Helmimasut 2009 ~Joulukuussa~

Pitkästä aikaa. Piti pätkissä lukea viestejä kun istuminen tässä koneella tekee niin pahaa....

Mua ei haittaa opiskelijat jos ovat seuraamassa synnytystä, mutta ei saa piikittää tms. kun mulla on muutenkin niiin kammo sellasiin hommiin.

Täällä käydään nyt kahden viikon välein kontrolleissa. Seurataan masukin vatsan ympärystä. Meille kerrottiin jo painoarvioita ja sen mukaan tulis ihan tuollanen keskikäyrän mukainen 3500g lapsonen. Yritän saada ihka ensimmäisen masukuvankin nyt tänne...

<A HREF="http://www.aijaa.com/v.php?i=3178053.jpg" TARGET="Aijaa.com"><IMG SRC="http://www.aijaa.com/img/t/00854/3178053.t.jpg"></A>

Kuvassa siis tasaviikot 30

Nyt tarvii kyllä mennä makuulle kun alkaa ihan liikaa ahdistaan tää istuminen tässä.

Aply ja masukki 31+1
 
Huoh, pitkä yö yksin edessä. Supistellut taas eilisillasta alkaen aika rankalla kädellä ja nyt tahti tuntuu vaan kiihtyvän. Enkä oo ees tehnyt mitään rankkaa. :headwall: Aattelin, et soitan ukon kotiin seuraks töistä, jos ei ala rauhoittua. Pysyis Viuhti nyt ees tän vuoden puolen vielä mahassa. |O

Mua ei varmaan opiskelija haittais synnytyksessä, mut en sit tiiä mitä antaisin sen tositilanteessa tehdä. Toissa neuvolakerralla mulla oli nimittäin opiskelija ja se ei saanut otettua multa sormenpäästä hemoglobiinia. :LOL: Meinasin jo sanoa että anna se neula tänne niin tökkään ite. Ei nyt mikään ihmekään ettei sitä verta tullu kun se vaan tökkäs siihen sormenpäähän eikä puristanu sitä yhtään, sanoin sit sille et kyllä sitä verta varmaan tulee jos vähä painat sitä sormenpäätä. tää valopää sit siihen et "ei sitä saa painaa". Olin et just. Noh, oikee terkka otti sen sit ja kyllä se sit painoi siitä sormenpäästä et sitä verta tuli. Noh, oppia ikä kaikki.

Ihanaa, kun on joulukuu, vaikka vähän harmitti aamulla kun ei ollut enää joulukalenteria mistä aukoa luukkuja. Menin syömään sen tuossa viikonloppuna. :ashamed:
Joulukortteihin liimailin tänään vielä tarroja koristeeks (mulla on ollut t-y-l-s-ä-ä ).

Eipä tänne muuta...

Smirgelin ja Viuhti 28+1
 
Huomenta!
Vä-syt-tää!!!!! Ollaan pojan kanssa kukuttu hereillä 04.30 asti ja vasta 22.30 saatiin käydä nukkumaan. On se EEG.n otto tänään ja siellä pitäs sit nukkua. Tuloksia mennään kuulemaan lasten neurolle sitten muutaman viikon päästä. Kylläpä äitiä jänskättää. Kehitin jo stressin siitäkin,et sattuuko aamulla olemaan korkee vai matala bussi, en meinaan uskalla enää nostaa vaunuja bussiin jos poika istuu niissä,alkaa niillä oleen sen verta sit painoo. enkä varmaan enää taivu ottaan niistä kii tuolta alhaalta :D no tulin sit sihen tulokseen et paree lähtee ilman vaunuja ja huristaa sit vaikka taksilla kotio. Millähän musta ikinä saa työkunosen sitten kun lapset kasvaa,on tää aamuherääminen niiiiiiiiiin vaikeeta ettei oo tosikaan :ashamed:
Myttykin tajuaa vissiin et vielä pitäs nukkua :D ihan hiljasta ollu masussa koko aamun.

