Helmikuun hippuset 2012 **MEIDÄN KUU** 4 vauvaa syntynyt

Kävin eilen lääkäris valittaa noita perävaivoja, niin tuomio oli hurja, kun sulkijalihas löysä ainaki. Ei osannut sanoa onko revähtänyt synnytyksessä vain vai myös revennyt.. No käskynä sain vaa yrittää treenata sitä sulkijalihasta jälkitarkastukseen asti.. Sit katsotaa tarviiko iha operoida kirurgisesti.. Kellää sattunu vastaavaa?

Jaksamisia vielä viimeisillä mahan kanssa menijöille. Itselläki raskaus kesti sinne 41+0 nii tiedän miten pitkästyttävää odotella ja varsinki jos ei mitää tietoakaa et syntyisi pihalle..

R ja poika 5vrk
 
riikkunen: silloin kun sain mun toisen muksuni ja synnytin jakkaralla ja ponnistusvaihe oli vaikea tuon avosuutarjonnan vuoksi niin mullahan tuli paskat kuukauden housuun,jouduin meidän isomman mukulan vaippoja pitämään,koska en pystynyt pidättämään olleskaa=( repesin silloin persuksiin asti,mutta sulkijalihas piti olla kunnossa..mulle sanottiin silloin että kyllä se palautuu pikkuhiljaa nuo lihakset ja niin siinä sit kävikin,eli kuukauden päästä pystyin pikkuhiljaa taas toimimaan normaalisti..
 
Töttöröö pitkästä aikaa! :)

Piti ihan etsimällä etsiä tätä "omaa" pinkkaa, niin kauas etusivulta jo pudonnut... :O Toivottavasti olette kaikki jo synnyttämässä, "tuskaista" lukea kun ei mitään tapahdu! :D Pidän teille kovasti peukkuja ja tsemppaan täällä hengessä mukana! :hug:

Täällä arki on lähteny mukavasti pikku miehen kanssa käyntiin! :heart: Imetyskin on nyt vihdoin ja viimein ruennut sujumaan...tuskailin sen kanssa AIKA paljon ja syytin jo itseäni täysin epäonnistuneeksi äidiksi kun piti pullosta antaa omaa rintamaitoa! Lienee kuitenkin tärkeintä se että vaavi voi hyvin ja kasvaa (ja kasvaakin muuten TOSI hyvin!), meinaa tuo maalaisjärkikin toisinaan sumentua kun tuosta imetyksestä niin "hössötetään"..huh.

Meillä meni synnytys pitkän kaavan mukaan mutta loppu viimeks tosi hyvin ja ei jäänyt mitään traumoja. :) Lauantaina 11.päivä mentiin puolen päivän aikaan sairaalaan (aamulla oli mennyt jo n. 04.30 ekat "erät" lapsivedestä mutta käskivät kotona seurailemaan kun ei supistellu) ja murunen syntyi vasta maanantaina 13.2. klo 16.27. Joten odotusta ja äksöniä mahtui tuohon väliin: Sunnuntaina sain puolen päivän aikaan ensimmäisen (ja onneksi viimeisen) käynnistyslääkkeen (suun kautta otettavan) ja klo 15-16 alkoi supistukset tuntua toden teolla pitkän odottelun ja portaissa ravailun jälkeen. Sain ennen synnytyssaliin pääsyä osastolla kipupiikkiä, kävin suihkussa, hympyttelin pallon päällä yms. mutta todellinen taivas aukesi vasta salissa kun sain epiduraalin maanantaiaamuna 9 aikaan. Saliin mentiin siis aamu neljältä maanantaina. Ilokaasu auttoi lähinnä keskittymään että pääsin supistuksista yli, ja senkin ottaminen loppui siihen kun oksensin aamupalat pihalle. Ei siis minun juttu, yrh. :x Kipua en siis juurikaan tuntenut ennen kuin auttoivat toden teolla poikaa ulos, niin hyvin vei epiduraali kivut mennessään ja pystyin kuitenkin itse toimimaan ja tunsin ponnistamisen tarpeen. Poika syntyi hyvässä tarjonnassa käsi olkapäällä (tästä sain pienen nirhauman limakalvoon johon laitettiin kolme tikkiä, ei paha) ja jälkeiset tuli heti 10 min perässä. Poika rääkäs äidin ja isän iloksi ja onneksi heti komeasti ja pääsi rinnalle tissille hetimiten. :heart:
Kaiken kaikkiaan siis oikein mukava synnytys, vaikka se odotuttikin melkoisesti.. Palkinto oli ja ON kuitenkin mitä parhain ja ihanin suuri silmäinen, tuuhea tukkainen peikkopoika! :heart: :)

