Helmet 2008 ***syksy 2009***

Paranemisia kovasti hilusen poppoolle ja toivotaan, ettei tauti iske ainakaan yhtä aikaa teihin vanhempiin. :hug: :hug:

Jaksuja ja :hug: myös metun perheelle, erityisesti pikkuiselle. Kurjaa, mutta onneksi saitte nyt sitten selvyyden siihen, mikä tyttöä vaivaa. :| :hug:

Meillä on täällä myöskin sairasteltu. Ja juuri kun "kehuin", kuinka terveenä ollaan oltu. Lapsella on siis ollut nyt yskää ja nuhaa pidemmän aikaa ja sunnuntain ja maanantain välisenä yönä iski lähemmäs 40 asteen kuume, jonka saimme laskettua mekaanisesti viilentämällä (lapsi köllötteli nakkisillaan viilennetyssä makkarissa) ja Panadolilla. Seuraavana päivänä kuume oli tiessään ja teekoossa todettiin alkava korvatulehdus. Antibioottikuuri kirjoitettiin ja sovittiin lääkärin kanssa, että seuraamme tilannetta ja mikäli lämpö lähtee taas nousuun, aloitetaan antibiootit. No, kuuri aloitettiin eilen iltapäivällä ja tänään tyttö on ollut pientä yskää lukuunottamatta kunnossa. Meillä siis kyseessä lienee tavallinen kausiflunssa. Parempaan saumaan ei olisi voinut tyttö tervehtyä, kun huomenna on tarhassa valokuvaus. :) Itsekin olen ollut hiukan nuhainen ja yskäinen ja lämpöilyäkin oli hiukan. Onneksi ei nyt pahempaa sentään.
 
Ieva toivotaan täälläkin, että jos tauti meihin iskee, niin odottaa sen aikaa että neiti on kunnossa... :whistle: Meillähän lapsilla tälläiset kuumeet ja muut oireet on täysin poikkeuksellisia, ikinä eivät ole näin kovassa kuumeessa olleet, jos normiflunssa joskus harvoin sattuu lämpöä nostamaan, niin vielä harvemmin asteita on edes se 38. Että sekin puhuu oireiden lisäksi sen puolesta, että olis possunuhasta kyse, kun eivät yleensä kuumeella reagoi-paitsi neiti hampaiden tuloon. Ovat kyllä niin terveinä pysyneet *kopkop* että oon välillä ajatellut koska sairastelu alkaa ja että tajuaisinko edes jos esim.korvatulehdus iskis kun ei ole kummallakaan yhtään ollut...

metulle ja neidille myös :hug: ei kivoja uutisia, mutta hyvä kuitenkin, ettei tarvitse enää miettiä mikä tytöllä on-ja hyvä, että reuma saatiin "kiinni" jo hyvissä ajoin, siis ettei ole vielä ehtinyt useampaan niveleen levitä.
 
Osallistuisin tähän sikainfluenssa keskusteluun. Me aiomme ottaa possurokotuksen ja hilunen meille sanottiin, että se kannattaa ottaa, vaikka olisi taudin jo sairastanutkin, en sitten tiedä mistä syystä.... ilmeisesti se voi sitten tulla uudestaankin.
Mutta jos joku on päättänyt, ettei sitä ota, niin se on ihan okei, en halua ketään käännyttää mihinkään, päätös olkoon jokaisen oma asia =)

En olekkaan pitkään aikaan tänne kirjoitellut, mutta kuulumisianne olen käynyt lukemassa. Meille ei mitään ihmeitä kuulu, niin ei oo sillain paljoo kirjoteltavaa.

Meillä juostaan jo kovaa vauhtia, vaikka pikku-ukkeli oppi kävelemään vasta 1v6kk iässä. Tällähetkellä näyttäs siltä, että uhmaikää pukkaa tai omaa tahtoa. Muutamia sanoja tulee jo, mutta suosituimmat sanat on silti "anna" ja "ei halua" :D

Tässäpä jotakin ja kivaa syksyn jatkoa kaikille ja ihanaa joulun odotusta
:wave:

Minä ja pikku-ukkeli 1v9kk
 
Alkuperäinen kirjoittaja kevytmelankolia:
Osallistuisin tähän sikainfluenssa keskusteluun. Me aiomme ottaa possurokotuksen ja hilunen meille sanottiin, että se kannattaa ottaa, vaikka olisi taudin jo sairastanutkin, en sitten tiedä mistä syystä.... ilmeisesti se voi sitten tulla uudestaankin.
Mutta jos joku on päättänyt, ettei sitä ota, niin se on ihan okei, en halua ketään käännyttää mihinkään, päätös olkoon jokaisen oma asia =)
Tuo perustuu luultavasti siihen, että virus tulee varsin todennäköisesti muuntumaan, kuten kausi-influenssaviruksetkin ja siinä tapauksessa voi tosiaan sairastua uudelleen vaikka olisi jo sikainfluenssan sairastanutkin. Mutta ihan samalla tavalla ja samasta syystä taudin voi saada, vaikka olisi rokotettukin-mutta samaa mieltä olen, että päätös rokotteen ottamisesta tai ottamatta jättämisestä on jokaisen oma asia, ei mullakaan ole mitään tarvetta eikä halua paasata rokotetta henkeen ja vereen vastustavien tapaan että älkää ottako. Me ollaan päätetty näin tässä tilanteessa ja niiden tietojen valossa mitä meillä on, mitenkään ehdottomia ei kuitenkaan asiassa olla, vaan jos on tarpeen niin mietitään asiaa uuden kerran.

