**~**HEINÄVAUVAT 2007**~**

tervehdys kaikille ja hyvää uutta vuotta 2008!

Uus vuosi oltiin mun vanhempien luona tampereen suunnalla. maanataina olin alennus myynneillä jotain kivaa löyty, mut on niin kova flunssa ettei oikeen jaksanut innostaa. Ei oo kuumetta mut kaamea olo. Matias on ekaa kertaa kunnolla kipeä. räkä valuu ja yskii. Onneksi nukkuu yön hyvin kun laittaa pilkottua sipulia sukkaan rokkuun sänkyyn

Mun piti päästä huomena hierojalle, mut ei sitten oikeen viitti tuota viedä minnekkää hoitoon ja itse ei siittä oikeen nauti. Mies osti lahjaksi 5kerran lahjakortin.

Viimeviikolla meille puhkes eka hammas alas. On sitten niin kiva imettää kun se välillä hankaa sitä hammasta tissiä vasten. Kuinka moni tääl viel imettää?

Ens viikolla selviää et tuleeko meille pikku kakkonen. Testi on jo kaapissa odottamassa... :D

Mut pitänee mennä laittaa tuo räkänokka nukkumaan sellanen tinttailu kuuluu jo...

T:karoliina ja matias 8 päivää vajaa 6kk
 
Auroora: Täysimetyksellä täälläkin :wave: ja imetysdieetti päällä, kun tytöllä epäillään allergiaa :( . Tammikuun puolivälissä tulee 6 kk täyteen.

Kolmosesta haaveilen, mutta mies ei ole lämmennyt ajatukselle...
 
pollerolle
Täysimetyksellä täällä myös.Nyt kyllä alkaa tuntumaan jo siltä että voisi kohta aloittaa kiinteät (sitten ehkä yöt muuttuu rauhallisemmaksi)mutta vielä tässä pari viikkoa mennään pelkän tissin voimalla ja sitten kun neiti 6kk niin perunat kehiin ;) Minä olen ihan tyytyväinen meidän lapsilukuun ( 3 ) mutta tuo mies on ruvennut puhumaan neljännestä.Osittain vitsinä mutta osittain ihan vakavissaan...
 
Niin se on se puolen vuoden raja pyykki täälläkin sit ohitettu.. jo kokonaista päivällä....

Kova on yritys konttaamaan.. Neiti vaan ei oo viel hoksannut että kädet ja jalat pitäis toimia yhtä aikaa... Eli tässä vaiheessa joko kädet on asennossa tai jalat. Kerran on ollut täydessä asennossa... Ja arvata saattaa että meteli on kova kun ei onnistu...

Musta tuntuu että taitaa päikkäreiden ja unien osalta tapahtua pientä muutosta... Aamut menee myöhempään nukkuessa ja aamupäivä unet on jääneet lyhyemmiksi.
Mutta saapas näkee minkä kenkä tekee..

Muuten ei sen ihmeempiä...

Niin kiljuntaa löytyy täältäkin ja sen llisäksi älä vaan äiti katoa mihinkään vaihe ja jos menet vessaan niin älä vaan laita ovea kiinni ettet vaan häviä....
 
Meillä ollaan kokoajan kontallaan ja sit peruutetaan jumiin milloin minkäkin sohvan alle sit huudellaan apua!
Mulla on tullu melkein kaikki paino takas mitä synnytyksen jälkeen lähti pois!
En tiä johtuuko pillereistä vai jostain muusta, mutta nyt siis kaikki ylimääräset herkut jätetty pois ja annoskokoa pienennetty puoleen, mies myös mukana!
Jos sais 10 kg pois niin sit vois laittaa vauvatilauksen menemään, jos meille se pikkukolmonen vielä :heart: polvet ei kyllä muuten kestä :ashamed:
Hyvää uutta vuotta 2008! :wave:
 
Onnee vaan puolen vuoden rajapyykistä sen saavuttaneille! Täällä tullaan melkein kuukauden perässä... Ihana lukea et jotkut yrittää jo konttailla, meidän neiti on vasta oppinu kääntymään ympäri. Kaikki kehittyy omalla tahdilla :D :D

Mites teidän muiden ruokailut (siis vauvojen)??? Mitä syötte, kuinka paljon ja miten usein? Meillä ollaan vasta viljoja aloittamassa, joten puurot tulee ruokavalioon piakkoin.

