**~**HEINÄVAUVAT 2007**~**

Ihania nimiä olette vaaveille antaneet!!! Meillä on ristiäiset vasta edessä ja pitäis pikkuhiljaa miettiä mitä sinnekin hommaa... Ne olis 23 päivä, joten pari viikkoo vielä armonaikaa :) :)

Onhan toi meidän neiti jo kokenut juhlija, kaksissa häissä ollu jo pienen elämänsä aikana. Tosi mahtavasti ne on menny. :D

Meillä on pikkihiljaa ruvennu löytymään jonkinlainen rytmi päivään. Aamulla heräillään 7-8, unille klo 10 ja herää 13-14. Siitä valvotaan puol viiteen ja sit muutaman tunnin tirsat. Seiskalta ylös ja yöunille klo 22-> Öisin herää kerran tai kaks. On mammallakin virkee olo kun saa kohtuullisesti nukuttua!
Hereillä ollessa viihtyy puuhamatolla ja ihan issekseen! Nytkin touhuaa siinä.

Masuvaivat on helpottanu ja nyt itketään nälkää ja unta. Ihanaa kun on oppinut tulkitsemaan itkua, mitä se merkkaa.

Nyt kuuluu pientä kitinää, joten rupee olemaan iltapesuaika ja sit ruokailemaan.

Hyviä unia kaikille toivotaa tytsä 1kk ja 1vko
 
Meillä edelleen nukutaan päivisin pienissä pätkissä, mutta yöt menee melkein kellon ympäri kahdella syötöllä, syö siis kuuden tunnin välein yöaikaan.
Joskus täälläkin kirjoittelin kitinästä ja sellaisesta ähkimisestä, mitä meidän beibillä on aika paljon, sekä pulauttelusta. Varsinaista koliikkia en uskonutkaan sen olevan, mutta tänään käytiin ekaa kertaa vyöhyketrapiassa. Siellä nähtiin heti, mikä pikkuisella on, kun laskin Matti-pojan sängylle. Hieroja sanoi, että on taitanut vauva olla jo kohdussa "väärässä" asennossa. Ja tosiaan, sektio jouduttiin tekemään, kun vauva oli sellaisessa asennossa, ettei olisi lääkärin mukaan koskaan normaalisti tullut. No, tämä terapeutti selitti, että pikkuisen selkäranka on vähän "vääntynyt", joka aiheuttaa lihasten kireyttä, eli niska, selkä ja vatsalihakset oli kuulemma ihan jumissa. Pulauttelu myös kuulemma osin johtuu kireistä lihaksista, kun ne jotenkin puristaa elimiä tai jotain, selitti niin paljon, että puolet meni ohi ja kuuntelimme vain ihmeissämme. Teki myös jotain testejä ja ihmetteli, ettei neuvolassa oltu huomattu, miten pikkuisen pääkin taipuu vähän oikealle, kun se tuntuu vauvasta luonnolliselta kohdussa olleen asennon perusteella. Siinä sitten hierottiin jalkapohjia ja korvia =) Pitäisi auttaa rankaa muotoutumaan oikeaan asentoon, kun lihakset saadaan rennoiksi. Hoidon jälkeen nukkui sitten viisi tuntia, jota ei ole ennen päivällä tehnyt. Jatkuva kitinä siis johtuu ilmeisesti tästä. Oikein huomaa, miten vauva on jo nyt rennompi. Saatiin hyviä ohjeita, miten kantaa ja jumpata, mutta muutama hoitokerta on vielä ja aiotaan kyllä käydä. Jos sitten ei tarttisi aikuisena kärsiä selkälivuista, kun kuulemma monen aikuisen selkäviat ja niskaviat johtuu juuri tästä, eli on lähtöisin jo kohdusta :/ Tänään illalla oli jo huomattavasti vähemmän sitä kitinää ja viihtyy aloillaan paremmin, ennen kun ei oikein missään ollut hyvä olla, nyt nukahti itellään jopa vaunuihin sisällä :heart: Tällaista siis meille... ja nyt syötölle =)
[/img]
 
Meillä näyttäisi nyt pikkuhiljaa siltä, että rytmi on jo hieman muovautunut. Eilenkin kävi puoli kymmeneltä nukkumaan, syötiin taas puoli kolmelta ja seitsemältä ja yhdeksältä herätys. :D Tää rytmi sopii ainakin äidille hyvin, toivottavasti kestää pitkään tämä...