Tytyllä on kuumetta ollut tänään 38 pintaan, mutta selvästi parempi vointinen jo ollut, jaksanut leikkiä ja touhuta ja vähän ruokakin jo maistunut. Mysteeriksihän se jää, että oliko possunuhaa vai ei, vaikka oireet vahvasti siihen suuntaan viittaakin-olisihan se ollut hyvä saada asiasta varmuus, vaikka toisaalta, eipä sillä tiedolla enää tässä kohtaa kauheasti mitään tee...

 
Mie en oo miettiny koko lunssarokotuksia :whistle:
En ees sitä, et otetaanko noille 2 (3) riskiryhmään kuuluvalle....tänään saivat koulusta lupakyselyn et saako rokottaa...joko siis kaikki rokotetaan...???? :eek: :eek: Siis myös perusterveet....rokotuspäiväkinkun on tiiossa jo....
Viimeemmäksi kun oon asiasta lukenu, niin ei oltas rokotettu....

Ja mietin, et lapussa oli et riskiryhmät rokotetaan terveyseskuksissa, niin voiskohan tuo 8v ottaa sen kuitenki koulussa vai pitääkö mennä teekoohon... :/ Vaikeeta...
 
Hyvä että täältä löytyi muitakin "outoja" lapsia :D

:hug: Metulle. Onhan se kurjaa kun tuommosia tauteja tulee, mutta helpotus kuitenkin kun tietää mikä on ja miten voi lasta auttaa :hug:

Possurokotetta on täällä talossa kyllä pohdittu ankarasti. Tällä hetkellä ollaan sillä kannalla että ainakin poika saa rokotteen, varmaan sitten tyttökin. Ja ennnenkun meidän vuoro tulee niin eiköhän se tauti sitten ole jo sairastettu... Ei vaan oo mitään tietoa noista rokotusaikatauluista, sen tiedän että terkkarin henkilökuntaa on tällähetkellä rokotettu. Mutta mistään en ole infoa löytänyt, soittaakin on koitettu mutta ei saatu henkilöä puhelimen päähän... Katsellaan... Monessa paikassa on vissiin kouluista tullu kyselyä saako rokottaa, täällä ei ainakaan vielä ole tullut mitään.



 
:wave:

Ehtiihän sitä täälläkin piipahtaa... =) Neiti on onneksi jo kunnossa, tiedä sit tosiaan oliko tuo tauti tavallista influenssaa vai possua-mut oli mitä oli, niin nyt on tältä erää sairastettu.

Possurokotuksista
oli täällä eilen lehdessä että 6kk-6v ikäiset lapset rokotetaan ensi ja seuraavalla viikolla, mut ei siis olla piikkiä lapsille ottamassa. Mut sama homma oli Vinja täälläkin kun soittelin ja yritin saada tietoa mahdollisesta testauksesta kun neiti oli kipeä, kukaan ei tuntunut tietävän mitään, päivystyksestä sit sentään tietoa löytyi. Meille siis keskiviikkona sanottiin, ettei ketään testata diagnoosin saamiseksi jos ei lääkärin hoitoa tarvi ja tänään sit uutisoitiin lehdessä possunuhaepäilystä näillä nurkilla ja että tästä lähtien testataan kaikki joilla inluenssaoireita. Että semmosta, parissa päivässä muuttui testauskäytännöt toisin päin. :whistle:
 
Meillä nuo 6v ja 9v lähtee isännän kanssa ens viikolla terveyskeskukseen jonottamaan possurokotetta....
6kk-6v perusterveet rokotetaan 6. pv alkaen, luultavasti´haetaan neidille, koska silläkin pari kertaa on ollu taipumusta astmaoireisiin... ja nuo koululaiset rokotetaan kouluissa joskus marraskuun lopulla sitten....
:/

Taitaa olla enää päivistä kysymys millon se on täällä....oottas ny 2vko ni sit vois 3vko viettää kotona :D :p
 
Meillekin iski sit flunssa, ihan tavallinen sellainen ONNEKSI. Mä en tosiaankaan halua possuflunssaa just nyt, pari vkoa vielä "riskiaikaa" ja viikon kuluttua aattelin mennä jonottamaan rokotetta. Tosin mulle ei sais kyllä tulla minkäänlaisia flunssia jos niihin kuuluu nenän tukkoisuus.. Ei ollut taas eka kerta kun mä yöllä panikoin nenäntukkoisuudesta etten muka saa henkeä :snotty: :ashamed:. Mä ite luokittelen sen jonkun asteiseksi paniikkihäiriöksi eikä olo ole yhtään kiva. Hereillä olin siis suurimman osan yöstä, harkitsin jopa lähtemistä ulos kävelemään. Kunhan vaan saisin ensi yönä unta eikä huono fiilis jäis päälle. Tää päivä menikin sit sumussa, oli kaiken lisäksi puoli päätä kipeenä. Kävin sit ihan yksinäni vaatekaupoilla, sain vapaapäivän :)
 