Luntakin on taas ilmestyny yön aikana,mut mittari näyttää +2... saas nähdä millasia jää yllätyksiä tuolla lumen alla mahtaakaan olla :| Koittas nyt päättää tuleeko vetenä vai lumena, loska on inhottavaa,etenkin sit kun se jäätyy.

Luin tässä muuten yks päivä tuolta mitäs nytin puolelta,kun joku mietti et pitääkö tilata ambulanssi 112 jos vauva ei ole kiinnittynyt ja lapsivedet menee. sitten siellä oli kommentti, et oli saanut neuvolasta ohjeet että siinä tapauksessa pitkälleen lattialle vaikka kaupan kassajonossa. Jaiks. :D Semmosta tilannetta en kyllä tosiaan itelleni toivo, vois vähän hävetää maata siellä keskellä kassajonoo :LOL: (vaikka eihän sitäkään niin pitäis ajatella,vaan minkäs teet) Esikoinen ei ollut kiinnittynyt ja lanssilla ois lähdetty jos vedet olis mennyt,siksikin varmaan mietityttää tuo.

väsymyksen piikkiin vaikka nuokin mietteet.
nyt lisää kahvia!!!
komeat silmäpussit omistava labello ja mytty 30+2
 
Huomenta!
Aamust asti supistellu välil ja jotenki outo olo vattas. Vaikee selittää oloa. Mul on kyl iso kipukynnys mut kyl nää supistukset saattuu. Ei tietenkää yhtä kovi ku oikeet mut kuitenki. Ne tuntuu enimmäkseen tual ylävatsas mut sit alhaal kans sillee ku sillo ku vauva kiinnittyy luiden väliin ni sellast tuntuu. Pakko varmaa koht luovuttaa ja lähtee kotiin.
rv 28+4
 
Kiitoksia labello uudesta pinosa =)

Kalasta: Oon syönyt uunilohta ja seitiä, mutta ehkä noin pari kertaa kuussa.

Opiskelijoista: Neuvolalääkäri käynneillä on opiskelijoita ollut mukana nyt kahdesti ja ihan hyvä mieli jäänyt. Mutta en välttämättä haluaisi synnytykseen kun ensimmäinen on tulossa ja muutenkintuo synnyttäminen pelottaa. Haluaisin olla ihan rauhassa siinä tilanteessa :)

Supistukset ovat helpottaneet täällä päässä, mutta viimeksi lääkärissä huomasivat että mulla olisi marginaalinen istukka ja nyt sitten ens viikolla siitä äitipolille kontrollikäynti.
Onko kellään muulla tuota marginaalista istukkaa?
 
Heippa kaikille!

Neuvolakuulumisia : RR 124/74, pissa puhdas, liikkeet ++, sf-mitta 31! (yläkäyrällä mennään), hemppaa ei katottu ku viimeks niin hyvä (129), vauva rt, syke 130.
Saatiin nyt se synnärin esitietolomake+ puhelinnumero synnytystavan arvioinnin varaamiseksi. Soitinkin sitte heti eilen ja arviointi 8.1.09 (ultrataan kuulema kans). Synnärille mennään valmennusiltaan 29.12. Ai niin ja painoa oli ropissut viime kerrasta +700g/vko... :ashamed: . Arvasinkin että nyt alkaa sitten tulla kun jäin saikulle töistä. Noh, vajaa 8 kg tullut alusta eli ei kai vielä niin paha???

Opiskelijoista : Meillä kun on töissä kans noita sos.alan opiskelijoita lähes jatkuvalla syötöllä niin mä kielsin silloin jo alkuun etten halua opiskelijaa mun käynneille. Mun mielestä kamalan kiusallista jos samat naamat tietää mun henk.koht. sairaushistoriani+raskausasiani mitkä vois osuu sitte "työkaveriksi" nyt tai tulevaisuudessa.. Toki opittava heidänkin on ja itekkin oon ollut neuvolassa opiskelijan ominaisuudessa, mut ehkä se just vaikuttaakin kun muistaa mitä asioita itellä on aikanaan jäänyt asiakkaista mieleen.. Ja pikku paikkakunnalla kun asustellaan niin naamatuttuja on aika paljon. Toki vaitiolovelvollisuus heilläkin mutta...
Synnytystä oon kanssa jo miettinyt että varmaan kiellän sillonkin opiskelijan osallistumisen. En vaan halua sinne ylimääräisiä uteliaita silmiä hämmästelemään kun on itellekin ihan uutta ja ainutlaatuista.. En tiedä miltä teidän mielestä kuulostaa mut tämmösen kannan mä oon valinnut.

