kun luen kirjaa, esim. Leijapoika on saanut useammankin kyyneleen vieremään. Lasten lucia-kulkue saa minut aina itkemään, samoin kevätjuhlien tietyt laulut.

Omia asioita itken harvemmin, mutta itken kyllä niitäkin.

Eikä itkemisessä ole mielestäni mitään pahaa. Samoin kun joku muu täällä jo sanoi, naurankin sitten usein ja nauran niin, että sen muutkin kuulevat. Anoppini sanoi naurustani pari vuotta sitten, että sitä on ihana kuunnella, kun se tulee sydämestä.
 
Hmm, saatan tirauttaa kyyneleitä jos katson jotain herkkisohjelmaa.
Mutta sitten sellaista itkemistä-itkemistä tapahtuu keskimäärin kerran vuodessa esim. jos joku läheinen kuolee tms. En itkeskele juurikaan kun ei aihetta ole.
 
Viimeks itkin isänpäivänä. Sitä ennen heinäkuussa kun tyttö syntyi. Jotain tihrustamista oli välissä kun kärsin synnytyksen jälkeisestä masennuksesta. Mutta siis viimeisimmät oikeet itkujen itkut on nuo isänpäivän kilahdus ja tytön syntymä.
 

Yhteistyössä