Haluatko kysyä jotain kätilöltä? :)

  • Viestiketjun aloittaja kätilö
  • Ensimmäinen viesti
Itselleni sanottiin että synnytyksessä vaikka olisi 10cm auki, voi antaa vielä annoksen epiduraalia, mutta kun 10cm oli täynnä eikä homma alkanut sujua vielä 2tunnin jlk niin sanottiin että ei saa. Eli ratkaise myytti saako vai ei? :D
 
kätilö
Alkuperäinen kirjoittaja äiti kuudelle:
Minkälainen synnyttäjä on hankalin? Kaikkitietävä (jolla on aikataulu synnytyksestä kainalossa, kun tulee synnärille) vai sellanen aivan sama-tyyppi vai erittäin pelokas/kipuherkkä synnyttäjä vai... vaihtoehtoja on varmaan maailma pullollaan :)
ei ole helppo sanoa sitä "hankalinta". kaiken a ja o on se että saa luotua luottamuksellisen hoitosuhteen äidin ja isän kanssa. aina se ei onnistu esim siksi että kemiat ei vaan natsaa vaikka kaikkensa yrittää, silloin on hankalaa.
 
vieras
mä mietin että kun mulle tehtiin välilihan leikkaus esikon kanssa, niin repeääkö se nyt helpommin uudelleen?
ja kun esikon synnytyksessä, supistukset oli kovia, muttei säännöllisiä ja loppuivat kesken, niin onko se tapauskohtaista vai "tyypillistä" myös seuraavassa synnytyksessä?
 
Mystiq
Miltä tuntuu se, kun työkaverit hätätilanteessa ottaa hatkat/hyytyy?
Miten tätä voisi koulutusvaiheesssa vähentää/poistaa "huono" materiaali?

Esim hätäsektiossa vst jotkut karkaa paikalta tai seisoo vaan tumput suorana, kun pitäis toimia.
Tietty kätilöhän on VAAN lasta varten, mut SILTI.

Ja joo, yleistys, mutta töissä oon nähny, kun pari kolme on hyytyny hätätilanteessa. =/
 
kätilö
Alkuperäinen kirjoittaja jii:
Millainen on ollut järkyttävin synnytyksesi?
no yksi niistä järkyttävistä oli sellainen että kaksossynnytyksessä toinen vauvoista syntyi elottomana pitkän ponnistusvaiheen jälkeen ja kuoli muutaman päivän päästä vaikka saatiin elvytettyä syntymän jälkeen. muistan vieläkin mikä lapselle hätäkasteessa annettiin nimeksi ja mietin minkä ikäinen olisi, ihan uran alussa sattui tämä.
 
kätilö
Alkuperäinen kirjoittaja v:
mitä teet jos lapsi jää jumiin synnytyskanavaan. ja kuinka vaarallista se on?
soitan heti gynekologin ja lastenlääkärin ja lisäkäsiä, avaan äidin lantiota lisää esim kaarimaljalla pepun alle, koitan saada äitiä ponnistamaan mahdollisimman kovasti ja kiertäen yritän saada lapsen toisen hartian syntymään. lääkäri ja muuta henkilökuntaa onneksi tulee nopeasti apuun ja tätä sattuu harvoin.
 
Mamma
miks minut laitettiin lisätutkimuksiin (se on tulevana ma ) ku kohdunkäytävää on 2cm ja jokin siellä oli pehmeä..viikkoja on nyt 26. kysyin lääkäriltä ja kätilöltä, mutta he sanoivat että ei ole välttämättä mitään hätää.
 
kätilö
Alkuperäinen kirjoittaja Kowalski:
Kiinnitätkö huomiota synnyttäjän alapään karvaisuusasteeseen?

(tästä puhuttiin tyttöporukassa joskus)
no jos se on tosi paljon karvaisempi kuin normi, saatan huomata. yleensä en sitä niinkään ajattele :)
 
vieras
Heräsin pari aamua sitten 'plop' ääneen kohdunsuulta ja odotin että varmana valahtaa jotain kun nousen seisomaan. Mitään ei kuiten tullu. Viikkoja täynnä nyt 36+6. Voiko ennakoida aikasempaa synnytystä. Edelliset syntyneet tasan vko 40 ja 39. Moista tunnetta ja ääntä ei ole ennen tullut vastaan omassa kropassa.
 

Yhteistyössä