Pahasta olosta : Mulla kans ollut semmosta kummaa yleistä pahaa oloa, maha vähän kipuilee ja supistelee ja jotenkin kuvottava olo. Tuntuu kans ettei oikein saa välillä kunnolla hengitettyä ja pulssikin tuntuu jotenkin nopeelta. Hengästyy kamalan helposti.. Kaikki varmaan kyllä kuuluu asiaan mut aika tukalalta tuntuu välistä. Aamulla oikee jalka oli hetken ihan sikakipeä, mies "diagnosoi" sen issiasoireeksi , on ite kärsinyt siitä vaivasta. Onneksi kuitenkin helpotti venyttelemällä.

Joo eipä taas sitte kummempia, nyt vettä juomaan ku janottaakin aika lailla :p .

T.R+P 31+2
 
Heips!

Täällä kans mahakipua liikkeellä. Menkkamaista kipua ja supistelua ollu nyt pari päivää. Jaksankohan odottaa torstain neuvolaa... Vuotoja tms ei ole ollut ja vauva liikkuu joten hällä ei varmaan hätää ole. Liikkeet on kyllä vaimentuneet verrattuna vaikka parin viikon takaiseen, taitaa tila käydä ahtaaksi.

Täällä ollu puhetta opiskelijoista synnytyksessä. Ymmärrän kyllä, että parhaiten he oppivat jos saisivat olla mukana, mutta näin ensisynnyttäjänä en välttämättä haluaisi ylimääräistä siihen ympärille. Muutenkin jännittää ja vähän pelottaakin koko synnytys.

On niin levoton olo, ei jaksa istua tässä koneella. Mutta eipä oikein ole tekemistäkään. Aika useaan kertaan oon jo siivonnu viikon sisällä. Jos lähtisi vaikka lenkille (=lyllertämään) näin viikkojen kunniaksi :)

millla ja poju 30+0
 
Menkkamaisia särkyjä on täällä myös. :whistle: Varsinkin öisin on ollut useampana kertana. Jos joku on kysynyt niistä neuvolassa, voisi informoida, mitä sanottiin. Kipulista siis jatkuu.. Onneksi nyt on ollut ihan suht koht hyvä olo töissä. Eihän tää rankkaa ole fyysisesti, mutta kyllä istuminenkin puuduttaa.

Nyt täytyy rientää :wave:

Kössi
 
KipuilustaKössiKenguru Neuvolaan soitin näist ihme jutuist kans ja mul sanottii et supistuksii ja kipuilui ym voi tulla ja jos ei kestä monta vrk putkeen ni on ihan normaalii. Käski vaa lepäämään himaan jos voi lähteä duunista. Lepoa vaan kuulemma. Mut jokainen varmaan antaa eri ohjeita jos näist kyselis eri henkilöiltä. Omien tuntemuksien mukaan ajattelin kuitenki mennä. Töis oon kuitenki edelleen ku ei oo raskas työ vaik ajattelin et lähen jos iha mahottomaks menee.
 
Neuvola kuulumiset 30+5:
Paino: +1400/vko, siis aivan järkyttävä! Kohta menee 100kg rikki, ja se oli mun ainut tavoite et ei niin kävis, eli nyt sitten on tullut ekan neuvola käynnin jälkeen yhteensä 18kg lisä elopainoa, ainoa lohdutus on et osa menee tupaikoinnin lopettamisen piikkiin ja osa turvotuksen kun sitä meinaan on, reidetkin on turvoksissa ja jopa sormenpäät :headwall:
RR: 141/91 el isekin on noussu yli sallitun +30/+15 rajan, nyt siis koti mittausta
Pisu: puhdas, onneks ees näin
SF 29: ihan keskikäyrän tuntumassa mennään :D
Syke: 140
Liikeet: ++, potkaisikin dobleriin taas!

