graco vs. recaro

Meillä tyttö vasta 4kk mutta nyt jo alettu turvaistuinta miettimään.
Tarjolla olisi käytetty graco cosmic comfort.
Itse taas ollaan jo pitkään "haaveiltu" recaron istuimesta.
Kaikki mielipiteet enemmän kuin tervetulleita jos vain tietoa teiltä muilta näistä istuimista löytyy.
Gracohan menisi molemmin päin kun taas recaro ei :|
Mutta recaro taasen omasta mielestäni tukevamman näköinen :|
 
Itsellä ei ole noista kahdesta kokemusta kuin vain Gracosta, mutta ehdottomasti jos istuin tulee pienelle lapselle, kannattaa ottaa istuin joka kiinnitetään selkä menosuuntaan. Ei tarvitse olla kovin kummoinen nokkakolari kun pienellä kasvot menosuuntaan matkustavalla tulee murtumia niskaan, koska pää suhteessa vartalon painoon on niin iso. Meillä ainakin poika tulee matkustamaan 3 ikävuoteen saakka selkä menosuuntaan.

Muoks! Kävin tuossa katsomassa noita recaron istuimia ja onhan se isofix kiinnitteinen asennettava selkä menosuuntaan. Aikasemmin oon Recarolta törmännyt vain noiihn kasvot meno suuntaan asennettaviin. Varmasti oikein hyvä istuin ja turvallinen toi isofix kiinnitteinen
 
En huolisi testitulosten perusteella kumpaakaan noista istuinmerkeistä.. Molemmat ovat loistaneet lähinnä surkeilla tuloksilla. Graco on saanut julkisuutta lähinnä siitä, että se on irronnut kokonaan kiinnityksestä testeissä ja muissakin testeissä se on saanut heikkoja arvosanoja. Recaro taas on ymmärtääkseni arvostettu merkki jossain muussa jutussa, mutta turvaistuimina se on ollut kaikkien testien häntäpäässä tuloksissa. Recaro ei taida edes itse valmistaa näitä istuimia, vaan ne tulevat STC merkiltä ja niihin ommellaan Recaron logot. Näin myyjä suostui kertomaan. Kannattaa lukea Autoliiton sivuilta testituloksia. Se voi auttaa paremman istuimen löytämiseen.
 
Istuin on tosi turvallinen. Autoliiton testit eivät ole arvosteltu oikein. Autoliiton sivuilta video näyttää, että recaron istuin ei liiku kolaarissa juurikaan ollenkaa. Eli mitä siitä voi päätellä. Suosittelen katsomaan videon, eikä arviota.

http://www.autoliitto.fi/testit_ja_ajoneuvot/lasten_turvaistuimet/recaro_polaric/

Huutonetissä näytti olevan yksi tuollanen istuin myynnissä http://huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=107212063

Itse en pidä gracoa hyvänä istuinta, enkä ole myöskään suositellut sitä kenellekkään.

Onnea valintaan.
 
Miksi ilmeisesti parhaat asiantuntijat testiä tehdessään ja sen mittaustuloksia arvioidessaan ovat päätyneet sellaiseen lopputulokseen. että Recaron istuin ei ole ollut turvallinen. Miksi Autoliiton testit eivätole oikein arvosteltu vai onko joku travis palstalainen parempi arvostelemaan testejä kuijn nämä ammatilaiset. Täytyy muistaa, ettei nyt mennä harhaan, että Suomen Autoliiton ihmiset eivät sitä testiä ole tehneet tai arvostelleet, vaan se on viranomaisten tekemä ja asiantuntijat arvostelleet nuken eri osien antureihin kohdistuneita rasitusvoimia ja mittaustuloksia ja sekunnin tuhannesosien välein kuvattuja videokuvia. Eikai tavis palstalainen voi alkaa näitä testituloksia tuosta vaan mielensä mukaan ja omaa istuintaan myydäkseen lyttäämään perusteettomiksi.
 
Kumpikaan merkki ei ole laadukas ja riittävän turvallinen.

Näistä ensin yhteen suuntaan ja sitten toiseen suuntaan istuimista on koko ajan todettu testeissä, että ne ovat sellaisia kompromisseja, ettei enää turvallisuudella ole mitään tekemistä asian kanssa. Sama koskee niitä istuimia, joita mainostetaan, että turvakaukalon jälkeen et tarvitse enää mitään muuta, se muuntuu jopa turvavyöistuimeksi - tarpeet ovat ihan erilaisia 1 ja 6 vuotiailla, joten istuin on täydellinen kompromissi joka asian sunhteen eikä enää hyvä.
 

Yhteistyössä