Nyt nukahti jo aamupäivätorkuille, kohta varmaan haluaa huikat ja sitten käydään pitemmille vaunu-unille ja äitikin pääsee lenkille.

Kivoja nimiä olette antaneet. Meillä ristiäisiin vielä pari viikkoa, mutta nimi on jo selvillä. Alusta lähtien kylläkin olemme jo kutsuneet tuolla nimellä poitsua emmekä ole salailleet sitä. Toinen nimi selviää vasta ristiäisissä =)

*******

Pikkuinen päättikin keskeyttää äidin kirjoituksen ja äiti autuaasti unohti koko homman sen jälkeen... Siis nyt on lenkillä käyty jo ja huomasin koneen ääreen istuessa et täähän mulla jäikin kesken... :LOL: Kotiin kun tultiin niin poitsu heräs samoin tein, oli tehnyt isot kakat. Söikin samalla ja nyt on puoli tuntia koisannut tuossa pihalla vaunuissa.

Jos vaikka ehtisi syödä kaikessa rauhassa :whistle:
 
pitkästä aikaa ajattelin kirjoitella tänne päin...eli meillä oli ristiäiset pyhänä ja neiti sai nimekseen Elli Aurora Johanna ja elli siis kutsuma nimi..johanna tulee minulta. Meillä on nyt pikkuisella antibiootti kuuri menossa koska on korvatulehdus.. :( kaiken lisäksi pukkasi kuumetta ja räkätaudin neidille niin jouduimme olemaan yhden yön OYS:sissa lasten injektio osastolla missä tarpeen vaatiessa aina imettiin räkää pois..nyt ei enää ole kuumetta mutta räkää kävin TK:lla imemässä taas vähän pois. On se vaan niin rakas pikkuinen.. :heart: Painoa neidillä on nyt 5700g ja on siis kohta kaksi kuukautta..eli iso tyttö.. :D itsellä on huomenna jälkitarkastus..
Neiti on edelleen oikea auringonpaiste ja OYS:sissakin vain nauroi ja rupatteli lääkäreille ja hoitajille vaikka aluksi tekivätkin inhottavia toimenpiteitä. :'( äidillekin kovasti naureskelee ja rupattelee tohkeissaan.. :heart:
Päätä kannattelee sylissä mutta mahalleen kun laitan niin jää vain köllöttelemään..selällään tykkää nukkua.
 
Mary-83 Luultavasti jostain kultasepän liikkeestä suomesta. En löytänyt netistä, kuka tois maahan noita (auerhahn). http://www.karstadt.de/shop/wohnen/kochen/bestecke/seite-3.html Tuolta näyttäis saavan saksasta.

Neuvolassa tuli tänään käytyä, eikä se ole vaan meitin pesukone,joka kutistaa vaatteita. Pojalla oli pituutta kertynyt 63cm ja painoa 6490g. Kuukauteen lisäystä 5cm ja reilu kilo :eek: . No jos se jossain vaiheessa tasaantuis, kun tuntuu,ettei kerkeä pesemäänkään noita vaatteita, kun ovat jo pieniä. Seuraavalla kerralla olis sitten se rokotus, saas nähdä kuinka tuo siihen tulee reagoimaan. Pitää käydä sitä nestemäistä panadolia hakemassa valmiiksi.
 