Raskausmyrkytys epäilyksen kohteena siis olen, ens viikolla lääkärin kontrolliin, kun supiostuksetkin vain lisääntyy koko ajan, onneks osa niistä on kivuttomia, mutta rasittavia silti, käsikipuni viittaa tähän turvotukseen ja ainakaan toistaiseksi sitä ei lisää tutkita.

Opiskeljoista saavat olla mukana ja osallistua hoitooni, mutta pitää myös osata eli en anna laittaa tippaa viiteen kertaan. Neuvolassa onkin ollu jo opiskelija ja hän on ihan saanu tutkii ja hoitaa.

Toukka ja vaavi
 
Koittakaa naiset pysyä supistelujen, turvotusten ja kipuilujen kanssa kasassa, myös henkisesti!

Mulla on silloin tällöin kipeämpiä supistuksia, mutta ei nyt mitenkään häiritsevän paljon viime päivinä. Turvotusta tuli perjantaina kun jouduin istumaan koko päivän (oli koulutusta). Istuminen ja rattaiden työntäminen tuntuu olevan pahin juttu, kauppakassitki vielä jaksaa kantaa. Mies lähti kolmeksi päivää työmatkalle, väsyttää ajatuskin olla työssä ja illat uhmaikäisen kanssa. Tapani mukaan pelkään pahinta, vaikka yleensä nää on mennyt meillä ihan hyvin.

Mulla on tänään työssä päivystysluonteinen päivä ja tosi hiljaista on ollut. Mietinkin, että alkaisko ompelemaan verhoja (on kone ja kankaat kaapissa näitä hetkiä varten...). Toisaalta karsittavaa kun voi joutua keskeyttään koska vaan ja olemaan sitten ihan tikkana työssä.

Voi että mä toivon että meidän ryhmän vauvat tulevat vasta ensi vuoden puolella!
MinniG 31+0!

 
pur
päivää vaan kaikille

Opiskelijat saavat perusneuvola ja muut jutut mun puolesta hoitaa, mut synnytyksessä sitten oon jo valtuuttanu mieheniki pitää huolen et kattoo saa mut ei koskee :D . Lähinnä noitten aikassemmin mainitsemieni pelkojen takia. Mies oli eka vähä
, mut kun sanoin et epäiläin olisko tässä keskustelussa yhtään Ö.tä jos kyse ois sen sukukalleuksista niin asia ooli sitten hyvin selkee :LOL: .

Viime yö meni mulla kans suipistellessa. Ei ollu silleen kivuliaita kovasti mut varsin väänteleviä ja inhottavia alamahassa kyljissä ja alaselässä. Aamulla vasta sain kunnon unen. Ja sääliks kävi miestä joka siis valvo mun kanssa kun joutu kuuden jälkee nousee pitkään työpäivään. :heart:

Joulu
ei mua oo tähän asti inspannu yhtään ja oon sitä vähän ihmetellykki. Eilen kuitenki pakottauduin alkaa väsää imellettyä perunalaatikkoa pakkaseen jouluksi ja puolet korteista kirjottelin. Kyllä se kipinä tuntuu vähä ottaneen tulta alleen, vähintään yhen jutun päivässä jos sitä vartyen sais tehtyy niin eiköhän siitä hyvä tule :)
 
Heips! :wave:

Tääl on kans yks kenel on menkkamaisia tuntemuksia ja vähän sellanen huono olo muutenkin!Välil on aika tuskanen olo,kun tarttis jaksaa ton poitsun kanssa touhuta!

Toivotaan todella että kaikkien vaavit pysyy viel siel yksiössään!!