Iina on nukkunut nyt yönsä läpi jo jonkin aikaa. Kun vaan itse tajuais mennä nukkumaan samaan aikaan niin sais hyvät yöunet, mutta ehei...
 
huomenta vaan tännekki. VOI V*ttu voi ottaa aivoon! joku idiootti on sitten viimeyönä mennyt murtautuu meitin autoon. Ja se älykääpiö on vienyt vain naivigaattorin. EI siihen kuuluvaa lautaus johtoo tai mitään vain se ikkunaan tuleva juttu ja ite laitos. EI oo ees ovee tainnut aukasta. Ja meil on kalvot etulaseissa joten on nähnyt vähän vaivaa ei ihan heti rikki lasi mene. Ei oo siis vaan lasi rikki ja käsi sisään vaatii vähän voimaa iskussa.
Mies oli lähös töihin ja sen piti tuoda mulle sisälle viel toisen auton lämmitys johto, ja sanokin vain et on sitten farkusta etuikkuna sisässä! VOI KYLLÄ se sitten oli kiukkunen kosksa sille auto on toinen vaimo.
Mun piti mennä kaupoille tänään, mut en sitten mene kun ei oo autoo! Mies meni sitten mun autolla töihin.

Muuten meil menee hyvin. Matias nukkuu yöt yhdellä syötöllä. Ruoka maittaa muutenkin. Liha-kasvissotetta menee purkki päivässä ja hedelmää kans purkki ellei kaksikin. Illalla velli on korvattu puurolla joten meil ei tuttipullo ole arkikäytössä ollenkaan. Hoito/hätätapaukset on sitten niitä kun se kaivetaan kaapista!

Mut nyt pohjalaista lukeen kun matias viel nukahti takas! jos kerranki saisin sen rauhassa lukea!

Hyviä viikonloppuja!
 
No joo, kirjotampa sitten uuvelleen ku ei näköjään lähettäny eka kirjotusta.

Käytiin eilen neuvolassa, paino 8050g, pituus 69cm ja pipo 49cm. Painon suhteen keikutaan 0 käyrän molemmin puolin, mutta ei haittaa kun tasasesti kasvaa.

Imetän vielä, alotettiin kiinteät pari viikkoa sitten ja eilen syötiin ekan kerran puuroa. Hyvin on maistunut ja puuroa Jere outti suu auki lisää. :) Tissi ei oo nyt oikeen maistunu, kun poika on nuhassa. Rupeaa imemään vain makuuasennossa, muuten alottaa hirveän huudon.

Terkka sano minusta vähän oudon kommentin, kun oli puhe äidinmaidosta. Sano että "sehän alkaa olla tässä vaiheessa pelkkää sokeria ja vettä". Anto ymmärtää että on ihan sama imettääkö enää. Ite oon kuitenki ollu siinä uskossa että ois hyvä imettää mahd. pitkään.

Kävin tänään lukemassa meidän odotusjuttuja ja tallensin omat kirjotukset koneelle. Aattelin liimata ne odotuspäiväkirjaan. Huomaa että silloin on ollu enemmän aikaa ja odottamista kun päivässä on saattanu tulla monta sivua tekstiä. Harmi vaan kun ei enää löytyny ekaa ketjua, olis ollu mukava tallettaa alkuraskauden keskustelut myös.

 
hapsiainen: Mistä muinaiskivikaudelta teidän terkka oikein on? :eek:

Täällä hänelle vähän tietoa äidinmaidon koostumuksesta:
http://imetystukilista.net/sivut/index.php?option=com_content&task=view&id=59&Itemid=165

Tässä kopio linkin ekasta kappaleesta, siellä on pitkät pätkät infoa lisää:

"Äidinmaidon koostumus ja imetyksen edut
Usein kuulee tuttavilta ja jopa lääkäreiltä ja neuvolasta, kuinka äidinmaito muuttuu jossain vaiheessa laihaksi, "sokerilitkuksi" tms. Nämä luulot eivät perustu faktoihin. Äidinmaito on erinomaista, hyvin sulavaa ravintoa koko imetyksen ajan, kestipä imetys kuukauden tai vaikkapa kolme vuotta. Äidinmaito ei koskaan muutu "laihaksi" tai "sokerivedeksi", vaan sisältää aina lapsen tarvitsemia ravintoaineita(mm. proteiineja, rasvaa, C-vitamiinia)."
 
Meillä on mennyt viimeiset 3 viikkoa sairastellessa. Alkaa jo menemään hermot. Pikkuisella on toinen antibioottikuuri menossa korvatulehdukseen; välillä vasen korva puhkaistiinkin, koska oli niin kipeä eikä mitkään särkylääkkeet auttaneet. Esikoisella on sitten ollut sitkeä flunssa ja sen kaverina yli viikon kestänyt silmätulehdus. Miehellä on ollut poskiontelotulehdus ja minulla korvatulehdus. Että sillee. Jospa ne nyt koittelis nuo taudit ja sais lopputalven olla vähemmällä sairastelulla b d
Mikään, siis ei MIKÄÄN, ole niin tympeä kuin se, että lapsi on sairaana!
 
hyvää uutta vuotta -08 kaikille
Tuossa 27. päivä meni jo tuo maaginen 6kk rikki, mutta vasta tänään oli neuvola. Ja mittojahan tuli seuraavanlaisesti (5kk):
8890g (8700g)
72,5cm (70cm)
45,3cm (44,6cm)
Pituutta tullu kolmeen viikkoon 2,5cm, ilmankos tuo on ollutkin normaalia väsyneempi. Seuraavan kerran onkin sitten lääkäri 8kk iässä.

Ruokaa täällä menee suunnilleen seuraavasti:
kl.7-8.30 2-2,5dl maito
kl.11-13 hedelmäsose prk.+n.1,5dl maito
kl.14-16 lihakasvis sose prk.+vesi nokkamukista
kl.17-19 marjasose prk.+n.1,5dl maito
kl.20-21 neljänviljan velli

ns. oikean ruoan kanssa ruvettiin antamaan vettä, kun alko noi maitomäärät olemaan hurjia. Nyt ois tarkotuksena lisätä possu ruokalistaan. Maissista tuolla on alkanut posket punottamaan, joten nyt sitten se on eliminoitava pois listalta.
 
Mites te korvikkeella olijat joilla on puoli vuotta tullu täyteen, ootteko jo siirtyny siihen kakkos korvikkeeseen? Sujuiko ongelmitta?

Meillä alkaa nuha ja yskä oleen onneksi ohi =) Aivan kauheen kuulosta ku toinen röhii limasta yskää eikä nukkumisesta meinannu tulla mitään...

Alennusmyynneistä tuli hieman osteltua 74cm vaatteita valmiiksi oottamaan, kun oli niiin ihania...ois ehkä vähemmälläki pärjänny. Molemmille tytöille ostin myös toppapuvut ens talveksi kun löyty sopivat :)

Mulla ei kyllä oo minkäänlaista vauvakuumetta, esikoisen kauheet uhmakohtaukset on tehokas ehkäsykeino :D , mutta toivottavasti teillä haaveilijoilla tärppää :flower:
 
Hyvää Uutta Vuotta kaikille! Tänä vuonna meidän pikkuset täyttää sitten jo 1v ;) hui..

Meillä kans Eetu räkätaudissa ollu viikon. Pikku hiljaa alkaa helpottaa. Tosi inhottavaa kyllä ollut kun toinen ollu niin tukossa ettei saa henkee.

