Helmikuun helmet 2017 *MEIDÄN KUU!!*

Onnittelut jo vauvan saaneille!

Äippä84: Jep, mahan kanssa vielä mennään. Meillähän oli sama LA:kin. Ens viikon lopulla sit varmaan ollaan synnärillä samaan aikaan :)

Kiitos synnytyskertomuksista, niitä on kiva lukea.

En uskalla kauheasti jalkaa laittaa ovesta ulos, piha on kuin luistinrata:cautious: ja vettä satelee. Onpas helmikuinen keli:LOL:

Loppuodotus tosiaan tuntuu pitkältä! Varsinkin kun lääkäri veikkas kohdunkaulan tilanteen perusteella rv 36 ettei menis laskettuun asti. Eipä sitä voi koskaan tietää.

Rautalintu ja Taneli 40+5
 
Lämpimät onnittelut haasu ♡♡ Ihana kuulla että kaikki meni kivasti ja teillä molemmilla on vointi hyvä:)

Tuli mieleen, että sitten kun kaikki on saaneet vauvansa niin siirrytäänkö kirjoitteleen vauva palstan puolelle vai haluaako joku muu jatkaa kirjoittelua synnytyksen jälkeen?

Kivaa sunnuntaita kaikille:)

Mukla
 
Haasulle ja Piikuliinulle onnittelut!:love:

Kukas mahtaakaan olla seuraavaksi vuorossa?

Kiitos tsemppuksesta asentohuimauksen kanssa. Pääsin eilen kiropraktikolle ja niskasta avattiin kolme lukkoa. Nyt päivän mittaan on alkanut olo hiukan helpottaa, mutta edelleen huimausta on. Pidän tassut ristissä, että tilanne tuolla korvissa alkaisi lähipäivinä normalisoitua ja arki palaisi uomiinsa.

Huomenna olisi neuvola. Minulla on vähän motivaation puutetta ilmassa, mutta koska edellisestä kerrasta on jo pari viikkoa, taitaa olla korkea aika. Ehkä niitä käyntejä ei ole montaa enää jäljellä.:whistle:

38+1
 
  • Tykkää
Reactions: Boomkaa ja Mukla
Kiitos kaikille onnitteluista ja piikuliinulle onnittelut minunkin puolesta :love:

Tulin kirjottelemaan synnytys kertomusta nyt kun aikaa on ja en saa unta. Eli, lauantaina klo.16 aikaan alkoi sitten lopultakin supistaa kunnolla ja heti säännöllisesti 10min välillä joka tiheni nopeesti 2-4minuuttiin. Oltiin onneksi koko perhe vielä siellä mun äidin luona (y) Mies kuskasi mut sairaalaan missä oltiin 18.20 aikaan. Menin suoraan saliin, olin 5cm auki. Ilokaasun sain heti alkuun helpotukseksi. Kohdunkaulan puudutusta toivoin, kun se toimi tyttären synnytyksessä niin hyvin, sen sain klo. 18.45 mutta ei mitään vaikutusta :( Olin ihan helkkarin kipee ! Lääkäri tuli laittamaan spinaalin klo. 19.25 joka sitten luojankiitos toimi kuin unelma :D Kaikki kipu pois ja sain hengähtää ennen viimeistä koitosta. Kalvot puhkastiin ja odoteltiin. Lopulta helppo ja näppärä 7 min. ponnistus ja klo 21.02 syntyi aivan ihana poika, jolla paksu musta tukka :love:

Osastolla vauvan hengitystiheys oli vähän korkea ekalla mittauksella su. aamuna. Seurailtiin, samoin lämpöä joka oli kokoajan normaali. Saturaatiot muutoin hyvät ja vauvan yleiskunto hyvä. Päivällä otettiin crp joka olikin sitten vähän koholla (23) ja kun iltaa kohti hengitteli taas melko tiheään ja pikkuisen alkoi olla kosketusherkkyyttä havaittavissa niin lääkäri määräsi pikkumiehen antibiootille . Sinne siis vietiin illalla, lastenosastolle tippaan. Tosiaan mulla se Streptokokki oli positiivinen ja vaikka sain synnytyksessä antibioottia niin hyvin herkästi hoitavat vauvan oireita heti jos niitä pienimmissäkään määrin ilmenee ja hyvä niin (y) Vauvalla ei siis hätää ole, mutta kurjaa olla hänestä erossa :( Nukuin ihan hyvin muutaman tunnin mutta nyt valvottaa. . Odottelen aamupalan ja lähen sitte pojan luokse ja kuuntelemaan mitä lääkäri sanoo. Eilen hoitaja sanoi, että jos suinkin on tilaa niin voisin tänään päästä pojan luokse lastenosastolle omaan huoneeseen :love: Toivotaan! Minut voitaisiin toki kotiuttaakkin pian mutta kun asun niin kaukana sairaalasta Niin olis kumminki nyt tavoite lähtee vauvan kanssa yhdessä. Useamman päivän poika nyt kuitenkin siellä tipassa on...
 