Nyt mul on maha ihan kipee kun nauran tolle pojal!! :LOL: Hän seisoo tos mun vieres ja työntää housuihinsa tavaroita!! :whistle: Siel on nalle,pehmokilpikonna,kännykkä,pikkuauto ja avaimenperä!!!!Siis eihän tässä voi muuta kun nauraa!! :LOL:

Tyypin äippä ja Einari 30+1
 
Toukka: Tsemppiä! Toivottavasti ei menis raskausmyrkytykseksi. :hug:

Jaksamisia kaikille säryistä ja kivuista kärsiville!! :) Itellä ei niitä onneksi hirveesti vielä ole (koputtaa puuta), mutta silloin tällöin kuitenkin. Häpyluun vihlomisia varsinkin.

Opiskelijoista: Mulla oli yhdellä neuvolakäynnillä opiskelija terkkarina. Oikea terkkarini kävi välillä katsomassa miten opiskelija pärjää, mutta muuten ei puuttunut mihinkään. Ei mua kyllä haitannu, käytännöstähän ne opiskelijat parhaiten oppii. Kyllä mun puolesta synnytykseenkin sais tulla opiskelija katsomaan, mutta tosiaan vain katsomaan. Muutenkin varmasti jännittää ja pelottaa se synnytys, kun ensikertailainen olen niin haluan kyllä, että olen kokoajan vain ammattilaisten käsissä.

Pahasta olosta: Mulla on ilmaantunut nyt semmoista, että varsinkin aamupalan jälkeen tulee huono ja oksettava olo... Kestää tunnista pariin. Ja muutenkin semmoinen yleinen väsymys ja jaksamattomuus lisääntynyt. :| Tekis mieli nukkua vaan! |O

Kalasta: Mä rakastan kirjolohta!! :p Uunissa paistettuna varsinkin! Jouluna sitä onneksi taas saa syödä. Mutta graavatusta kirjolohesta en tykkää.

Huomenna kontrolliaika sairaalaan... Kerron sitten mitä siellä näkyi ja kuului.

Tinttu & Tirpukka 30+6 (keksittiin uus työnimi ukkelille) ;)
 
NlaLääkäri kuulumiset tänään käyty:

Vauvan liikkeet ++, syke 135 ja raivotarjonta
Sf mitta 30 --> Huomautti siitä.. Vaikka totesi ettei vauva ole liika iso.
Paino +10,5kg --> Todellakin huomautti siitä ja kielsi nyt mielialaherkut eli suklaan ja jopa 5%-kasvikerma on pannassa :ashamed:
Kohdunkaulaa oli jäljellä 3cm, kiinteä/kiinni. Vajaa kuukausi sitten oli 4,5cm kuulostaa että nopeasti lyhentynyt näin ensikertalaisena.. Mutta ei ole sentään pehmeä niin ei se tohtori sitä sitten suotta säikähtänyt.

Ja saikkua sain nyt sitten ä-loman alkuun asti eli töihin en enää mene. En niistä menkkamaisista kivuista ym. kerinnyt kysymään vaikka oli tarkoitus kun aloin heti vollottaa kuin pieni lapsi kun pääsin sisälle. Sairaspaperiin taas diagnoosi keskivaikea masennus, tragikoomista että tasan vuosi sitten aivan sama diagnoosi. En suostunut alkaa mitään lääkkeitä nyt ottaa, en koe tarvetta siihen mutta menen sitten juttelemaan nlapsyk. luo kunhan muutan Savoon. Huomenna poistuu ulosotosta 4000euroa koska se ei minulle kuulunut maksettavaksi,vaan pelkästään ex-kämppikselle joten ne maksut onkin sitten tammikuussa ohi kun ei siellä sitten ole enää kuin muutama satanen että jotain parannusta tähän syksyn/talven talouskriisiin kuuluu välillä.
Nyt iltakävelylle, tohtori määräsi =) Jaksamista muillekin supistelujen/kipujen/valvomisen keskelle.

absa ja atso 28+1
 
Toukka, voi kuinka harmillisia uutisia neuvolasta. Toivottavasti ei kuitenkaan sitä raskausmyrkytystä olisi... :hug:

Hienoa absa että asiat alkavat kuitenkin vähän selvitä ja kiva ettei sun tarvi enää töihin mennä :hug: Aika pienestä painonnoususta sinulta kielsivät nuo herkut, ellei sitten siihen ollut jotain muuta syytä.