Nyt arki on todella erilaista ja kaikki menee tietenkin pikku herran ehdoilla. :)
Unettomia öitä, jatkuvaa pyykkikoneen pyöritystä, mustia silmän alusia ja harjaamattomia hiuksia..lista on loputon, mutta enpä vaihtais hetkeäkään! :D

KIITOKSET teille mammoille kenen kanssa tätä matkaa on jaettu! :hug:

Ai niin jatkuukohan kirjoittelu nyt vauvautuneilla jossain toisessa pinkassa...? :O Kiva olisi arjen kuulumisia/kokemuksia lueskella jatkossakin.

- Lilu & Pikkumies, ensi maanantaina 2 viikkoa - :heart:
 
Tänään mittarissa 40+0, eikä minkäänsortin tuntemuksia siihen suuntaan että olis tulossa. Jatkuva närästys pitää pinnan kireellä ja unettomuus jatkuu. Karmea olo, etenkin nyt kun napero on kääntänyt molemmat jalat mun vatsanpeitteitä kohti ja kaks pientä kumpua heiluu tossa kylkiluiden tuntumassa. TULE JO ULOS!!
 
Onnea vauvansa saaneille! :flower:
Ja voimia vielä odottaville!

Meillä on pienen miehen kanssa mennyt ihan kivasti. Alkuun nukkui erittäin hyvin yleensä noin 3-4 tunnin pätkiä, yhdet 6 tunnin yöunetkin saatiin. Nyt kun poika kasvaa hirmuista vauhtia, pitää herätä vähintään 2,5 tunnin välein syömään, yölläkin. Ja kun vatsa hieman vaivaa, saataa äiti joutua valvomaan pojan kanssa jopa 2 tuntia keskellä yötä. Ensin syödään ja röyhtäillään ja sitte ois vielä nälkä, mutta kun vatsaa vääntää, niin itkuttaa. Saattaa nukahtaa hetkeksi, mutta pian jo herää, kun ruokailu jäi kesken... Toivottavasti ei tämä vaihe kestä pitkään, tai ei ainakaan pahenisi. Alkaa mulla olla jo tosi väsynyt olo, kun nuo pätkä unet ei oikein riitä...

Mitenkäs teillä, joilla jo lapsia ennestään, tai nyt syntyneitä, onkos tämä vaihe pitkä? Vai onko tälläistä ollutkaan? Miten pitkiä pätkiä pikkuvauvat yleensä nukkuu? joku sanoi, että loppuu, kun kiinteäruoka aloitetaan, eli suositusten mukaan vasta puoli vuotiaana, vähän kyllä tuon kuultuani houkuttais alottaa soseet heti kun voi, onkos se joskus 3kk ikäisenä...?
Ens keskiviikkona eka nauvola, niin kaipa sieltä saadaan paljon neuvoja... :)

Poika tosiaan kasvaa hirmuista vauhtia ja syö jatkuvasti! ;) Äidin väsymyksestä huolimatta aivan ihana pieni mies! :heart:

Mitäs kokemuksia välilihan repeämän paranemisesta? Mulle tuli lähes koko välilihan pituudelta repeämä, vähän vajaa viikon kohdalla pystyin istumaan suht hyvin paino toisella kankulla. Särkylääkettä, burana+panadol, meni lähes 2 viikkoa, sen jälkeen muutama päivä pelkällä panadolilla. Parin viikon jälkeen aloin jo pystyä istumaan normaalisti. Nyt ei enää mitään vaivaa (paitsi ilmeisesti pienet peräpukamat silloin tällöin... :( ). MUTTA haava ei ole yhdestä kohtaa mennyt vieläkään umpeen, toinen puoli vielä ihan "vereslihalla", mutta ei kipeä. Kohta on melko lähellä peräaukkoa, muttei kuitenkaan se repeämän ta'ain kohta... Pitäiskö jo huolestua, vai meneekö ajan kanssa umpeen, kun kipua ei kuitenkaan ole, eikä mielestäni edes turvotusta. Haava näyttää kuitenkin paljon paremmalta kuin parisen viikkoa sitten... (Siis, kyllä uskalsin kuitenkin katsoa, vaikka aluksi päätinkin muuta... :D, ei ollut paha...)


Undine ja pieni mies 24 vuorokautta :heart:
 
Onnea kaikille vauvan jo saaneille!

Eveny ja Tapsuliini: Täällä myös kohtalotoveri! Tänään laskettu aika, ja joku on nyt selvästi laskenut väärin! :) Supistelua on jatkunut viikkotolkulla, mutta vauva tuntuu majailevan kovin ylhäällä eikä selvästikään aio vielä syntyä.

Tsemppiä kärvistelyyn....
 
Jepjep, täällä kans vielä yks amfora, eveny ja tapsuliini! Täällä siis vielä porskutellaan eteenpäin viikoilla 39+5, mutta eipä näy kauheesti merkkejä, että pikku-ukko olis tän kuun puolella ulos tulossa :) Olin jo 2 viikkoa sit varma lähdön olevan lähellä, mutta p*askat.. Kovin olisin halukas saamaan ton pihalle, yöt on tuskaa kun joka kertaa asentoa vaihtaessa pitää suunnilleen nousta sängystä ja hereillä ollessa toi herra yrittää kovasti väärästä kohtaa pihalle. Yliaikakontrolli varattu 41+0, eli 6.3 ja vahvasti tuntuu että sinne joudun vielä yhdessä koossa lyllertään...

ringaa ja masumies 39+5
 
meillä poika nukkuu max 2h yöllä sekä päivällä,ei niin kiva juttu kun olis kiva tosiaan yöllä nukkua itsekkin ja olen tosi väsynyt..poika tosiaan tarvitsee paljon ravintoa eikä tuo maito näytä riittävän oikeen ravinnoksi..mäkin ootan että saapi alkaa syöttämään muutakin kuin maitoa,esim vellejä..tosiaan kun mulla on muitakin lapsia poika 1v ja tyttö 3v jotka sit aamulla herää taas aikaisin niin en voi jäädä nukkumaankaan pikkujäbän kanssa,se on noustava kun isommat nousee..meillä kun nuo isommat on nukkuneet aina yönsä hyvin synnäriltä saakka,tää on sit tosiaan aivan erilainen tapaus=)
tänään meillä oli jo ristiäiset ja pojan nimeksi tuli Teemu Eino Johannes <3 pienimies oli niin hienosti koko ristiäisten ajan..=)
T:eva ja pikkujytky 2vk
 
Heipä hei! Ei ole tullut täälä käytyä sitten piiitkään aikaan.
Meidän tyttö syntyi 16.2 (rv 42+1) ja pituutta neidillä 51cm ja paino 3630g. Kyllä tämä vauva-arki vaan vie aikaa eikä meinaa mitään muuta ehtiä.
 
Heippa kaikille!

Onnittelut vauvautuneille! Ja jaksamista masun kanssa vielä kulkeville!

Täällä poika voi hyvin. Tänään oli ensimmäinen neuvola (ikää tulee perjantaina 2 viikkoa vauvalle) ja painoa oliki kertyny jo 4610g (syntymäpaino oli 4055g). Eli ihan hyvin kuulema kasvanut:) Mites muilla onko ollut usein neuvola käyntejä ja miten paino lähtenyt nousemaan vauvoilla?

Olisi kiva perustaa tuonne vauvat 0-12kk palstalle oma helmikuisten vauvakeskustelu. olisiko sinne ketää muita innostunu tulee keskustelee?
 
