Haluaisko joku kokomustan leikatun tyttökissan?? (ikä vajaa 1½v)

Itse tulimme tähän "ei niin helppoon" päätökseen...
Eli siis leikkautimme kissan tuossa heinäkuun lopulla, ja luulimme että pääsimme eroon tuosta sen pissaamisesta... Sunnuntai iltana oli taas pissiny meidän sänkyyn ja tällä kertaa saatiin heittää petarikin roskiin :kieh:
Lahjoittaisimme kissan mielellään talli- tai navettakissaksi,tämän pissiongelman takia.
Hyvä hiirikissa tuo on =)
Lapsille kyllä tulee ikävä kisua... :( (ja toki itellekki), mutta kun tuota ei enää uskalla pitää sisällä muualla ku kodinhoitohuonees :/

Laittakaa yv:tä jos kiinnostaa =)
 
Tuo pissailuongelma ei poistu sillä, että kissa laitetaan ulos pois silmistä. Jos pissailu on merkkausta, hormonitoiminta ei ole vielä tasaantunut leikkauksen jälkeen ja toiseksi tapa voi olla opittu. Kokeile Feliway-haihdutinta ja suihketta pissapaikkoihin. Siivoa pissat aina etikalla.

Käytä nyt kuitenkin kissa vielä lääkärissä. Sillä voi olla virtsatietulehdus eli kissa yhdistää kovan kivun hiekkalaatikkoon ja pissaa sen takia muualle. Onhan teillä tarpeeksi vessoja ja niissä hyvälaatuista hiekkaa?
 
on kyllä tarpeeksi vessoja ja kunnon hiekat niissä...
Ongelma on nyt siinä kun kissa päästää pisut ei toivottuun paikkaan, niin saattaa mennä parikin kuukautta kunnes taas :/ just ku oot saanu päähäs ajatuksen että nyt se ei enää,niin sitte on taas joku paikka pilalla... :|

Mikä muutes on tuo Feliway haihdutin ja suihke on? Mistä sitä saa ja minkä hintasta? =)
 
Hei joo, muakin kiinnostaa tuo Feliway haihdutin ja suihke!?

Meillä on kolmen kissan katras ja nyt niistä vanhakolli (11v) on alkanut pissailla ympäri taloa milloin minnekin... Se näyttää käyvän vain kerran päivässä ja tekeekin sitten ihan hirmu lammikon..
Liekö sillä pikkudementiaa vaan kun aina muistaessani vien herraa kyllä omalle laatikolle niin silloin tekee kiltisti sinne :whistle:
heh, mut perheenjäsenestä ei voida tän takia luopua joten siivoamista on pakko kestää... huoh.
 
Feliwayta myydään apteekissa, eläinlääkärillä ja eläinkaupoissa. Hintahaarukka on aika iso, haihduttimen aloituspakkaus (seinäpistoke + haihdutuspullo) voi maksaa 20-40e, vaihtopullo 15-30e ja suihke 20-30e. Mutta todellakin ovat hintansa arvoisia. Feliway on kissan omaa naamaferomonia eli samaa, jolla se merkkaa paikkoja puskiessaan ym. Suihkeella voi merkata paikkoja kissan puolesta, jolloin se estää mm. pissailua ja raapimista. Haihdutin vaikuttaa koko kotiin ja lievittää kissan kokemaa stressiä (joka voi näkyä esim leikkimisen lisääntymisenä, ihmisten lähelle hakeutumisena, nahinoiden vähentymisenä jne ). Googlella löytyy lisätietoa.

Pissanäyte (tai mieluummin koko kissa) kannattaa käydä viemässä tutkittavaksi, vaikka kissa pissailisikin vain satunnaisesti pitkillä väleillä vääriin paikkoihin. Tulehduksessa ja/tai kiteissä voi olla muitakin oireita (esim voimakas haju virtsassa, jatkuva vessassa ramppaaminen, muiden kissojen taholta kiusatuksi joutuminen) ja aina ei edes näy mitään päälle päin.

Papu76: Jos kissa panttaa viimeiseen asti vessaan menoa, kannattaa tarkistaa vessojen määrä, siivousväli ja hiekan laatu ja että hiekkaa on tarpeeksi laatikossa. Ongelmatapauksissa vessoja kannattaa pitää mahdollisimman paljon, mielellään vähintään kissojen lukumäärä. Kannattaa tarkkailla myös muiden kissojen käytöstä, että pissailija pääsee rauhassa vessaan ja sieltä pois. Mutta aina ensin tosiaan pissanäyte tutkittavaksi!
 

Yhteistyössä