Opiskelijoista neuvolassa ja synnytyksessä: Mulla oli neuvolassa vanhempi nainen mukana opiskelijana ja se meni ihan ok kun ei tarvinut mitään kummallisia kokeita tms ottaa. Mutta synnytykseen en varmaankaan halua opiskelijaa, vaikka ymmärrän toki että pitää heidänkin jollain lailla asiansa oppia. Mua kuitenkin jännittää muutenkin koko tapahtuma ja haluan että henkilökunta on kartalla synnytyksen edetessä. Mulla on kerran ottanut papan yks opiskelija ja se oli niin hirveä kokemus ettei enää mun tarvi olla koekaniini. Näihin inhottaviin papa-kokemuksiin voisin lisätä vielä yhden kerran kun ensin 2 terveydenhoitajaa yritti ottaa vuorollaan musta papa-näytettä ja aikansa yritettyään haettiin lääkäri paikalle joka sitten teki sen kivuttomasti ja pienessä hetkessä. Eli koska noita ammattitaidottomien tekemiä tutkimuksia on jo pari takana, niin synnytykseen en tuollaisia kyllä halua. Ehkä tuolla "katsoa saa muttei koskea " - asenteella kyllä, mutta ei tosiaan mitään kokonaista luokkaa. Mun mielestä jokaisella täytyy olla oikeus hyvin mielin kieltäytyä ylimääräisistä silmäpareista tuolla synnytyksessä, tuo nyt on kuitenkin niin henkilökohtainen tilanne jokaiselle.

Mä olin tänään tosi reipas ja kävin pienellä kävelyllä, vajaa 1km ja aikaa siihen meni puoli tuntia. Vatsa on sen jälkeen ollut kovana ja loppumatkasta pisti aika ikävästi alavatsaan, mutta ihan hyvä et tuli hieman liikuttua. Selkä on ollut nyt saikulla huomattavasti parempi kun mulla tuo jatkuva istuminen aiheuttaa pahimmat kivut. Tosin nyt tuo selkä tuntuu taas tosi ikävältä :| Ens viikolla pitäisi taas keskiviikkona mennä takaisin töihin yrittämään, mutta olen jo päättänyt et jos alkaa taas hirveät säryt niin sitten taas lääkärin puheille.

Koittakaahan voida hyvin :heart:

Niisku ja pikku-ukko 29+4
 
Moiii!

:hug: Voimia ja parempaa oloa kaikille huonovointisille, syystä tai toisesta. :hug:

Opiskelijoista kommentoin sen verran,että mulla on synnytyksissä pelkästään hyviä kokemuksia opiskelijoista! Nää kätilöt, ketkä on synnytyksiä hoitaneet mulla, ovat olleet toooosi kiireisiä mutta opiskelijat ovat ehtineet olla mukana auttamassa ja kyselemässä! Monesti opiskelijat tuntuvat ottavan homman eri lailla kuin jo työhönsä leipääntyneet kätilöt....joten itse en pitäisi huonona juttuna, että synnytyksessä on opiskelija mukana...kunhan on varmaotteinen jne...

Tiistainjatkoa mammat!! :wave:

Möökö ja muru 30+2 :heart:
 
Terveisiä neuvolan lekurilta!
Näin omanapaista tästä ruoan teon ohelta...
Vatsassani kasvaa sitten makrosominen vauva..luultavasti. Painoarvioksi tällähetkellä lekuri sanoi noin 3kg!!! Tavara ei ole auennut enempää kuin kolme viikkoa sitten. Hemppa tipahtanut 104. Huonovointisuuteni syy on siis miltei selvinnyt. Iso vauva vie mehut! Kohdunkorkeus oli 31cm. Lähete äitipolille, ja mahd käynnistys tai sektio sitten luultavasti rv 37-38, jeee!!!
Ja opiskelijat, tervetulemas..tässä mammassa onkin opittavaa=) Äskenkin ronklattiin oikein olan takaa!