Eipäs ole taas ehtinyt täällä käymään lainkaan :(

Mutta siis PIKKUINEN POIKA SYNTYI 24.2 klo 2.36,hurmurin mitoin 2970g ja 50cm :heart: Rv 40+4. Synnytys oli helppo ja nopea (2,5h) ja kaikki sujunut nyt vallan mainiosti! =)

MöhköMyy ja Poikanen tasan viikon tänään :flower:
 
  • Tykkää
Reactions: Lilu
Hmm..onko vauvapinkka jo olemassa? :O :) Pitäskö se tehdä tuonne Vauvat-puolelle vai syntyneiden puolelle vai onko väliä..? Voisin yrittää väsäillä uuden pinkan jossain välissä jos on innokkaita kirjoittelijoita..? :)
 
Tänne pinoon mäkin vielä laittelen, että meillä vauvauduttiin 27.2, pikkuprinsessa 49 cm, 3096 g, putkahti maailmaan rv 40+1. Täsmällinen tyttönen :)

Kyllä siinä sekosi koko mamma kun sai pienen syliinsä, ei mitään suloisempaa ole olemassa. Synnytys oli hurjan nopea, en pysyny kärryillä ollenkaan ja vasta kun sain luvan ponnistaa niin tajusin että nyt sieltä ihan oikeasti tullaan!! Lihakset lysyssä ja kroppa vielä melkoisen kipeänä ollaan nyt muutama päivä nautittu kotiarjesta, tyttö on reipas ja toistaiseksi jopa nukkuukin ihan hyvin. Koputetaan puuta :)

~Tapsuliini & Lilli
 
Tervehdys vaan kaikille tooosi pitkästä aikaa!Tääl ei oikein oo ehtinyt käydä,kun nuo kaks suloista äidin mussukkaa( poika 1v5kk ja tyttö reilu kuukauden) on työllistänyt mammaa!käytiin neidin kanssa neuvolassa viime viikolla ja hän oli nyt jo 4190g ja 54cm pitkä!Tääl voidaan ihan hyvin ja tyttö heräilee n.3 tunnin välein!Tääl on sit kans yks mamma,joka mielellään tulee mukaan uuteen ryhmään jos sellaista perustetaan tuonne vauvat-puoleele!

Miita1969 & Tilda-neiti 1kk 9 päivää
 
Kukahan innokas haluaisi tehdä sen helmikuisten vauvakeskustelun? Minäki mielelläni tulisin sinne kirjoittelee:)

Täällä poika kasvaa myös hyvin. Neuvola oli eilen, 3 viikkoa ku ikää tuli tänään. Painoa oli 5050g ja pituutta 53,7cm, py 38,3cm (syntymämitat oli 4055g/50cm/py36,5cm). Neuvola th sanoi miten hienosti painoa tullut kolmessa viikos kilo lisää. Rintamaidolla mennään, vaikka välistä tuntuuki et poika vaa syö ja syö ja rinnat iha tyhjät ku vähän väliä syö, mut pakosti sieltä ruokaaki tarpeeksi saa:) Sit aina ihan täyttä jos poika nukkuu pitemmän pätkän nii kerkee täyttyä välissä:)

Tänään sain kantoliinan jonka tilasin. On muuten hyvä keksintö! Nyt sit ilta mennyt sidontoja opetelles:) Onko muilla kantoliinaa käytössä?

Mites muilla menee vauvojen kaa yöt/päiväunet? meillä vauva ruennut heräilee öisin aina aika samaan aikaan, tosin herää sen 3-4 kertaa yössä. Päivisin ei tunnu enää nukuttavan nii paljoa. Saattaa olla hereillä 3-4 tuntiaki kerralla. Ja sit taas nukkua.
 
Töttöröö! :)

Kävin aloittamassa Vauvat 0-12kk osioon helmikuisten pinkan..ihan perus-sellaisen. :) En osannut tehdä sellaista hienoa aloitusta, sori.. :/

Sinne vaan kirjoittelemaan jos halua löytyy! :eek:)
 

Yhteistyössä