  • Tykkää
Reactions: Mukla ja Boomkaa
Wuf
Onnittelut Piikuliinulle ja Haasulle!!

Meille syntyi perjantaina klo18.21 pieni poika :barefoot: Painoa 3126g, pituutta 50cm ja pipo 36cm. Viikkoja tuolloin 39+0.

11.30 Laitettiin ballonki jonka jälkeen lähes heti alkoikin jo supistukset. Päästiin lähtee kahvilla käymään kahviossa jonka aikana supparit muuttui säännöllisiksi ja välit oli 3-5min. Kun päästiin takas polille oli välit enään max 2min ja todella kipeitä.
Siitä sitten synnärin puolelle käyrään ja sain kipupiikin joka vei pahimman kivun pois. Kolmen aikaan aloin epäilee että ballonki ei ole enään kohdillaan ja näinhän se olikin. 15.30 puhkaistiin kalvot ja olin 4cm auki. Saliin siirryttiin tunnin kuluttua siitä ja viideltä sain epin joka tehosi nopeasti ja pystyin jopa taas seisomaan ilman järjetöntä tärinää jaloissa. 17.45 olin 6cm auki ja laitettiin vähän oksitosiinia kun supparit alkoivat laantumaan. Vajaa puoli tuntia myöhemmin tuli yllättäen todella kipea supistus ja päädyin menee makuulle takasin ja kun seuraava oli vielä pahempi pyydettiin kätilö paikalle. Yhtäkkiä olinkin jo täysin auki ja sain luvan ponnistaa. 6min ponnistuksen jälkeen syntyikin sitten jo pieni miehemme joka oli kääriytynyt napanuoraan, ei kaulan ympäri kuitenkaan.
Jäi kyllä niin hyvä fiilis tästä synnytyksestä :love:

Wuf ja Poju 3vrk
 
Tsemppiä haasu sinne pienen kanssa oleiluun. On kurjaa joutua olemaan erossa, mutta toivottavasti saitte huoneen, jossa sinäkin voit olla! Mulla kävi keskimmäisen lapsen kans samoin eli 5vrk antibioottikuuri suoneen, ja onneksi lastenosastolla oli tilaa niin pystyin olemaan hänen kans siellä. En olis raaskinut häntä sinne jättää yksin kun meilläkin tuli sairaalaan matkaa 110km :unsure:

Vuohenkello, hienoa että sait jo vähän apuja. Toivottavasti loputkin vaivat poistuu niin pääset keskittyyn synnytyksen lähestyessä niihin tärkeämpiin asioihin (y)

Omaa (valtavaa) napaa: ei mitään uutta. Ei oo oikeastaan mitään kirjotettavaa kun ei täällä tapahdu mitään muuta kuin valittamista :p
- Nivuskivut on ihan järkyt, alkoivat pari päivää sitten. Helpottavat makuulla, mutta kävellessä tuntuu kuin ois haarat tulessa :cautious:
- Supisteluja tulle välillä enemmän, välillä vähemmän. Parhaimmillaan on tullut jo 8min välein pidemmän aikaa (siis siihen asti, että alan miettimään JOKO NYT). Sitten laantuvat ja jatkuvat taas tutulla puolen tunnin välillä :rolleyes:
- Tänään on ollut tosi huono olo eikä ruoka oo oikein maittanut. Mutta, yllätys-yllätys, täällä on oksennustautia liikkeellä. Eli se voi olla sitten sitäkin. Siskolla olin kylässä perjantaina ja siellä oli poika oksentanut lauantaina/sunnuntaina :sick::censored:
- Vauva touhuaa kyllä niin kovasti, että toivon sen jo puskevan tuosta vatsanahasta läpi. Tai edes puhkaisevan kalvot tuolla riehumisella, sittenpä tietäis että on lähtö lähellä :sneaky:
- Kaiken lisäksi tänään on tullut ne neljä kyselyä "eikö vieläkään?". No, miltä näyttää..... :devil:

