G: Syötkö suklaan jääkaappikylmänä vai huoneenlämpöisenä?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
Huoneenlämmössä pidän. Eihän suklaa kaupassakaan missään jääkaapissa ole. Mut makuasioita, tottumiskysymyksiä. Mun yks kaveri ihmetteli että miks mä pidän suklaata huoneenlämmössä, musta taas tuntui oudolta kun se laittoi oman levynsä jääkaappiin.
 
hellsbells
Sekä että :p Huoneenlämpösenä se on paremman makusta, mutta jääkaappikylmänä tykkään sen rakenteesta... Meillä on sisällä yleensä niin kuuma ( nytkin 25 ja mikään ei lämmitä! ), että suklaat sulaa pelkästä katseesta törkeeks mössöks.

Tyhmää muiden sanoa että suklaata _EI SAA_ laittaa jääkaappiin, kuka sen kieltää, notta lakiko. Kukin syö mitä syö ja miten.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Aamuäree;23549763:
Te tuhoatte hienon suklaanne:headwall:

*tyrmistynyt*
Olen samaa mieltä! Ihan huoneenlämpöisenä itse sen syön. Maistuu paljon paremmalta. Sulaa paremmin suussa ja täten aromit pääsevät avautumaan paremmin ;) Sen huomaa esim siitä, jos ostaa talvella suklaata ja aloittaa syömisen ulkona. Varsinkin jos suussakaan ei ole niin lämmintä kuin pitäisi olla, niin ei maistu siltä miltä pitäisi! Suklaa oikeasti maistuu makeammalta huoneenlämpöisenä.
 
savutonna
Alkuperäinen kirjoittaja Aamuäree;23549786:
Näinpä juuri.
Jääkaapittajat ovat kai tuhonneet makunystyränsä laikticolalla, aspartaamilla ja aromisuolalla :vampire:

Jos tää ketju ois ollu tos 6kk sitten, nii oisin vastannu et todellaki jääkaappikylmänä.
Nyt tupakoinnin lopettaneena on makunystyrät alkaneet taas toimii.Tai toimineet ne on ennenki, suklaakin maistui hyvälle,,mut nyt,,,en uskonut et suklaa vois maistuu viel paremmalle.
Parani vain entisestään ku suostuin viimein syömään huoneenlämmössä säilytettyä suklaata.
 
"vieras"
Aito oikea suklaa syödään jääkaappikylmänä - raakasuklaana.

Eikä ole edes hankalaa tehdä!

Rasva (kookosöljy tai kaakaomassa) sulatetaan kattilassa, laitetaan kaakaojauhetta ja makeutusainetta + haluamansa lisurit (pähkinät jne.) ja sit sekoitetaan ja pistetään pakkaseen parikyt minsaa. Ei enää mitään fasun sinistä tee mieli kun kerran saa oikeaa suklaata... Ja on myös terveellistä, kaikki hyvät hivenaineet ilman lisäaineita ;)
 
jams
Sekä että :p Huoneenlämpösenä se on paremman makusta, mutta jääkaappikylmänä tykkään sen rakenteesta... Meillä on sisällä yleensä niin kuuma ( nytkin 25 ja mikään ei lämmitä! ), että suklaat sulaa pelkästä katseesta törkeeks mössöks.

Tyhmää muiden sanoa että suklaata _EI SAA_ laittaa jääkaappiin, kuka sen kieltää, notta lakiko. Kukin syö mitä syö ja miten.
Niin no saahan sitä säilyttää suklaataan vaik vedessä..Jos nyt vain sattuu pitämään sellaisesta mausta ja rakenteesta.
 
"Lilja"
Huoneenlämpöisenä tottakai.

"Suklaa-asiantuntijat näyttävät olevan varsin yksimielisiä siitä, että suklaata ei tule säilyttää jääkaapissa. Ihannesäilytyslämpötila on n. 16-20 °C., siis viileä ja lisäksi kuiva. Mitä lähemmäksi tätä ihannelämpötilaa säilytyksessä päästään sen parempi. Jääkaapin ongelma on kylmyyden lisäksi sen kosteus. Kun suklaa otetaan huoneenlämpöön sen pintakerrokseen muodostuu kosteutta, joka irrottaa suklaan rakenteesta sokeria, joka puolestaan kuivuessaaan kiteytyy ja muuttaa pinnan harmaaksi ja rakeiseksi. Tämä ei ole suotuisaa miellyttävälle makuelämykselle. Suklaan maku saattaa kärsiä jääkaapissa lisäksi siksi että siihen tarttuu helposti tuoksuja muista ruoka-aineista. Liian kylmä säilytys vähentää suklaan voimaisuutta/täyteläisyyttä ja makeutta ja tekee mausta hapokkaampaa. Myös suklaan muut ominaisuudet kuten karvaus ja lohkeavuus voivat kärsiä. Kuten liian kylmänä tarjottu viini ei liian kylmä suklaakaan paljasta aromejaan. "
 

Yhteistyössä