Eetu on myös alkanut nukkumaan paremmin!!!!! Niin yöllä ku päivälläkin. Ennen meillä nukuttiin päivällä kolmet ½tunnin unet. Tosi harvoin nukkui putkeen puolta tuntia pidempään. Nyt on oppinut nukahtaa uudestaan ja nukkuu yleensä 1-2 tunnin unet. Yhet päiväunet jäi samalla pois. Eli nyt nukkuu kahdet 1-2tunnin unet.
Nyt on sitten muutama yökin tässä ollut parempi. En tiiä sitten johtuuko siitä, että ollut niin kipeä että nukkuu paremmin. Muutama yö meni tässä kahdella syötöllä jo. Viime yönä söi sitten 4 kertaa. Toivotaan, että nyt kun paranee niin ei mee taas hulinaksi yöt.

Kääntymistä ei edelleenkään yritetä. Varpaat löytyivät jouluna. Niitä on kiva nyt ihastella :)

Meillä on nyt lihat ruokavaliossa. Kala nyt maistelussa viimeisenä. Sitten jatketaan viljoja. Kaurapuuroa syö jo. Meillä kiinteitä syödään klo 11-12 ½-1 purkki lihakasvissosetta ja vähän hedelmää jälkkäriksi, 16-17 ½-1 purkki liha- tai kasvissosetta ja hedelmää lisänä. Sitten 19-20 kaurapuuroa+marjasosetta. Muuten on tissillä.

Mie haluisin pikku hiljaa lopettaa imetystä :ashamed: Mut ei se taida onnistuu kun Eetu ei huoli pulloa ja mukista en saa juotettua vielä kun pikku hörppyjä vettä.

Mulla on kans vähän vauvakuumetta, mutta ei meillä nyt ihan lähiaikoina ole tarkoitus pikkukakkosta alkaa yrittämään. Jos ei sitten käy "vahinkoa" :whistle:

Mulla alkaa tiistaina sitten taas opiskelut. Saa nähä saanko mitään Eetun kanssa aikaan. Mut yritetään. Ihanaa välillä päästä vähän jonnekin pariks tunniks, vaikka sit kouluun :D

Pitää kirjotella toiste lisää.. nyt Eetu kutsuu

Lotta84 ja Eetu kohta 6kk
 
Heippa kaikille ja Hyvää Uutta Vuotta!

Enpä ole aikoihin kerinny kirjottelemaan enkä paljon lueskelemaankaan. Ihanasti on menny syksy kolmen neidin kanssa. Pienin on kyllä ollu niin hyväntuulinen vauveli, että ei oo tosikaan. Hyvin on tissimaidolla menny mutta nyt alettiin kiinteitä ruokia pari päivää sitten maistelemaan ja velliä on saanu nyt muutamana iltana ja unet kyllä piteni. Samalla oon opettanu omaan sänkyyn nukkumaan ja viimeyönä nukku ekan yön kokonaan omassa sängyssä. Tähän asti köllötteli meidän keskessä :) . Otan kyllä vieläkin jos aamuyöstä herää syömään, mutta viimeyönä söi vaan sillon kun menin itse nukkumaan ja seuraavan kerran aamulla. Liikkeelle tekee kovasti neidin mieli mutta nyt menee vaan kierimällä.

Kauheeta ajatella, että äitiysloma loppuu kohta.. meillä isännän kanssa neuvottelut käynnissä, että saisin jäädä kotiin pitemmäksi aikaa ja yritettäs kitkutella vähemmällä rahalla. Täällä ei oo mitään lisiä tossa kotihoidon tuessa. No ennen syksyä en kyllä aio töihin lähteä oli miten oli. Ollaan sitten ilman jotakin ja kiristetään vyötä. Haaveissa olis kyllä pitempikin kotona olo. No aika näyttää.

Ihania pakkaspäiviä kaikille ja toivotaan, että talvikin tulis ihan oikeesti.

T:Maiksu ja neiti 5½kk
 
6kk neuvola takana....

paino 9250 (+1kg)
pituus 65 (+3cm)
järki 43,2 (+1cm)

Kasvaa tasaisesti ja iloienn neiti.