Onpa kyllä hirmu valitusvirsi päällä, anteeksi kohtalontoverit tästä paatoksesta :LOL:

Tsemppiä loppumetreille ainakin maria1985, rautalintu, farnilla, äippä84, vuohenkello ja muut jotka tämä mamma unohti nimeltä mainita :X3:(y)

BoomKaa ja papunen rv39+2
 
Hei pitkästä aikaa ja oikein paljon onnea tässä välissä jakaantuneille. ❤:love: Osanotto Kachille ja voimia. ❤ Mulla tämä vauva-arki on ollut melkoista vuoristorataa.. Täytyy aanoa että tunteet on pinnassa ja olo turhautunut mutta toiveikas. Mähän vietin osastolla 10 pvää eli ennen sektiota ja sektion jälkeen pojan kans. Poikahan oli syntymän jälkeen keskolassa lisähapen ja verensokerin yms. takia. Painoa piti seurata osastollakin ja kotiutuslupa tuli perjantaina. No, perjantaina huomasin pojalla märkärakkulan vaipanvaihdon yhteydessä ja vaadin että lastenlääkäri katsoo sen ennen lähtöä. Rakkula puhkastiin ja siitä otettiin bakteeriviljely. Päästiin kotiin ja rakkulaan paikallisesti antibioottista rasvaa ja kontrolli maanantaille eli eiliselle. Vkonloppu meni mukavasti vauva arkea opetellessa. Bakteeriviljelyssä todettiin stafylokokkibakteeri ja eilen jäätiin tänne lasten eristysosastolle antibioottitiputukseen. Viikko kuulemma täällä ollaan. :cry: On tämä vain niin raskasta ja tuntuu että kyllä nyt koetellaan. Mutta kun täältä päästään ni poitsu on entistä ehompana.
 
Paljon onnea uusille äideille ja pikkusille♡♡

Teza, kovasti voimia ja jaksamista teille. Kyllä nyt tosiaan teitä koetellaan jo liikaakin. Toivotaan että jatko tulee sitten olemaan helpompaa♡♡
Ikävä kyllä kun tuommoinen takapakki vielä tuli mutta onneksi poikasi saa hyvää hoitoa.
Kaikki järjestyy ja tulee kuntoon. Haleja.

Boomkaa sulle tulee varmasti sitten synnytys olemaan nopea kun nyt hyvin valmistelee. Mulla meni silloin onneksi. Hyvin valmisteli useamman viikon niin sitten lopuksi palkitsi kyllä sen. Yritähän vielä hetki jaksaa.
Mukavaa tiistaita kaikille.

Mukla
 
Teza voimia sinne..toivottavasti kohta koettelemukset muisti vain.

Onnea wuf,piikuliinu ja haasu :love::barefoot:

Boomkaa tiedän niin tuon kyselyn..etkö vieläkään ole synnyttänyt :mad:o_O
Ja sitten ne ihanat lauseet "nauti vielä kun voit"..niin onhan tuota mistä nauttia näin loppuvaiheessa -ummetus,närästys ,jatkuva pissahätä,liitoskivut,liikkumisvaikeudet ja turvotus..aah tätä ihanaa autuutta !!!:ROFLMAO::whistle::devil:

Täällä ei tietoakaan mistään supistuksista.. torstaina taas neuvola ja alan valmistautumaan,että yliajalle mennään :poop:.

Toukka 39+1
 
Onnea wuf!
Tezalle voimatsemppejä! vaikeuksien kautta voittoon!

Täällä täysinäisenä edelleen.. Huoh.. Jotain supisteluja viime yönä, mutta missä h*lvetissä on NE supparit jotka sais vauvan tulemaan ulos :(
Boomkaa ja Maria: Samaan kerhoon, ihan muutamaan jokojo- kyselyyn oon myöski ehtiny vastata, tympii..
Neuvolassa tänään ei erityistä, perjantaille varattiin yliaikaiskontrolli..

Turhautunut äippä rv JO 41+0!!
 
Wuf onnittelut!:love:

Teza
toivottavasti pääsette pian yhdessä kotiin!

äippä
pidetään peukut ja varpaat pystyssä, että pian alkaisi tapahtua. Ne joko-kyselyt on kyllä viimeisen päälle tympeitä. Ihan kun ne jotenkin edesauttaisivat tilannetta...