Onko muilla disflatyl aiheuttanut mahakipua? Meillä tuntuu aiheuttavan, pitänee palata cuplattomaan =)
Ja mitat kakskuukautisneuvolassa oli 5850 g ja 59 cm, syntyessä 4250 ja 52 cm.
Ensi kerralla annetaankin sitten jo rokotuksia.... nyt jo "jännittää" mahdolliset sivuvaikutukset :/ No, mutta kai se siitä sitten.

 
pollerolle
Hei vaan.Ristiäiset on vietetty ja neitin nimeksi tuli Aini Pauliina.Kiirettä pitää,isommat lapset käyvät seurakunnan päiväkerhossa kahtena päivänä viikossa ja sitten parina iltana viikossa on muita menoja.Minä olen nyt innostunut tuosta kestovaippailusta.Nyt tuntuu löytyneen oikea vaippamalli meille,jes.Yöllä tosin käytän (ainakin vielä)kertakäyttövaippoja.Mites te muut,käytättekö kestovaippoja?
pollerolle ja Aini 7vko
 
pollerolle: Me ollaan kestovaippailtu ihan laitokselta asti. Tasan yksi kertakäyttövaippa käytetty koko aikana. Aluksi käytössä oli harsot + villavaippakuoret. Nyt oon ottanut käyttöön harsojen lisäksi muotoon ommellut vaipat.

pitkästä aikaa kirjoitteli,
kutkutus ja tyttö 7 vkoa
 
Minkä ikäisenä vauvat alkaa hymyilemään "oikeasti"? Toisinaan hymyilee kun sille höplättää jotain ihan omituista.. eilen ku isäntä osti uuen kännykän ja luki hassulla äänellä vauvalle ohjekirjaa niin naureskeli hirveästi. =) Ku oon kuullu että pienellä vauvalla ne "hymyt" voi liittyä vatsanväänteisiin. Niin et haluaisin tietää että milloin voi ruveta olettamaan että vauva hymyilee oikeasti. :)

Meillä menee täällä oikein hyvin. Tissimaidolla mennään ja kasvaa hyvin! Yöt ja päivät menee mukavasti, mutta illalla melkein kellontarkasti yheksältä alkaa huuto.. kestää yleensä tunnin pari, ja seuraavassa vaipassa on vihreää kakkaa... :| Muina aikoina kakka on ihan normaalia sinapin väristä. Mistä voi johtua et illaksi tulee aina mahakipeä? kun eikö se vihreä kakka viittaa siihen?

Isäntä ei oo uskaltanu vaihtaa ku yhen pissivaipan vasta, samalla minä opetin et miten se onnistuu. Enkä oo kyllä isommin pakottanutkaan, ku ihan selkeästi vähän pelkää käsitellä tuota vauvaa, kun ei oo aikaisempaa kokemusta. Ei pelkää vauvaa eikä mitään semmoista, mutta on epävarma itsestään et osaako käsitellä vauvaa. Mut eiköhän se ajan kanssa onnistu. Kuitenkin on aina seuraamassa vieressä vaipan vaihtoa.

Ai niin, vauvalle tuli jo nuhakin... :snotty: Minäki sairastin kovan flunssan, kuumettaki oli 38. Vauva kolme viikkoinen ja mulla ollu jo kahesti tauti, eka se rintatulehdus ja nyt flunssa. Onneksi oli vauvalle niistäjät, supot ja systeemit valmiina niin voitiin heti auttaa miestä mäessä. Kuumetta ei noussut. Ja yöt meni taudinkin aikana ihan hyvin, eli kait sillä oli ihan hyvä olla kuitenkin.
 
pollerolle
kutkutus:mitä lisäimua olet käyttänyt harsojen kanssa?Minusta kun tuntuu että nuo harsot on ihan litimärkiä melkein heti vaipanvaihdon jälkeen.Minä olenkin tykästynyt noihin sisätäyttövaippoihin ja löysin yhden ompelijankin joka ompelee halvalla just meille sopivankokoisia vaippoja.

Meillä myös vauvalla on vähän nenän tukkoisuutta.Ei vielä mitään kovin pahaa onneksi.Keskimmäinen lapsi oli 8vko ikäinen kun hänelle tuli nuha (tai se oli rs-virus) ja sitten raukka joutui sairaalaan viikoksi kun ei jaksanut syödä itse.Toivottavasti nyt ei käy samalla tavalla.
pollerolle & Aini 7vko
 
Pääseehän tännekki kirjottaan välillä. Siskon tykönä ollaan kylässä, jostakin syystä en kotona pääse kirjottaan,puuttuu tämä kirjotus ruudukko kokonaan :kieh: :kieh: .