Myöhemmin lisää..

jaana rv 30+6
 
Voi vitsi, joulukuu jo.. kiitos labello uudesta pinosta!
Kun ei tänne ehdi mitään juuri kirjottamaan..
hädin tuskin ehdin lukemaan kun tyttö jo näpläämässä.

Kaikille supisteluista ym. kärsiville hirmusti tsemppiä ja
minäkin todella toivon ettei yksikään vauveli vielä tänä vuonna syntyisi!

kalaa en syö ollenkaan allergian takia.

opiskelijat neuvolassa on ollut ja ihan itsenäisesti kaikki
"tutkimukset" teki, ainoostaan sf-mitan täti tarkisti ja tunnusteli myös
masun. Ja opiskelijan ottama sf-mitta kyllä heittikin 5cm alakanttiin..
Mutta neuvolassa on ihan ok olla opiskelija.
Synnytyksessä saa olla seuraamassa mutta siihen se saa jäädä.
Tai sit täytyy olla jo juuri valmistumaisillaan oleva jo kokenut
opiskelija. Toi alapään tikkaus ja kokemattomuus kyllä
ajatuksena jo puistattaa..
Mullakin on joskus papaa otettaessa ollut opiskelija tilaisuudessa
läsnä ja se ei ole ollenkaan kivaa kun kaks nenää on kiinni tuolla
persuuksissa tutkimassa että mistäs reiästä se tikku nyt
laitettiinkaan..

jaana25 huh, ompas vauvalla kokoa.. toivottavasti arvio vähän
pienenee siellä äippäpolin mittauksissa. Mutta onneksi asia on ajoissa
huomattu ja sitten voidaan synnytys ajoissa käynnistää.

Omaan napaan ei sen kummempaa, olo ihan ok, jotain pientä
tietty aina löytyy, kuten nuo liitoskivut.
Nautin silti nyt vaan tästä olostani ja siitä että vauva möyrii
masussa. :heart:

Voikaahan hyvin :wave:

iitukka ja helmi 28+3
 
Heissan,

ihan puhki, eilisen illan kurkkukipu koveni ja siis flunssaa pukkaa, veto pois. Yölläkin heräilin monta kertaa. Muuten kaikki ok.
Töissä perehdytin tänään ja huomennakin seuraajaani ja sitten kait pari viikkoa syljesjkelen vielä kattoon ennen lomaa :/

Nyt vaakatasoon ja lepo! Voikaa hyvin, etenkin toukka, toivottavasti kaikki sitten kuitenkin hyvin!! :)

hm ja nöksy 30+5 ( fotoki unohtui ottaa eilen..eiku toissapäivänä.. :eek: )
 
absa :hug:

toukka :hug: mulla muuten vähän sama meno...painoa tullut jo 14kg ja turvottaa. Viime viikol oli neuvolalääkäri ja heti ens viikol th:lle painon takia :/ Verenpaine onneks ok. Ja sokerirasitus kans, huh!!!

JeJa mulla kans masu pienempi kuin kahdessa edellisessä ja tällä vaavilla kans eri isä. Masu menee keskikäyrällä. Oon kyl ihan tyytyväinen masun kokoon kun kuitenkin kasvaa, ei ole yhtään tiellä :)

Joulu tulee, ihanaa!!!!!!!!!!!! Meillä on jo muutaman viikon ollut jouluverhot, kynttilät, valot... nyt on pikkujoulukuusikin :) Lahjat on melkein hankittu =D Tosin jouluhössötyksessä on jäänyt sitten vauvan tarvikkeiden hankinta :snotty: nooh, joulun jälkeen sitten :heart:

Olo on mainio, ainoastaan tuo turvotus on tylsää, hengästyn helposti ja herään öisin kun vaihdan asentoa. Mutta kaikki supistelut ja kivut olleet pois jo viikkoja!! Paitsi tietty noi liitoskivut mutta niihin olen jo vähän kai sitten tottunut.... :whistle:

Vointeja kaikille, pidetään vauvat masuissa ainakin ens vuodelle :heart:

UÄ 27+3
 
Nyt sitten lisää asiaa...