Kokeilin pitkästä aikaa laittaa lapsille puuroa iltapalaksi ja uskomatonta kyllä, lautaset tyhjenivät pikapikaa :eek: :D . Jos ei tuo auta pojan huonosti toimivaan vatsaan niin ei mikään... Huomenna uusiksi! :heart: =)

...tämä ilta "päättyi" pojan pomppimiseen ja horjahdukseen tuolin reunaa vasten. Otsassa suuri kuhmu ja mustelma. Potkismummo sanoo aina että kovempi pää tulee, joten kai se sitten on niin... |O :| Kuhmua hoidettiin villasukan ja kylmän kääreen avulla. :heart:
 
Meillä on myös välillä pojalla noita puurolakkoja, mutta menevät ohi yleensä n. viikossa. Ekat päivät menee siihen, ettei me miehen kanssa vielä ymmärretä, ettei sitä puuroa kannata keittää :whistle: Sitten lakkaamme tarjoamasta sitä, kunnes mä yleensä jonkun päivän kuluttua päätän taas kokeilla, meniskö se ja yleensä sitten jo meneekin :) Eli ei kovin kauan nää lakot kestä...
 
:wave: heippaset tännekkin!

vähälle on jäänyt kyllä tänne kirjottelut.. fbtä tulee sitäki enemmän päivitettyä.. :whistle:
ja kyllä täällä on hiljentynytkin, välillä on mukava aamusin jos on tullutki enemmän tekstiä :)
kevytmel kävi tuossa kirjotteleen pitkästä aikaa :wave:

me ei tiedetä vielä tuosta possurokotteesta.. täällähän se jyllää jo kovasti ja pojan pkssakin sitä on ollut. jos se tulee ennen ku saadaan rokote nii ei oteta mut jos ei nii tulee luultavasti otettua, me myös saadaan se miehen kans..
nyt otettiin poika kylläkin pksta pois, koska mie kun olen kotona nii ei se ollut ollenkaan hyvä, kyllähän se tykkäs siellä olla mut kyllä itkua oli pitkin päivää :/ joten kunhan mie tästä töihin pääsisin niin on paikka kuitenkin melkein varma.

täällä syödään vielä puuroa, onneksi.. toki väliin takkuaa mutta kyllä ei kyllä koskaan olla menty nukkumaan taikka päivää alotettu ilman puuroa. kaiken paras tietty pojan mielestä jos on jotai soppaa mukana :p

sanat on meillä edelleen hakusessa, anna, äiti, iti, puu (=puuro, muumi), pupu, mummi, nenä kii on kissa.. eläinten ääniä sitte tulee ihhahhaa, kvaakkvaak, muu ja joku ihmeen kurnutus jota en osaa ite tehä, niin sammakkoäänenä :D
ja kirjoja tykkää katella kovasti, eniten kyllä maatila kirjoja taikka pupu kirjoja :) ja nyt on alettu leikkimään autoillakin, jota ei kyllä ennen ole tehnyt =)

mutta nyt lattiatasolle ja joskos ulkoilemaan :)
 
Soitin eräällä ystävälleni, jolla neljä lasta. Asuu n. 15 km päässä meiltä. Sanoi että heillä on nyt se possuflunssa. Isommat lapset olivat olleet yli 40 asteen kuumeessa pari pv, eikä kuumelääke ollut sitä juurikaan alentanut. Olivat nähneet harhoja ja hourailleet... Kaksi pienempää olivat selvineet vähällä. Toisella ei juurikaan kuumetta, toisella kuumetta ja ripuli. Oksentelua oli ollut isommilla lapsilla...

Vanhemmille ei oo tullut vielä ainakaan mitään. Lapsilla kestänyt noin viikon.

Vähä alko taas hirvittää... |O
 
Aika vähän tulee täällä käytyä kun töissä vietetään aikaa kiitettävästi-ja kun kotona ollaan, niin harvemmin tulee koneelle eksyttyä... :whistle:

Käytettiin neiti tänään lääkärissä ja haettiin antibioottikuuri korvatulehdukseen, se onkin sitten ensimmäinen sitä sorttia meidän lapsilla. Lääkärin mukaan kyseessä jälkitauti viime viikon taudista. Tytylle oli tänään iltapäivällä noussut mummilassa ykskaks kuume melkein 40 asteeseen ja aika kipeän oloinen oli-siitä sitten suoraan lääkäriin kun töistä tultiin. Kuume helpotti kyllä pronaxenilla tosi nopeasti ja tulehduskin varmaan kunhan kuuri puree.

Oon nyt sit töistä pois huomisen ja sit onkin neljä vapaata =) tosin siinä touhua ja tohinaa riittää, kun lauantaina juhlitaan pojan synttäreitä. Tai toivon mukaan juhlitaan, eli tytyn korvatulehdus helpottaa. :whistle:
 

Yhteistyössä