Meillä oli maanantaina neuvola, neiti oli tasan 2kk. Painoo 5240g ja pituutta 57.7cm. Hyvillä käyrillä mennään, onneksi. (esikko on saman ikäsenä painanu melkeen kilon vähemmän) Neidillä on posket ku keilapallot ,muuten ei paljo makkaroita löy,y.

Meillä nukutaan yöt tosi hyvin, pisin pätkä on ollu 8,5 tuntia =)
Illat tahtoo olla pientä kitinää ja huutoa ku neidin pitäs saaha olla koko ajan sylissä. Siinäpä sitte yrität laittaa esikolle puuron ja hoitaa iltapesut :| Mies on siis töissä illat ja yöt.
Nyt kuuluupi itkua joten tarvii mennä..

paalina ja eea
 
Vihdoin saatiin taas nettiyhteys toimimaan...

Vilma79..vai oliko 76: No joka tapauksessa, selvisikö jo sinun lääkitys asiasi? Itselläni kun on ollut koko raskauden ajan masennuslääkitys päällä ja söin lääkettä vaikka imetin. Tosin annos oli pieni, mutta toivottavasti ennaltaehkäisevä. Mulla on ollut synnytyksen jälkeinen masennus joka jäi hoitamattomana päälle, joten olen syönyt lääkettä jo kaksi vuotta. Ja saanko udella mille olet allerginen? Itse kun en vieläkään kärsi allergia oireista, kun kaikki oireet hävisivät raskauden myötä jälleen kerran. :D

Meillä tuli disflatylista vatsavaivoja. Ei ehditty käyttää kauaa kun siirryttiin takaisin cuplattomiin. Nyt tosin ei tarvita niitäkään kun siirryttiin kovikkeisiin. Neidille kun ei sopinut minun maitoni. :'(

Meillä on ristiäiset sunnuntaina. Juoksin koko päivän kaupungilla kun yritin löytää mansetteja kahvipöytään ja jotain kivaa päälle pantavaa. No löysin onneksi mekon mutta mansetteja ei kynttilöihin löytynyt, täytyy käyttää vanhemman tyttären ristiäisissä käytettyjä. Pian siis meidänkin neidillämme on nimi... kunhan se huomenna lyödään lukkoon. Sovittiin että jos ei päästä yhteisymmärrykseen, niin vedetään pitkää tikkua. =)
 
Meillä on nyt viikon ajan poitsu ollut unten mailla hieman puolen kymmenen jälkeen :eek: :D Ihan ihmeissäni olen ollut, että rytmi on säilynyt näin kauan. Ja syötötkin on menneet nyt samoihin aikoihin, eli siinä kolmen korvilla ensimmäinen ja seitsemän maissa toinen. Tää on jotenkin niin uskomatonta ja koko ajan odotan, että mikä ilta tulee poikkeus...

Tänään oli ensimmäistä kertaa oikein kunnon masuvaivaa. Yleensä on tullut aamusta tai päivästä kunnon kakat pariin otteeseen, tänään päivän ainoat kakat tuli vasta vajaa tunti sitten ja sitä ilmeisesti huudettiin tuossa seitsemän maissa. Vartin verran itki kunnon kipuitkua, joten ei onneksi kauaa tarvinnut katsella toisen kiemurtelua ja pahaa oloa, mut oli se silti :snotty:

Huomenna pitäisi mennä etsimään poitsulle vaatetta kun kasvaa niin vauhdilla. Ja tietty itsellekin pitäs löytää jotain päälle pantavaa ristiäisiin...

jossu + poitsu 6 vko ja 4 pvää
 
Aiotteko ottaa vauvalle rota-virus rokotuksen??

Ja olisko jollain kokemuksia, millainen se virus sitten on, jos vaaville se tulee? Oletteko selvinneet ihan kotihoidossa vai onko tarvinnut sairaalahoitoa?

