Gluteeniton ja maidoton leivonnainen?

Ylppäreiden tarjoilua tekemässä, yhdellä vieraista on sekä keliakia ja maitoallergia. Meinasin aluksi tehdä gluteenitonta, mutta sitten tuli asia äidin kanssa puheeksi ja kävi ilmi että vieraalla on myös maitoallergia. Mitäs makeita leivonnaisia sitä tekaisisi, mitä olette itse tehneet?
 
Voi tehdä oikeastaan mitä vain, kunhan korvaa jauhot gluteenittomalla ja maitotuotteet voi useinkin jättää kokonaan pois tai korvata vaikka soijatuotteilla (jos gluteenitonta).

Huomioi, että pöytien, kulhojen ja muiden työvälineiden on oltava ehdottoman puhtaita!
 
narikka
marjapiirakka, helppo tehä ja maistuu varmast itte tehty leivonainen. sininen keiju on maidoton, joten sitä rasvantilalle ja ja jos ohjeessa on meito/kermaa,yms niin tilalle mehua. vadelmapiirakkaan vadelmamehua,esim. jauhojen määrä on sama kuhan vaihat ne glutenittomiin.
 
vieras
Gluteeniton siis onnistuu vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin. Maidottoman saa aika monesta ( esim suklaapiirakka ym) kun laittaa maidon tilalle appelsiinimehua tai vettä. Ja muistaa tarkistaa että rasva mitä käyttää on maidotonta.
 
Alkuperäinen kirjoittaja narikka:
marjapiirakka, helppo tehä ja maistuu varmast itte tehty leivonainen. sininen keiju on maidoton, joten sitä rasvantilalle ja ja jos ohjeessa on meito/kermaa,yms niin tilalle mehua. vadelmapiirakkaan vadelmamehua,esim. jauhojen määrä on sama kuhan vaihat ne glutenittomiin.
sininen keiju on muuten laktoositon, mikä on ihan eri asia kuin maidoton.
Hopeanvärinen sunnuntai-rasva on maidoton.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Alaston lohikäärme:
Alkuperäinen kirjoittaja narikka:
marjapiirakka, helppo tehä ja maistuu varmast itte tehty leivonainen. sininen keiju on maidoton, joten sitä rasvantilalle ja ja jos ohjeessa on meito/kermaa,yms niin tilalle mehua. vadelmapiirakkaan vadelmamehua,esim. jauhojen määrä on sama kuhan vaihat ne glutenittomiin.
sininen keiju on muuten laktoositon, mikä on ihan eri asia kuin maidoton.
Hopeanvärinen sunnuntai-rasva on maidoton.
Eiks sininen Keiju enää ole maidoton? Oli vielä muutama vuosi sitten.
 
Itsellä on kokemusta gluteenittomien herkkujen tekemisestä ja jauhotkin on jo ostettu. Haluaisin tehdä itse, koska kaikki muukin on itsetehtyä. Jotenkin olisi typerää tarjota kaupan pakasteita ylioppilasjuhlissa kun on kerta mahdollisuus tehdä itsekin :) Kiitos hyvistä vinkeistä, lisää otetaan vastaan!
 
yks vaan
Mä oon joskus tuolta katsonut ruokaohjeita:
http://mau82.vuodatus.net/blog/category/Erikoisruokavaliot

Ja mielestäni sininen keiju on maidoton. Ainakin sitä käytetään työpaikallani maidottomien lasten leivän päällä rasvana.
 
narikka
Alkuperäinen kirjoittaja maomao:
Alkuperäinen kirjoittaja Alaston lohikäärme:
Alkuperäinen kirjoittaja narikka:
marjapiirakka, helppo tehä ja maistuu varmast itte tehty leivonainen. sininen keiju on maidoton, joten sitä rasvantilalle ja ja jos ohjeessa on meito/kermaa,yms niin tilalle mehua. vadelmapiirakkaan vadelmamehua,esim. jauhojen määrä on sama kuhan vaihat ne glutenittomiin.
sininen keiju on muuten laktoositon, mikä on ihan eri asia kuin maidoton.
Hopeanvärinen sunnuntai-rasva on maidoton.
Eiks sininen Keiju enää ole maidoton? Oli vielä muutama vuosi sitten.
hahaa, perun puheeni sinisen keijun maidottumuudesta. kiitos ku korjasit. on nähtävästi muuttunu laktoosittomaksi.
 
http://www.keiju.fi/modules/system/stdreq.aspx?P=1968&VID=default&SID=466289700832305&A=open:keittokirja_2008:tuotekortti:3621&S=1&C=39307
Keiju Laktoositon 70 % on maukas yleislevite. Se sopii hyvin henkilöille, jotka eivät siedä laktoosia tai maitoa. Valmistuksessa käytetään kasviperäistä D-vitamiinia, D2-vitamiinia, joten Keiju Laktoositon 70 % sopii myös vegaaneille. Tuotteelle on myönnetty Sydänmerkki osoitukseksi sydänterveydelle paremmasta valinnasta rasvan laadun ja suolan suhteen. Pakkauskoot 400 g ja 600 g. . auttaa hallitsemaan kolesterolia . laktoositon . maidoton . kolesteroliton . soijaton
 