Supisteluista: Mulla kans tulee välillä pitkiäkin suppareita, ja varsinkin tälleen kun istuu. Siks mä käyn tässä koneella nykyään niin vähän kun on todella epämukava olla muutenkin ja sit vielä alkaa tulla noita suppareita kun pitempään istuu.

Tämä ultraava lekuri olis jo nyt viimestään laittanut mut saikulle ellen olisi jo toisen lekurin toimesta :D Kyseli kovasti että onhan se nyt jo äippälomaan asti se saikku mulla. Juu on.

Rosinante: En mäkään haluis opiskelijoita katteleen tai hoitamaan jos ne olis silleen "samoissa piireissä", täysin ymmärrettävää.

Ja lisää opiskelijoista, niin kun aiemmin laitoin että saa olla mukana kunhan ei tee mitään :saint: , niin lisään vielä että en olisi kyllä ekaan synnytykseen antanut varmaan tulla opiskelijoiden edes katsomaan kun oli tosiaan itellekin kaikki ihan uutta ja ahdistavaa jne...

Jaanalle erikois tsempit ison vauvan kanssa. Mä kärvistelin viime raskaudessa päinvastaisen ongelman kanssa :/

Nyt taas välillä muualle. Hyviä vointeja kaikille!

Aply ja masukki
 
Hello, pitkästä aikaa...

Ja kiitokset kaikille tsemppien ja halausten lähettäjille: ne piristävät valtavasti, kun itse on vähän maissa...

Nyt kuuluu tännekin vähän iloisempaa: saan taas kevyesti liikkua, kunhan muistan aina välillä sitten täysin levätä. Vauvelin sydänäänet vieläkin välillä meinaa nousta liian korkealle, mutta onneksi rauhoittuneet aina minun lepäämiselläni... Että kyllä nyt tämä äiti muistaa ottaa rennosti...

Muuten tänä aamuna kontrollissa kaikki hyvin ja vauvakin kääntynyt rt:aan. Supistellukki nyt vähemmän kuin aikaisemmin, voi terkan mukaan johtua juuri vauvan kääntymisestä parempaan asentoon (ei kuitenkaan vielä liian alas aiheuttaakseen taas supisteluja)

Ens viikolla vasta seuraava kontrolli, jos ei mitään ihmeellistä muutosta olotilaan tule. Ja jos tulee, niin kuulemma heti yhteyttä äitiys/synnytyspolille...

Opiskelija oli mulle "lahja" keskimmäisen synnytyksessä: mies ei ehtinyt mukaan (oli työreissussa) ja ois kyllä ollu kurjaa olla yksin salissa kätilön ollessa muissa tehtävissä. Tietysti kun sattui vielä hurjan mukava opiskelija... Niin ja oli muuten tässä yhdellä lääkärikerrallakin kandi, joka meinas tehdä sisätutkimuksen ensin kakkosreiästä :LOL: :LOL: :LOL:

Vähän omanapainen viesti, mutta "hengissä ja hengessä ollaan"

lillip 31+1
 
Jaana25 : Mun on ihan pakko kysäistä että miten tuo painoarvio vauvalle tehtiin? Kattoko lekuri ultralla vai tunnusteliko käsin? Mulla oli kans eilen neuvolassa sf-mitta 31cm mut en oo kertaakaan saanu mitään painoarviota vauvalle. Nyt kävi mietityttämään josko täälläkin ois suurikokoisuutta liikkeellä :whistle: ... Yläkäyrän pintaan kyllä mennään, nyt viikkoja 31+2. Jotenkin välillä tuntuu että meijän terkkari on niin huoleton ettei aina huomaa kaikkea; pari kertaa laittanu väärin painonnousut korttiin, unohti lähettää mut sokerirasitukseen ja nyt tää isokokoisuusasia.. Kait ne käytännöt vaihtelee mut jännä kun toisaalla ollaan niin tarkkoja ja meilläpäin taas ei olla.

Noh, taidan mäkin olla vähän nipo tietyissä asioissa :LOL: , vaan saa kait sitä tarkka olla??
 

Yhteistyössä