Me ollaan vähän kahden vaiheilla... Kun ei tuo neuvolan tätikään oikein osannut sanoa, että kuinka suurelle osalle rokottamattomista vauvoista virus tulee ja pahana :/


Meillä herätään edelleen viimeistään kolmen tunnin unien jälkeen syömään, yölläkin. Ihan ensimmäisellä viikolla, juuri kun oltiin sairaalasta kotiuduttu, poika nukkui yhden kerran 4h ja toisen kerran 5h putkeen, mutta muuten tuo 3h on max. Lisäksi viime yönä nukkuin kymmenestä kahteen, eli tuli taas se 4h unta, joten jospa se yhtenäinen uni tästä pikkuhiljaa pitenee...
Välillä meinaa vähän väsyttää |O kun tuntuu ettei kunnolla ehdi uneen, tai ainakaan kovin syvään uneen, kun taas herätään.

Eilen käytiin kysymässä että päästäiskö srk:n perhekerhoon, mutta sanoi ettei voi ottaa (ilmoittautumiset oli olleet keväällä), on niin täyttä ettei mahdu. Tänään sit täti soitti sieltä, että joku oli perunut tulonsa, ja päästiin niitten tilalle :xmas: Vauva tuskin vielä välittää kerhosta, mutta lähinnä omaa mielenvirkistystähän se onkin näin alkuun :snotty: Ihan mukava välillä tavata muitakin äitejä, mä kun en oikein tunne täältä ketään ja se kerho on vaan kerran viikossa 2h. Niin ja kyllähän siellä lauletaan, sitä tehdään kotonakin ja poju kyllä tykkää oli sitten hereillä tai nukahtamassa :)

Meillä myös poju itkestellyt masukipuja koko viikon, tänään oli vähän parempi päivä. Ja onneksi on yöt kuitenkin saanut nukuttua. Kakkaa ei ole enää tullut joka vaippaan, niin kuin viime sunnuntaihin asti. Ja tuntuu välillä olevan tosi vaikeaa se kakan tekeminen :'( Monena päivänä sai vasta illalla turautettua tavaran vaippaan, ja voi sitä hymyn määrää sen jälkeen :) :heart:
Cuplaton-tipat on käytössä, ja on onneksi ollut apua!


Siksakkia & Julius 6vko 6pvä
 
No niin josko nyt viimein parantuisin... Kerroinkin aiemmin että kohtutulehdus iski...
Noh viikon tuossa ehdin antibioottia syömään ja kuume nouse kuten myös alavatsakipu tuli takaisin. Eilen sitten oli pakko mennä takas päivystykseen. Tällä kertaa minut ohjattiin suoraan naistentautipolille...
Kivun syy selvisi! Kohdussa 3cm istukan palanen... Siellä lääkäri ihmetteli miksei viime lauantaina minua oltu suoraan ohjattu sinne, olisi kuulema pitänyt. Noh kuitenkin eilen sitten siitä suoraan kaavintaan ja nyt toiv alkoi paraneminen... Synnytyksestä 5viikkoa aikaa enkä vielä päivääkään ole ollut terve.

T: Hk ja Poika 5viikkoa 2päivää
 
pollerolle
Siksakkia:me otettiin Ainille se rota virus rokote.Ei ole kokemusta kyseisestä viruksesta mutta keskimmäinen oli aikanaan pienenä vauvana viikon sairaalassa eikä ollut kiva juttu.Jos pieneen vauvaan tulee rota-virus niin se on kuulemma melkein aina sairaala reissu.Me ostettiin myös isommille lapsille vesirokkorokote,kaverin 3-vuotiaassa oli vesirokko ja se oli kuulema aivan kamalaa.Näppylöitä oli kuulema 500 ja tyttö oli tosi kipeä.Kyllähän nuo kolme rokotusta maksoi aika pirusti ( 210e)ja vielä tulee vauvalle kuukauden päästä se toinen osa siihen rota-rokotteeseen.
pollerolle ja Aini 7vko
 
Juuri sain reseptin vauvan rotarokotteeseen ja tuolle 3v tytölle laitan vesirokkorokotteen. Voihan nuo taudit tulla rokotteen jälkeenkin, mutta huomattavasti lievempinä. Esikoisella oli rotavirus vuosi sitten ja se oli kyllä ihan kamala (4vrk oksentelua, 7vrk vesiripulia).
Asiasta toiseen: onko kukaan ajatellut ottavansa hormonikierukan ehkäisyksi? Tai onko jollain kokemuksia siitä. Se vaikuttaa kätevältä, mutta hirvittää jos siinä on jotain kaameita sivuvaikutuksia. Pillerit ei aikoinaan nuoruudessa mulle passanneet.
 