Tänään oli sitten konttaus asennossa ja heilutti itteään edestakaisin ja kamala ärinä ja murina.

Seuraava neuvola 8kk iässä.

Huomenna munuaisultra siitä pissatulehduksesta johtuen.
 
Käsitykseni mukaan teillä kaikilla on ollut iso masu viime kesänä ;) Olisiko kellään myydä äitiysshortseja tai -hametta, koko n. 38 (M-L)? Ollaan lähdössä etelänlomalle enkä vatsoineni (vaikka LA onkin vasta kesäkuussa) mahdu enää entisiin shortseihini tai hamoseen.

Jos ylimääräisiä vaatekappaleita löytyy, yv:nä saa lähestyä :)

-Hulda rv16 ja jo näkyvä maha-
 
6kk neuvolassa käyty. Siel oli eri terkka joka ei sitten taas osannut niin yhtään...

Paino: 7360 (+390g)
Pituus: 66,4 (+2,2cm)
Pään ymp. 45,2 (+1,1cm)

näin se tätsy kirjoitti korttii: "Hyvin kasvanut poika. Syö monipuolisesti soseita, maissi ei sovi, saa rintaa. Jäntevä. Seurallinen"

Seuraavaksi on sitten 8kk neuvola.
 
Nyt täytyy sanoa että tää visti ontosiaan täynnä valitusta, mutta pakko saada purkaa johonkin...

Viikko sitten keskiviikko iltana esikko alkoi oirehtimaan siihen suuntaan että olis tauti tulossa, ja tulihan se... Torstaina lämpöä ja perjantaista asti kuumeessa. Lauantaina alkoi valittaa korvakipua. Su käytiin lääkärssä missä tulehdus todettiin mutta tilannetta piti viel seurata... No onneksi maanantaina oli uus lääkäri aika jolloin sit kuuri saatiin molemmissa korvissa kun oli tulehdus samoin poskionteloissa. Kuumetta ei sit enää maanantaina ollut ja tänään pääsi taas eskariin...

Eilen sit melkein huokaisin helpotuksesta että neiti taudin vältti, mutta ei olis siis kannattanut ees huokasta.... Männä yönä se sit alkoi ja aamulla oli herätessä 39,7 kuumetta. Supoilla onneksi pysynyt siinä 38-38,5 välillä. Yskii ja räkää tulee ja on tukossa ja vaikka mitä... Nukkumaan ei saa kunnolla kun on totunut nukkumaan ulkona ja nyt kun meni yö unille niin oli taistelua sekin... Ainut positiivinen seikka on se että on syönyt ja juonut ihan hyvin. Ja vaikka ollaan menty nyt useampi tovi ilman yö ruokailua niin ensi yönä sen saa jos siltä tuntuu...
Huomenna päästään klo 16 lääkäriin.. Saattaapi olla useampi pitkä tunti edessä....

Mutta kaipa se on nyt suunnattava punkan pohjalle kun ei taas mitään tietoa siitä miten neiti tulee yön nukkumaan.....

 
5kk Neuvolassa kun kävimme ja saimme luvan aloittaa puurot. Aloitin muksun riisipuurolla ja hyvin uppoaa. Nyt yöt mennyt paremmin. Poika aloitti joku aika sitten heräämään kahdentoista maissa yöllä, kahden aikaa sekä viiden aikaa. nyt kun puurot aloitimme on tuo ensimmäinen herääminen jäänyt, tai jos herää niin tutilla menee ohi. =)
Ihanaa kun olemme nyt heräneet monesti vain kerran syömään.

Kummatkin muksut ovat nyt räkäisiä. :'(
Onneksi alkaa menemään jo ohi, mutta tukossa vielä ovat.
Silti yöt menny suht hyvin. Eka yö oli vaikea mutta selvittiin. :)

Toistamiseen äidiksi: Kurjaa että teillä lapset noin kipeitä! :hug:
Se on rankkaa! Voimia paljon!!

Neiti-84 ja poika 5kk
 

Yhteistyössä