Harmaa talous sekä työttömyys kasvaa kampaamoalalla ja se johtuu hallituksen tekemästä alvin korotuksesta.

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"HUH HUH"
Suosittelen kaikkia kampaamo yrittäjiä eroamaan liitosta. Liiton jäsenet ilmeisesti haluavat vuokratuolilaiset ja yksin yrittäjät pois markkinoilta. He pystyvät tekemään työnsä huomattavasti halvemmalla kuin isommat yritykset,yksinäisellä huomattavasti pienemmät kulut. Jos joku ei pysty tekemään miesten hiusten leikkausta 20 eurolla niin olkaa hiljaa ja antakaa kampaajan joka pystyy siihen tehdä se , eikä olla heti huutamassa että tekee pimeesti. Mitä hyvää muuten liitto on tehnyt kampaajien hyväksi muuta kun hyökännyt kimppuun
 
"vieras"
Jos yrittäjä ei keksi muuta kuin myydä pimeästi palvelujaan ja tuotteitaan on koko liiketoimintasuunnitelma alusta alkaen tehty huonosti. Varmasti osa harmaasta taloudesta johtuu siitäkin, että jonkun vuoden alennettu alv houkutteli perustamaan oman yrityksen. Voittoa tuli tietty enemmän, mutta jos hinnat on lyhytnäköisesti silloin mietitty ja asiakaskunta vakiintumatonta on asiakkaiden menettäminen suurempi riski. Kaikki kun ei perusta kampaamoa tehdäkseen sitä työnään, vaan kuvitellaakseen saavansa sillä kunnon ansiot. Tietty on sitten niitä pelkureita, jotka eivät muutenkaan uskaltaisi perustaa yritystä ja kuitenkin tehdään pimeästi. Kiva sitten, jos jää kiinni. Kateellinen naapuri käräyttää kerran, niin sen jälkeen selittämistä riittää.
 
"vieras"
[QUOTE="kampaaja";28861734]itse yrittäjänä en usko noihin lukuihin oma asiakaskuntani maksaa pankkikortilla 99 prosenttisesti harva maksaa enään käteisellä eli ihmettelen mistä se pimee raha tulee[/QUOTE]

Näin on. Eipä ns. paremmissa parturi-kampaamoissa juurikaan makseta käteisellä. Jossain peräkylän tukanleikkaamossa voidaan maksaa käteisellä tai perunoilla ja porkkanoilla. Taitaa olla nyt vain enemmän alan järjestön huutelua ja pyrkimystä hintojen laskuun. Sen sijaan saattaa olla totta, että asiakkaat ovt vähentyneet, kun hinnat nousivat. Mutta miksi yksi ala pitäisi olla erityisasemassa alvien suhteen???
 
Niin, miksi tuo ala on ylipäätään ollut mitenkään erityisasemassa alvien suhteen? Tasapuolisuuden nimissä, parempi ollakin sama vero kuin muillakin. Ei se varmaan makkaranmyyjälläkään ole helppoa, joten miksei hänkin olisi ansainnut alvihuojennusta?
 
"vieras"
[QUOTE="kampaaja";28861734]itse yrittäjänä en usko noihin lukuihin oma asiakaskuntani maksaa pankkikortilla 99 prosenttisesti harva maksaa enään käteisellä eli ihmettelen mistä se pimee raha tulee[/QUOTE]

Pitää varmaan vielä joillekin asiaa ymmärtämättömille tarkentaa, että korttipäätteellä tehdyt maksut menevät aina tilille ja kirjanpitoon. Silloin ei voi veroa maksujen osalta kiertää millään. Joten tuntuu aika käsittämättömältä, että alan järjestön johtaja heittelee tuollaista paskaa omasta alastaan.

No tietysti aloituksen tarkoituksena olikin palstapersulla mollata hallitusta, eikä puhua veronkierrosta.
 
ähääää
Olisko suurempi syy tähä kampaamoalan ahdinkoon liiallinnen koulutus. Esim. kerrostalossa, jossa asumme on kolme kampaamoa ja naapuritaloissa kaksi kampaamoa ja kolme kynsistudioita. Samassa korttelissa kaksi tatskapuljua. Joskus miettii, onko tällaisessa mitään järkeä. Jotenkin maalaijärkikin sanoo, että jossain täytyy kysynnän ja tarjonnan tasapaino löytyä. Nyt se on takuulla hukassa. Seuraava ala, joka alkaa itkeä, on varmaan sisustusroinaliikkeet, joita on joka kadulla ja ne näyttävät olevan hengissä joskus jopa yli puoli vuotta. Ai niin sehän on se starttirahakausi.
 

Yhteistyössä