Alkuperäinen kirjoittaja narikka:
Alkuperäinen kirjoittaja maomao:
Alkuperäinen kirjoittaja Alaston lohikäärme:
Alkuperäinen kirjoittaja narikka:
marjapiirakka, helppo tehä ja maistuu varmast itte tehty leivonainen. sininen keiju on maidoton, joten sitä rasvantilalle ja ja jos ohjeessa on meito/kermaa,yms niin tilalle mehua. vadelmapiirakkaan vadelmamehua,esim. jauhojen määrä on sama kuhan vaihat ne glutenittomiin.
sininen keiju on muuten laktoositon, mikä on ihan eri asia kuin maidoton.
Hopeanvärinen sunnuntai-rasva on maidoton.
Eiks sininen Keiju enää ole maidoton? Oli vielä muutama vuosi sitten.
hahaa, perun puheeni sinisen keijun maidottumuudesta. kiitos ku korjasit. on nähtävästi muuttunu laktoosittomaksi.
Kävin stekkaas ni kyllä siellä pohjassa lukee maidoton.
 
narikka
keiju paketti käessä sininen nimenomaan. kannessa lukee isoilla kirjaimilla. LAKTOOSITON kasvisrasvalevite 70%

rypsiöljy,vesi,kasvirasvat,camelinaöljy,emulgointiaineet,happamuudensäätöaineet. vaikka takana lukee :MAIDOTON, soijaton, kolesteroliton. kumpaa nyt uskoa pohjassa olevaa tekstiä vai rasian kannessa olevaa tekstiä?
 
minä
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/92757-laktoosi-intoleranssi-voit-olla-vaarassa
Laktoosi-intoleranssi? Voit olla väärässä

Laktoosi-intoleranssi? Voit olla väärässä
Julkaistu: 18.5.2010 16:59

Jos olet luopunut maitotuotteista, koska epäilet olevasi laktoosi-intolerantti, olet ehkä tehnyt itsellesi karhunpalveluksen. Voit nimittäin olla väärässä, kertoo Aftonbladet.

Noin puolet niistä, jotka kuvittelevat, etteivät kestä laktoosituotteita, ovat väärässä. Näin väittää barcelonalaisen Vall d'Hebron -yliopistosairaalan tekemä tutkimus.
Kun tutkijat antoivat koehenkilöiden juoda laktoosisekoituksen, joka vastasi lasillista maitoa, vatsa reagoi aivan normaalisti, ja he saivat vähemmän mahanpuruja ja muita vatsaongelmia kotioloihin verrattuna.

Vatsaongelmista kärsivät potilaat uskovat, että kivut aiheutuvat maitotuotteiden sisältämästä laktoosista, mutta he ovat usein väärässä, tutkijat sanovat.
 
Onneksi gluteenittomien tekeminen on nykyään niin helppoa, kun käyttää suoraan niitä jauhoja. Muuten voi käyttää ihan suoraan reseptiä kuin reseptiä. Maito on helppo korvata vedellä, hylalla tai laktoosittomilla tuotteilla.

Itse teen ainakin ihan peruspullaa normiohjeella, vaihdan vain nuo jauhot. Ja tosiaan kannattaa leipoa eri päivänä nuo leivonnaiset tai sitten teet ensin gluteenittomat. Ei pääse vahingossakaan tulemaan mitään ylimääräistä joukkoon...
 
Alkuperäinen kirjoittaja LillaStina:
Onneksi gluteenittomien tekeminen on nykyään niin helppoa, kun käyttää suoraan niitä jauhoja. Muuten voi käyttää ihan suoraan reseptiä kuin reseptiä. Maito on helppo korvata vedellä, hylalla tai laktoosittomilla tuotteilla.

Itse teen ainakin ihan peruspullaa normiohjeella, vaihdan vain nuo jauhot. Ja tosiaan kannattaa leipoa eri päivänä nuo leivonnaiset tai sitten teet ensin gluteenittomat. Ei pääse vahingossakaan tulemaan mitään ylimääräistä joukkoon...
Maidoton ja laktoositon on eri asia.
 
mie
Mutakakku (maidoton)

100 g maidotonta margariinia (laktoositon Flora tai Sunnuntai)
200 g tummaa suklaata (Brunberg = maidotonta)
4 munaa
200 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl perunajauhoja tai maissijauhoja

Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa. Varo, ettei suklaa kuumene liikaa ja juoksetu. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, samoin keltuaiset, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää ensin perunajauhot tai Maizena-maissitärkkelys keltuaisvaahtoon ja sen jälkeen suklaa-rasvaseos. Sekoita huolellisesti. Nostele valkuaisvaahto taikinaan ja kaada se voideltuun kakkuvuokaan, mieluiten irtopohjavuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Voit ripotella kylmän kakun päälle tomusokeria. Tarjoa kakku esimerkiksi jäätelön (tarvittaessa vähälaktoosisen tai tofujäätelön) ja mansikka- tai vadelmasoseen kanssa. Säilytä kakkua jääkaapissa, se vain paranee vanhetessaan.
 
Voi hitsi, ostinkohan sitten vääriä jauhoja..sunnuntain jauhoseosta jossa on vehnätärkkelystä? Tosta olen ennen tehnyt mutta en tiedä miten herkkä kyseinen vieras on. Tosin Kotiruoka-kirjassani lukee että gluteeni on poistettu teollisesti vehnätärkkelystä sisältävistä gluteenittomista jauhoista..voinko siis käyttää näitä Sunnuntain jauhoja?
 

Yhteistyössä