JoannaH ja muutkin joilla vauvalla kuumetta ja nuhaisuutta: Kannattaa käydä aikasta pian lääkärissä koska nuhaisuus menee pian korviin ja sitten tuleekin korvatulehdus..näin meillä kävi vaikkei edes selvää nuhaisuutta ollut. Kaiken lisäksi alle kolme kuukautinen pääsee aika helposti/otetaan aika herkästi sairaala hoitoon nuhan/kuumeen takia kun on kaitekkin aika vaarallinen vauvalle. Tällainen kokemus ainakin meillä niin ajattelin vähän varoittaa..
Siksakkia: me annetaan vauvalle rota-virus rokote. Meidän pitää vaan käydä korvakontrollissa joten menee aika nippanapalle sen saanti kun pitää antaa ennen 4 kuukauden ikää..Mutta meillä on kanssa resepti oottamassa. Rota-virus on kaitekkin aika rankka tauti ja pienellähän kuivuminen tapahtuu pian niin en halua riskeerata vaan ennemmin maksan...
 
Meillä on näköjään nyt sitten päivälläkin syömisvälit venytetty n. 4 tuntiin :eek: Viime yönä nukkui ensin 7,5 tuntia, tissit oli räjähdyspisteessä kun vihdoin heräsi syömään...

Kävin tänään kaupungilla ja ostin pojulle ja itselle vaatetta. Poitsu veteli sikeitä koko reissun ajan ja jatkoi kotonakin vielä tunnin. Sitten alkoikin hurja huuto, joka helpotti vasta kun vaippaan turahti kakat. Tuo kakkaaminen on nyt mennyt hankalaksi, aamusta tuli ekat kakat mutta nekin tulivat oikein kunnon ähkäisyn ja ponnistuksen seurauksena. Annoin nyt kokeeksi Rela-tippoja, toivottavasti auttaisivat.

Pitää miettiä, onko omassa ruokavaliossa nyt jotain joka nuo masuvaivat aiheuttavat.

Rokotteista: Me ei meinata ottaa muuta kuin ne varsinaisen rokotusohjelman sisältämät rokotukset. Esikoisella oli vesirokko n. vuoden iässä ja se oli silloin aikas lievänä. Valitettavasti pakko miettiä näitäkin asioita lompakolla, tähän saumaan ei vain ole varaa :/

Hunajakoipi: Onneksi nyt on saatu pois tulehduksen aiheuttaja. Vähän kyl ihmetyttää etteivät ekalla kerralla tarkistaneet asiaa kunnolla, vaan työnsivät vain antibioottia. Pikaista toipumista!

jossu + poitsu 6 vkoa + 5 pvää
 
Nyt pikana ilmoittaudun minäkin pitkästä aikaa :wave: Elikkä hengissä ollaan :D Nyt poju koisaa kantoliinassa ja esikoinen pörrää jaloissa joten nopsaan kirjottelen. Käyn kyllä lukemassa mutta jotenkin en muka ehdi koskaan edes kirjautua sisään... :whistle:

Täällä oli keskiviikkona lääkärineuvola ja Ami kasvanut hyvin. Paino oli 4860g (3620g) ja pituus 58 cm (50). Jäntevä ja virkeä poika lukee kortissa.

Huomenna jää ekaa kertaa Ami hoitoon mun äidin luo... Ekaks huoletti (lähinnä mun äidin puolesta kun saa nää kaksi sinne hyörimään...) mut onhan tuo äityli kaks lasta onnistunu kasvattaman, eikä mustakaan oo tämän hullumpaa tullut, joten eiköhän se hyvin mene :LOL:

Niin, menevät lapsoset siis mummulle hoitoon, kun tuo rakas ukko täyttää 30-vuotta huomenna! Ja me mennäänkin sitten kuumailmapallo lennolle!! :D :D :D Jipii jipii!!! Mies sai töistä yhden lipun ja mulle sitten ite kustannettiin toinen. Olis turhan kallista lystiä kyllä muuten ollutkin...