Boomkaa voi kun välttyisitte oksennustaudilta! Se on yksi tympeimmistä pöpöistä lapsiperheessä ja itse niin toivon, ettei tällä seudulla jylläävä noro vain tulisi kylään.

Eilen oli neuvola ja kaikki ns kunnossa. Hb oli laskenut, mutta eipä tässä millään rautatankkauksella kummoisia ehdi aikaan saada. Pikkuihminen on kiinnittynyt ja nyt kun huimaukselta on pystynyt rästihommia tekemään, tuntuu kyllä kuin alaosasto putoaisi. Vatsa on kasvanut, mutta laskeutunut. Loppukiri muuttojuttujen kanssa olisi tarpeen ja näyttää siltä, että huomisesta lähtien ollaan ihan aikuisten oikeasti ja pysyvästi uudella kodilla. Olotila on kuitenkin sellainen että jos teen kaiken mitä tällekin päivälle oli suunnitelmissa, synnärille lähtöä ei ehkä kauaa tarvitse odotella. Ajatus ei vielä houkuta, joten koitan ottaa rauhassa.:whistle:

38+3
 
  • Tykkää
Reactions: Boomkaa
Hei kaikille.
Täällähän on ollut hiljaista. Onko porukka lähtenyt ihan rytinällä synnytys hommiin:)

Onnea uuteen kotiin Vuohenkello ♡♡♡ muista kuitenkin huilata välillä siellä muutto rumpankin keskellä ettet ihan väsähdä.

Toivottavasti boomkaa perheineen ei ole sairastunut mahatautiin..Se on kurjista kurjin sairastaa ja varsinkin tuossa loppu raskaudessa kun muutenkin se on lapsiperheessä tosi ikävä ja raskas tauti.

Mulla myös pelottaa se noro ettei vaan mistään kantautuis nyt kun vauvakin on vielä niin pikkuinen..

Meille kuuluu ihan hyvää. Nautin täydestä sydämestä tästä ajasta kun mieskin on vielä kotona isyyslomalla ja saadaan olla hetki rauhassa perheen kanssa tässä vauvakuplassa.
Olen kaikista vauvan sisaruksista ylpeä kun ovat ottaneet vauvan niin ihanasti vastaan ja nämä mejän pienimmätkin haluavat hoitaa ja paijata pikkuveljeään ja ovat selvästi ylpeitäkin isoveljen ja isosiskon rooleistaan.

Itestä tietysti välillä tuntuu pahalta jos on sellainen päivä että vauva viihtyy rinnalla vähän väliä että muille lapsille jää niin vähän aikaa.. Mutta yritän muistuttaa itseäni että tämäkin vaihe menee niin nopeasti ohi ja kun vauva kasvaa niin kädet riittää sitten muuhunkin.
Poika on ollut kyllä rauhallinen. Yöt menee hyvin, pari kertaa syö ja jatkaa unia. Viime yönä söi vasta puoli 4 aikaa ekan kerran.
Ja ajatella että parin päivän päästä poju täyttää "jo" kaksi viikkoa. Tuntuu että pikkumies on kasvanut vauhdilla kun pienimmät vaatteet alkavat käydä pieneksi. Kovasti kyllä syö etteihän tuo ole ihmekkään että kasvua tapahtuu :D yritämme ottaa tästä kaikki irti kun tää aika menee niin nopeaan ettei tätä vauva aikaa kestä kovin kauaa..

Mukla ja poju
 
  • Tykkää
Reactions: Boomkaa ja varrtTi
Ei tietoakaan synnytyshommista (eikä onneksi siitä yökkötaudista :sick:). Viime yönä nukuin jopa yhdestä kuuteen heräämättä yhteenkään supistukseen :eek:
Olis sitten täysin oireeton olo, jos ei oo vielä syntymässä, mutta tuskastuttaa kun päivälläkin tulee jo oikeasti kipeitä supistuksia 10-15min välein. Väliajat on tuota menkkajomottelua. Mihinkään ei oikein tohdi lähteä, mies on iltavuoroviikossa töissä ja mää tuskastun pyörimään kotona.
Lähinnä siksi varmaan on niin levoton olo kun mietin, että joko alkaa olla niin kipeänä, että pitäis lähteä, milloin ja mistä saan jonkun kattomaan lapsia (täällä tosiaan kovasti tuota oksennustautia), jos meen, niin millä meen kun se mieskin on töissä, jne. Joo, ja eihän se stressaillu auta asiaa, mutta kun alkaa olla kupoli vähän pehmenny näiden supistusten seurauksena :D

