G: Oliko ensimmäinen synnytys kamalin?

  • Viestiketjun aloittaja ap
  • Ensimmäinen viesti
Ensimmäinen oli ihana verrattuna toiseen.Kerkesin saamaan kaikki mahdolliset kivunlievitykset ekassa eikä koko synnytys tuntunut lainkaan pahalta.Toinen tuli niin nopeasti etten kerennyt saamaan mitään kipudropseja, ja pojalla oli lisäksi napanuora kaulan ympärillä eikä hän hengittänyt vähään aikaan :|
 
vieras
Jokanen kolme ollut paha ennakkopelon vuoksi.Varsinainen synnytys on sitten joka kerralla mennyt todella helpolla,eli noin 2-3tuntia per lapsi on aikaa kulunut eikä mitään repeämiä tai muita hankaluuksia tullut.Ja luonnollisesti en ole ehtinyt saamaan mitään kivunlievityksiä,mutta onneksi niitä en toistaiseksi ole tarvinnutkaan.

Jos vielä yksi lapsi tulee,niin toivon todella,että menee yhtä mallikkaasti kuin aiemmatkin.
 
vieras
Toka oli helpompi,silti kamalampi.
Jotenkin ku jo tiesi mitä odottaa,pelko oli pelkoa,eikä oletuksia ja kuvittelua.
Tai tein minä sitäkin,mutta juu sitä tiesi liian hyvin mihin oli lähtenyt.
Ponnistus meni tokassa persaukselleen ku epiduraali eksyi väärään apikkaan,en tuntenut tarvetta ponnistaa ja tuntui ettei vauva löydä ikinä tietä ulos vaikka pää jo näkyi.
 
Sisu harmaana
Vaikka toinen synnytys oli nopeampi, niin silti se oli jotenkin kamalampi. Tuli mm. jo ponnistuttavia supistuksia, enkä saanu ponnistaa... Ne ei ollu kauheen kivoja. Ja usko meinasi loppua sit, kun lopultakin sain ponnistaa, tuntu, etten millään saa vauvaa ulos...
Ekassa tosin oli epiduraali, eikä ponnistusvaihe tehny kipeetä, niin kun tokassa.
 
vieras
Mulla viisi synnytystä ja vaikea niitä on verrata. Viides oli siinä mielessä pahin, että tuli niin nopeasti, ettei mitään kivunlievitystä ehditty antamaan. Ponnistusvaihe oli hirmu kivulias, mutta palautuminen nopeaa, kun ei ollut mitkään puudutteet hidastamassa. Synnytysten kestot on vaihdelleet noin 1,5 h - yli 8 tuntiin.
 
Ensimmäinen oli pisin, mutta muutoin ei kamalin. Toinen oli käynnistetty ja ehkä kivuliain, mutta sain kipuun puudutteen :/ Kolmas oli ehkä helpoin, paitsi aika, jolloin ponnistutti, mutta en saanut ponnistaa. Viidennen viimeiset 15 min oli ehkä kaikkein kivuliaimmat ja kun toisin kuin toisessa synnytyksessä en saanut siihen puudutusta, jossain vaiheessa sentää sain ilokaasua ja juuri ennen ponnistusta akvarakkulatkin, mutta siinä välissä kipu oli sanoin kuvaamaton.
 

Yhteistyössä