Rokotuksista: Me keskustellaan seuraavalla neuvolakäynnillä niistä, kun en oo ihan perillä näistä systeemeistä täällä suomessa...

Ihania nimiä on muuten kaikkien lapset saanu! :) Ja nyt on sitten Väestörekisterikin saanut ensimmäisen Amilion :heart: Oli vihdoin rekisteröitynyt sinne ja saatiin jo Kela korttikin. Ja meidän "suvussa" (eli sukunimellä) on nyt sitten 6 jäsentä.

Vaan nyt tahtoo tuo tyttö tähän pelamaan prinsessapeliä...

Mari ja Ami 7 viikkoa ja 4 päivää

 
pollerolle
Unikonna:minulla oli hormonikierukka ennen tätä raskautta ja se oli kyllä oikein hyvä.Menkat loppu melkein kokonaan(minulla on runsaat ja kivuliaat),pientä vuotoa oli harvemmin kuin kerran kuussa.Yhdyntäkin sujui kunhan ensin oli niitä "langanpäitä" tarpeeksi lyhennetty.Ainut miinuspuoli oli että sen laitto koski minuun älyttömästi.Ilmeisesti tuo alapää herkistyi niin paljon synnytyksessä että meinasin pyörtyä kun kierukkaa laitettiin.Normaalisti sen ei pitäisi koskea niin paljoa.Hyvä ehkäisykeino se on, ja niin vaivaton.
pollerolle
 
Heips!
siksakkia meillä kans unet hyvin pienissä pätkissä yölläkin max 3 tuntia, muutaman kerran nukkunu melkein jopa 4h. Yleensä kuitenkin yöllä herää parin tunnin välein!
Päivällä nukutaan 1 min -n. 1 tunti. Ite oon ainakin huomannu, että hyvin vähästä unesta johtuen meillä on aika usein äkänen äiti, jolla on pää kipeenä! :ashamed:
Oliskos kellään hyvää keinoa pitentää edes vähän vauvan unta yöllä?

Tänään käytiin isomman pojan kans ihan kahestaan markkinoilla, väkisinkin jää vähemmälle huomiolle ku vauva vie lähes kaiken ajan.
Vauva ja isi pärjäsivät hyvin kotona, oli pullosta ruoka maistunu, mutta ku vauva näki äitin naaman niin tuli heti ihan hirmuinen itku, muisti varmaan sen ihanan tissikaverin :) Oltiin n 4 tuntia poissa ja arvatkaa lähenkö hetkeen niin pitkäks aikaa vauvan luota pois! Tissit meinas kertakaikkiiaan räjähtää, kerran vaihdoin liivinsuojat ja kotona oli taas ihan läpimärät just olis alkanu paita kastumaan!
Mutta kuitenkin kiva oli käydä vähän " tuulettumassa" :wave:
 
Pollerolle ja Kutkutus: Meilläkin kestoillaan :) Mies rakastaa harsoja, itse tykkään naruvaipoista. Meillä on käytetty lisäimuina muutamia kaupan lisäimuja ja kierrätyspyyhkeitä: ostin kirppikseltä sellaisia 10-20 senttiä maksaneita pikkuisia käsipyyhkeitä, joista tulee taiteltuna noin pienelle sopivia lisäimuja (eli noin 3-4-kertaisia froteita tulee, edestä taitan pidemmät vielä kaksinkerroin). Yöllä ollaan käytetty esim. tuplaharsoja tai muotoonommeltua vaippaa. Se äitiyspakkauksen setti on musta hyvä ja pitää yövuodotkin sisällään, kun meidän vauva voi nukkua jopa 7 tunnin yöunia. Päivisin sit villahousut. Kakka on vähän ongelma kun Leo tekee nyt sitä vain joka toinen päivä ja sitä tulee sit kerralla PALJON.Se tahtoo tirskua lahkeesta.

Vilma & Leo 7 vkoa
 

Yhteistyössä