Ihana kuulla, että teidän rulla jo arki hyvin mukla. Ja kiitos tsempeistä, eiköhän tämä tästä :)

Kovasti jaksamista sinne teza, kohta pääsette viettämään normiarkea pienen kanssa :love:

Onnea Vuohenkello uuteen kotiin :) Kiva, että kerkesitte tehdä muuttopuuhat ennen vauvan tuloa, pääset vähän sinäkin sinne rauhoittumaan ;)

Mites äippä84 ja maria1985? Onko yhtä tuskaisen odottavat olotilat kuin täälläkin vai joko teillä on lähtö tullut?:whistle:


Mukavaa torstai päivää kaikille!:)

BoomKaa ja papunen rv 39+5
 
Hyvä boomkaa ettei yökkötauti tullut ja,että olet saanut nukkua kunnolla (y)
Täällä ei tietoakaan mistään synnytyksestä. Nukun hyvin(niin kuin aina) ja ei ole supisteluja näkynyt reiluun viikkoon. Eli odotellaan ja odotellaan :devil::mad:
Mites muut poksahdusta odottelevat? :)

Toukka 39+3
 
  • Tykkää
Reactions: Boomkaa
Ihanaa rautalintu! Kohta on vauva sylissä ❤
Toisin ku täällä.. Blää.. Ei mitään synnytykseen viittaavaa. Olen jo asennoitunut huomiseen yakontrolliin ja siihen, että laittavat sieltäkin viikonlopuks kotiin hautumaan :|
Ja jostain oon nyt onnistunu kehittämään kauheen paniikin tosta käynnistämisestä :( Sellasta kun en oo aiemmin kokenu.. Kuulee pelkkiä kauhutarinoita lääkkeellä käynnistettyjen supistusten rajuudesta, tilanteen pitkittymisestä jne.. Huh! Yritän nyt vain hokea itelleni et oon selvinny kolmesta, toki nopeasta, synnärireissusta ilman mitään puudutteita ja lääkkeitä niin eiköhän tämäkin kunnialla maaliin saada..

Boomkaa: Lähetä tännekkin muutama suppari :D tsemppiä niiden kanssa :)

Polilla kävin käyrillä edellispäivänä kääntymässä, kun koira onnistu kaatamaan mut pihalla. Onneksi kaikki oli hyvin, eikä tyttö näköjään siitäkään säikähtänyt niin että tahtoisi ulos tulla.. :)

Äippä ja pirpana rv 41+2 (en tykkää...)
 
  • Tykkää
Reactions: Boomkaa
Äippä84: mulla jouduttiin avustaa kuopuksen synnytystä, koska alkoi verenvuodolla (istukan repeytymistä epäiltiin). Supisteli siis jonkun verran, mutta pistivät oksitosiinin tippumaan, että synnytys etenisi nopeammin. Siitä jäi ihan positiivinen mielikuva, ei sen kipeemmäksi tullut kuin keskimmäisen kanssa normi synnytyksessä (y) alussa käytin jumppapalloa, lämpöpusseja ja ammetta. Kun kalvot puhkaistiin ja kivut yltyi, niin sain epiduraalin. Oksitosiini oli koko ajan tippumassa, välillä lähes kiinni ja välillä isommalla mikäli oli tarvetta.
 
  • Tykkää
Reactions: Hannakau
Äitiyspolilla käyty ja oli supistukset jotain saaneet aikaan, kohdunkaula hävinnyt ja 3 cm auki! Lapsiveden määrä ja vauvan sydänkäyrä oli ok. Lähettivät kotiin (matka synnärille n. 40 km). Jos ei itsellään edisty, huomenna aamulla saliin kalvojen puhkaisuun. Supistelee edelleen 10-15 min välein.

Äippä84: onneksi kaatuminen ei aiheuttanut mitään huonoa.

Mulla käynnistettiin esikoisen synnytys ballongilla ja samalla puhkes kalvot. Muutaman tunnin päästä vauhditettiin supistuksia oksitosiinilla, ja kivut oli rajut! Toivottavasti itsellään käynnistynyt olis vähän "lempeämpi".

Tsemppiä vielä odottaville!

Rautalintu ja Taneli 41+2
 
  • Tykkää
Reactions: Boomkaa

Yhteistyössä